στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

προς υποψηφιο Δημαρχο Βασίλη Οικονόμου

Η φωτογραφια τραβηχτηκε στις 30-10-10 Σαββατο στις Αφιδνες.

Αγαπητέ κύριε Οικονόμου,  αν ειναι ευκολο υποδείξτε στους αφισοκολλητές σας να μην καλυπτουν τις ανακοινώσεις των Επιτροπων Αγώνα Εναντια στα διόδια με προεκλογικο διαφημιστικο υλικο σας.  Αφου οι ασχολιες σας στο κοινοβουλιο δεν σας επετρεπαν να ερχεστε στα ανοιγματα των διοδιων, τουλαχιστον μην σαμποταρετε τον αγωνα καποιων συμπολιτων σας που ΔΕΝ κατεβαινουν υποψηφιοι και αγωνιζονται ανιδιοτελως για την καταργηση των ληστρικων συμβασεων παραχωρησης των εθνικων μας δρομων στους ντοπιους και ξενους κεφαλαιοκρατες. Συμβασεις που τοσο η ΝΔ, οσο και το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ ψηφισαν.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10, 6μμ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

Αλιευσαμε ενα χαρακτηριστικο  κειμενο που  αν και πριν μηνες δημοσιευμενο διατηρει την επικαιροτητα του για το ποιον καποιων που προσπαθουν να χρησιμοποιησουν κινηματα για τις θεσουλες του Καλλικρατη.

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ: Προς Κομματικούς καρεκλοκένταυρους, ενταύθα…

Το κίνημα ενάντια στα διόδια μετράει αρκετούς μήνες κινητοποιήσεων και δράσεων. Απλώνεται με ταχύτητα σε όλη την Ελλάδα. Ενοποιεί και οργανώνει τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις των εργαζομένων στο εξαντλητικό ξεζούμισμα του εισοδήματός τους με κάθε τρόπο και μέσο. Συμπυκνώνεται σε λίγες λέξεις που σηματοδοτούν τους αγώνες και τα κινήματα ενάντια στη πολιτική της εξαθλίωσης των εργαζομένων και του πλουτισμού μιας μικρής ολιγαρχίας κεφαλαιοκρατών. «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!»
Το συντονισμό του κινήματος Πανελλαδικά και τον τρόπο λειτουργίας του αποφάσισαν  στον Βόλο, πριν δύο μήνες περίπου, εκπρόσωποι από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας που συμμετέχουν στις δράσεις κατά των διοδίων. Το κίνημα θα λειτουργεί ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ. Τελεία και παύλα. Δεν θέλουμε άλλους «εκπροσώπους» αντιπροσώπους, δεν θέλουμε διαμεσολαβητές, δεν εκλέγουμε «γραμματείες» και «όργανα» καθοδήγησης από τα πάνω. Αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά μέσα από γενικές συνελεύσεις, εκλέγουμε ανακλητούς εκπροσώπους κάθε φορά που αυτό απαιτούν οι περιστάσεις. Ωστόσο δεν λείπουν τα …παρατράγουδα. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις προσπάθειες που καταβάλλουν επιμελώς κομματικοί μηχανισμοί και πολιτικές οργανώσεις προκειμένου να ελέγξουν τις διαδικασίες και να εκμεταλλευτούν πολιτικά το νέο κίνημα των εργαζομένων. Έχουμε εμπειρία. Κάθε φορά που οι κομματικοί καρεκλοκένταυροι έρχονται, οι εργαζόμενοι φεύγουν.  Σε όλους αυτούς , που δεν απορρίπτουμε ως συναγωνιστές, (απορρίπτουμε όμως την κομματική τους πρεμούρα)έχουμε να πούμε τα παρακάτω: Η πολιτική της ποδηγέτησης των κινημάτων προκειμένου να δικαιολογήσουν τη παρουσία τους στη πολιτική οι κομματικοί μηχανισμοί έχει χρεοκοπήσει ανεπιστρεπτί.  Το ίδιο εμφανής και αποκρουστική είναι η προσπάθεια ορισμένων να εκμεταλλευτούν τη συμμετοχή τους για να σπονσονάρουν τη παρουσία τους στα δημόσια πράγματα. Εκλογές στην αυτοδιοίκηση έρχονται, όλοι καταλαβαίνουν… Το κίνημα ενάντια στα διόδια δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να το εκμεταλλευτεί και να το ενσωματώσει σε οποιοδήποτε πολιτικό σχεδιασμό. Η ενσωμάτωσή του θα σημάνει το τέλος του. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός οι θιασώτες της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
αττική αιχμή



Οι εκπρόσωποι Συντονιστικών Επιτροπών απο όλη την Ελλάδα στη δημιουργία του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ στο Βόλο
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη του Βόλου  και οι υπογραφές των εκπροσώπων:
Προς τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων
Στην συνάντηση στο Βόλο, την 12-12-2009 , μαζευτήκαμε αντιπρόσωποι επιτροπών αγώνα και συλλογικοτήτων ενάντια στα διόδια.
Εκεί μετά από συζήτηση αποφασίσαμε ομόφωνα:
Την δημιουργία Πανελλαδικού Συντονιστικού που θα συντονίζει πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια. Το πλαίσιο αγώνα θα είναι :
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Αποφασίσαμε ότι
1. Τα παρόντα μέλη στην συνδιάσκεψη του Βόλου θα είναι και μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού (Π.Σ.).
2. Δεν θα υπάρχει Γραμματεία και ο συντονισμός θα γίνεται με συνεννόηση μεταξύ των μελών του Π.Σ.
3. Όλα τα μέλη των επιτροπών αγώνα που υπάρχουν και δημιουργούνται, πάνω στο καθορισμένο πλαίσιο αγώνα, θα είναι και μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού
4. Τα συντονιστικά θα λειτουργούν με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και θα είναι ανοικτά , χωρίς αποκλεισμούς και συμφωνίες από τα πάνω και πίσω από κλειστές πόρτες , με δικαίωμα λόγου και συνδιαμόρφωσης της απόφασης , από όλους.
5. Το blog diodiastop.blogspot.com θα αναβαθμιστεί σε blog του πανελλαδικού συντονιστικού, αφού πρώτα ανατεθεί η διαχείριση του , σε ικανό αριθμό ατόμων που θα είναι αντιπροσωπευτικά των περιοχών και των απόψεων των μελών και των επιτροπών. Τα κείμενα της κεντρικής στήλης θα είναι αυτά που θα ενημερώνουν για την πορεία του αγώνα μας , ανακοινώσεις των επιτροπών και τα προγράμματα κινητοποιήσεων τοπικά και πανελλαδικά.
Ο αγώνας μας έχει νικηφόρα προοπτική , αρκεί να είμαστε ενωμένοι πάνω σε ξεκάθαρες διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές και από τα κάτω.
ακολουθούν υπογραφές:
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ , Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ, Τραγάνα , Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Τραγάνα, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος,
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗΣ, Τραγάνα, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Αφίδνες, Μέλος συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Μέλος συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού
ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΑΚΟΥ, Μέλος συτονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β.Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΙΚΑ, Βόρεια Αττική, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ , Βόλος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, Αιγίνιο, Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα Πιερίας, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού

Προς καρεκλοκένταυρους και λοιπούς πολιτικάντηδες (2)

Με την προηγούμενη ανάρτηση – τοποθέτηση της εφημερίδας για τη λειτουργία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ αποφύγαμε να αναφερθούμε στις προσωπικές και πολιτικάντικες στρατηγικές μελών του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για ένα λόγο: Την ενότητα. Την ενότητα στη βάση και από τα κάτω που είναι η μόνη δυνατή οδός για να αντισταθούν αποτελεσματικά, να παλέψουν και να νικήσουν οι εργαζόμενοι. Και στο κίνημα ενάντια στα διόδια. Δυστυχώς οι σταλινικές μέθοδοι ορισμένων δεν λένε να τελειώσουν. Αποφάσισαν, ερήμην της πλειοψηφίας της Συντονιστικής συνέλευσης να «περάσουν» καταστατικό λειτουργίας, με σκοπό να αναλάβουν τη «διεύθυνση» του αγώνα. Επέβαλαν θέμα εντοπιότητας για να συμμετέχει κάποιος και να ψηφίζει στη Συντονιστική συνέλευση. Έτσι π.χ. δεν μπορεί να συμμετέχει η Ν.Ερυθραία, η Κηφισιά, το Μαρούσι, η Πεύκη  κ.λ.π., ο πολύς κόσμος δηλαδή. Εάν δεν κατοικεί ή δεν εργάζεται στα στενά όρια των κοινοτήτων της ΒΑ Αττικής δεν μπορεί να έχει λόγο. Τα διόδια των Αφιδνών αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος μόνο συγκεκριμένων πολιτών! Μια ερώτηση: Όταν καλείτε στις κινητοποιήσεις στα διόδια των Αφιδνών τους εργαζόμενους – κι αυτοί ανταποκρίνονται – από όλη την Αθήνα, έρχονται να εκτελέσουν δικές σας αποφάσεις λέτε;;;
Αντί της ανοιχτής συνέλευσης όλων όσων ενδιαφέρονται να αγωνιστούν επέλεξαν τη δημιουργία 17/μελούς «Συντονιστικής επιτροπής» και  7μελούς «Συντονιστικής γραμματείας» επιπλέον, έτσι ώστε να «μαζεύεται» καλύτερα η ιστορία κ.λ.π. κ.λ.π. Εντωμεταξύ, μέχρι να γίνει και αυτή η «εκλογή» διόρισαν μια «αντιπροσωπευτική εκτελεστική γραμματεία» να διευθύνει …. Και το καλύτερο: «Όποιος διαφωνεί διαγράφεται!!!». Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες ( αλλά δείτε τις στο ιστολόγιο) ….(http://diodiastop.blogspot.com)
Σε άρθρο του Στρατή Λουπάταζη, στο παραπάνω  ιστολόγιο που διαχειρίζεται αποκλειστικά η «πλειοψηφούσα συνιστώσα (ΣΥΝ), με τίτλο «ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ – Η ΕΝΟΤΗΤΑ» (!) υπεραμύνονται των θέσεών τους και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν τους διοργανωτές της συμβολικής διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΠΑΘΕ στο Μαρούσι, γιατί τάχατες δεν είχαν πολύ κόσμο…(Παρασκευή, μέρα εργάσιμη/12 το μεσημέρι). Αυτοί γιατί δεν ήρθαν;;;
Εδώ λοιπόν ο «ενωτικός κ. Λουπάταζης» κατηγορεί κάποιες «μειοψηφίες» για αντιενωτική συμπεριφορά. Να θυμίσουμε στο κ. Λουπάταζη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε όσα αφορούν την ΑΙΧΜΗ ας προσέχει λίγο περισσότερο για να μην εκτίθεται. Του λέμε ότι, όταν η Η ΣΕ της ΑΙΧΜΗΣ ξεκινούσε τη παρουσία της το 2002 αναπτύσσοντας δράσεις ενάντια στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ, το κόμμα του, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψέλλιζε κάτι ακατάληπτα  ιδεολογήματα «περί της λαϊκής διαχείρισης των αγώνων» και των πλεονεκτημάτων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκύψουν από την ανάληψη τους. Σήμερα γνωρίζουμε όλοι τα σήμαιναν αυτοί οι αγώνες για τη πατρίδα μας. Ακόμη να του πούμε ότι πριν (και) το προσωπικό του συμφέρον, θεμιτό, τον οδηγήσει στην άρνηση πληρωμής διοδίων στις Αφίδνες που κατοικεί ,εμείς αντιστεκόμασταν (και συνεχίζουμε) στην επιβολή διοδίων στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ τα προηγούμενα χρόνια. Όσο για την αξιοπιστία των υπολοίπων που γράφει, αλλά και τη προσωπική του αντίληψη «περί δημοκρατίας», επισυνάπτουμε δημόσια συνομιλία στο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος . (και φωτογραφία)

ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος

Το blog του ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος

σύντροφος Γιώργος Γκινοσάτης προς σύντροφο Στρατή Λουπάτατζη

Δημοσιευμένο Ιουλίου 23, 2009 Uncategorized Leave a Comment
Σύντροφε Στρατή
Σου στέλνω την απάντηση στη συντρόφισσα Ιωάννα και είμαι πρόθυμος για ένα ζωντανό διάλογο, καλή η τεχνολογία αλλά θεωρώ ότι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν λύνονται οι πιθανές πολιτικές διαφορές, πόσο μάλλον όταν χωρίς καν να έχουμε ανταλλάξει μια κουβέντα φροντίσατε να «ενημερώσετε» τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Ανατολικής Αττικής, αποσπασματικά βέβαια. Η ενημέρωσή τους θα έπρεπε να γίνει αφού μου δίνατε και εμένα την ελάχιστη δημοκρατική δυνατότητα που έχω (μη διαθέτοντας τόσο πλήρη λίστα e-mail)  να απαντήσω ώστε να διαβάσουν και την άλλη άποψη.
Συντροφικά
Γιώργος  Γκινοσάτης
(Οι υπογραμμίσεις και ο χρωματισμός δικά μας)
http://syrizartemidos.wordpress.com/2009/07/23/%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8D/

κλικ στη φωτο για μεγενθυνση
Μαζί με ην ΑΙΧΜΗ «πήραν τα σκάγια» του αρθρογράφου και τη Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ. Συμμετείχε…., γιατί έρχονται δημοτικές εκλογές!!! (έγραψαν) Ας ξαναδούν το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (που επισυνάπτουμε) της Ιωάννας Στεργίου, μέλους της «προσωρινής» εκτελεστικής γραμματείας του Συντονιστικού ΒΑ Αττικής  και μέλους βεβαίως, γιατί όχι άλλωστε, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ/ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι εδώ: Στη πρώτη σελίδα, η πρώην βουλευτής του ΣΥΝ, νύν Νομαρχιακή Σύμβουλος και μελλοντκώς υποψηφία  προβάλλει τον …εαυτόν της,  με μια φωτογραφία απο κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, κάτω από τη δική της (φωτογραφία) βεβαίως, βεβαίως… Για να μην ξεχνάμε προφανώς, σε ποιους οφείλουμε τους αγώνες μας!

κλικ στη φωτο για μεγενθυνση
http://ioannastergiou.wordpress.com
Τους προκαλούμε επιπλέον, αφού δεν μας γνωρίζουν, δεν ξέρουν ποια είναι η ΑΙΧΜΗ κ.λ.π. να ανοίξουν και να διαβάσουν τα πρώτα φύλλα που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιό μας. Δεν θα εκπλαγούν ίσως, αλλά επειδή η ιστορία διδάσκει, θα ανακαλύψουν όσοι άλλοι ασχοληθούν με το θέμα, ότι και στη περιοχή του Μαρουσιού παλαιότερα (2002) δυναμιτίστηκε ένα ολόκληρο κίνημα και διασπάστηκε γιατί κάποιοι αντίστοιχοι κομματικοί καρεκλοκένταυροι επεδίωξαν να υποκαταστήσουν την αμεσοδημοκρατική λειτουργία με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία τους, εκλέγοντας γραμματείες, γραμματείες των γραμματειών, επιτροπάτα  κ.λ.π. «διοικητικά συμβούλια»…
Πάρτε αυτά προς το παρόν, ξανασκεφτείτε το σύντροφοι, κι εδώ είμαστε. Η ενότητα δεν κινδύνεψε ποτέ από τα κάτω. Από τις πολιτικές φιλοδοξίες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες κινδυνεύει, αλλά αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το αλλάξουμε. Από τα κάτω. Είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε ορισμένοι. Οι αγώνες κρίνονται στους δρόμους. Εκεί θα βρισκόμαστε μαζί. Σε κλειστά γραφεία και «διευθυντήρια» δεν θα συμμετέχουμε, ευτυχώς για εμάς. Παραμένουμε στα κάτω μαζί με όλους τους κατοίκους, τους συναδέλφους εργαζόμενους και κάθε αγωνιζόμενο ανιδιοτελώς συμπολίτη

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ανοιγμα διοδίων Αφιδνών

πηγή: e-oropos.gr
ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επί υπουργίας Σουφλιά, με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παραχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Από τότε και μετά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από Πελλοπόνησσο μέχρι την Θράκη (συζητούν να βάλουν διόδια και στην Κρήτη), νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων ξεφυτρώνουν νέες αυξήσεις στις τιμές επιβάλλονται. Χωριά και πόλεις περικυκλώνονται από σταθμούς διοδίων και έτσι για να φύγεις και να γυρίσεις στο σπίτι σου πληρώνεις χαράτσι. Σε κάθε νέο δρόμο που ασφαλτοστρώνουν, την επόμενη μέρα τοποθετούν διόδια. Γιατί άραγε πληρώνουμε ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ;;;; Τα διόδια στην πραγματικότητα είναι ένας Κεφαλικός Φόρος που τον πληρώνουμε κατευθείαν στις τράπεζες και στις εταιρείες.

Νέοι φόροι, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλείσιμο επιχειρήσεων και μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ είναι αυτά που απαιτούν το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις , με μνημόνια κατά εντολή της Ε.Ε και του ΔΝΤ, με μεγάλη προθυμία τα επιβάλουν. Οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι αφού επί δεκαετίες, με την συνεργασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, κερδοσκοπούσαν ασύστολα, τώρα ζητούν από την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να πληρώσει με την ζωή του την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Το κίνημα, ¨αρνούμαι να πληρώσω διόδια¨ είναι μέρος του κινήματος που δεν δέχεται οι εργάτες και ο εργαζόμενος λαός να πληρώσει την κρίση του καπιταλιστικού τους συστήματος. Αρνούμαστε να πληρώσουμε, αρνούμαστε την ανεργία, αρνούμαστε μια μαύρη ζωή χωρίς ελπίδα. Αρνούμαστε να ζήσουμε την κόλαση του καπιταλισμού. Διεκδικούμε τα πάντα τα θέλουμε ΟΛΑ, θέλουμε την ζωή μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 στις 18.00, Διόδια Αφιδνών

FACEBOOK και Υποψηφιότητα.

πηγη: ε-οropos.gr
Εντείνεται η κινητικότητα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι τρέχουν για να προσεγγίσουν ψηφοφόρους.
Αρκετοί έκαναν καρτούλες και άρχισαν να τις μοιράζουν. ʼλλοι τρέχουν στα μνημόσυνα, στους γάμους και τα πανηγύρια και μερικοί σκέπτονται τώρα να ανεβάσουν το προφίλ τους στο facebook, παρόλο που στη περιοχή μας υπάρχει χαμηλό ποσοστό διεισδυτικότητας στο internet.
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και καλά κάνουν, θέλουν να εκμεταλλευτούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook για να δηλώσουν την παρουσία τους και να αφουγκραστούν τον παλμό της νεολαίας. Λάθος ή σωστό; Αυτό θα το κρίνουμε όλοι όσο περνάει ο καιρός.
Όμως η κυριότερη "παγίδα" που κρύβεται στο facebook και αυτό πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι που τώρα σκέφτονται να μπούνε, είναι να μην γελοιοποιηθούν. Το σύστημα δεν χαρίζεται σε κανέναν και οι παγίδες πετάγονται μπροστά σε όλους χωρίς διακρίσεις.
Οι νέοι δεν προσεγγίζονται διαδικτυακά τόσο εύκολα όπως επιτάσσει το πνεύμα της εποχής. Θέλουν τους υποψηφίους συμβούλους δίπλα τους, στην πλατεία, στην καφετέρια, στις εκδηλώσεις τους, στα προβλήματα τους, στην ποδοσφαιρική ομάδα τους.
Να είναι κοντά στο νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα, κοντά στον Αγρότη.
Στην ζωντανή επαφή θα μάθουν όλα όσα τους προβληματίζουν. Αν εφαρμόσουν τα μισά από αυτά που θα ακούσουν από τους νέους που διαθέτουν νεανικά, φρέσκα και δυνατά μυαλά τότε θα γίνουμε καλύτερη κοινωνία

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ…

Αντιγραφή απο το blog ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ


Την ερχόμενη Κυριακή 31-10, οι Επιτροπές Αγώνα έχουν εδώ και μέρες αποφασίσει άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών .
Οι Επιτροπές Αγώνα, αποτελούν ένα υπαρκτό, πανελλαδικό, δυναμικό κίνημα από τα κάτω, που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο συνεχώς στους δρόμους και λειτουργεί μέσα από αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους.

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι την ίδια μέρα της κινητοποίησης μας, η παράταξη του Αλέκου Αλαβάνου, αποφάσισε να μεταφέρει το προεκλογικό της πανηγυράκι στο σταθμό διοδίων Αφιδνών. Φυσικά αναμένεται να συνεπικουρηθεί από τους καρεκλοκένταυρους της περιοχής που θα πάνε να διαφημίσουν την πραμάτεια τους λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Φυσικά ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί ανοίγματα διοδίων και λογικές που βασίζονται στην «παλαιότητα» είναι μακριά από εμάς.

Εξάλλου ο προαναφερθείς πολιτικός συγκέντρωσε τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη όλων μας στην επίθεση που δέχτηκε από τα φασιστοειδή στον Άγιο Παντελεήμονα. Όμως μια και «ενδιαφέρεται» προεκλογικά για το κίνημά μας, δεν τον είδαμε να δείχνει παρόμοια ευαισθησία όταν κομματικοί του φίλοι συναγελάζονταν με φασίστες στα διόδια της Λεπτοκαρυάς στο στημένο «ψευτοπανελλαδικό στο Δίον».

Με λίγα λόγια, το κίνημα μας, ουδεμία σχέση έχει με όλους τους Μαυρογιαλούρους που προεκλογικά μυρίστηκαν ψητό και έσπευσαν να εισπράξουν πολιτική υπεραξία ενώ τόσο καιρό ήταν άφαντοι και θα συνεχίσουν να είναι άφαντοι με μαθηματική και ιστορική ακρίβεια μετά τις εκλογές.

Το κίνημα μας βρίσκεται έξω από τις λογικές του καπελώματος και της καπηλείας των αγώνων άλλων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους κατοίκους να συμμετάσχουν στο άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών, την Κυριακή 31-10, στις 6μμ.

Γιατί ο αγώνας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια και ελεύθερους χώρους είναι ένας μαραθώνιος, που δίνεται από τα κάτω συλλογικά και αλληλέγγυα και όχι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

epitropesdiodiastop.blogspot.com                                        www.oxidiodia.gr

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ!

πολίτης γειτονικού  Δήμου μας έστειλε την ακόλουθη ενημέρωση:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ (σημειωση ανισΩΡΩΠΟΥ : αλλου γειτονικού δήμου), ΛΑΥΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΥΤΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΜΕ ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ. Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ:  ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ!!!
Αυτα τα ΜΑΤ τα εφεραν οι κυβερνησεις  για τα συμφεροντα των εργολαβων να χτυπησουν τους κατοικους του Γραμματικου. Ντροπή ρε!!!
ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ ΟΛΟΥΣ !!!

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ . ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!!


ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ; ΑΠΑΤΗ ; ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ

Μεγαλη προεκλογικη συγκεντρωση του ΛΙΤΣΑ -Που τους εκρυβες βρε Κωστα;

Ο Λίτσας σε μεγαλη συγκεντρωση στη Σκαλα Ωρωπου.
500 ήτανε- 1000 ήτανε - 5000 πάντως δεν ήτανε . 
(βρε τι λένε κάτι  κόμπρες...)


Ας πούμε ότι ήταν 1000. 
Που τους είχες κρυμμένους όταν ερχόσουνα στα διόδια μόνο εσύ και ο Πολυχρόνης; 
Βέβαια άλλη γλύκα  οι αγώνες και άλλη οι εκλογές.
Ελπίζουμε μετά τις εκλογές , αν έρθουν ξανά στα διόδια, κάποιοι υποψήφιοι να φέρουν τουλάχιστον και το 1/10 απο τους συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις τους!!!!

Εμείς πάντως την λέμε την αμαρτία μας: στηρίζουμε Καράμανη Παπαρίδη 
(Καραμάνη στον Δήμο - Παπαρίδη στην περιφέρεια)
ΑνισΩρωπος


το παρακάτω  δημοσίευμα από την  Νέα Έκφραση




Με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην παραλία της Σκάλας Ωρωπού, ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος του ανεξάρτητου συνδυασμού « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ », με υποψήφιο δήμαρχο Ωρωπού τον Κώστα Λίτσα.
Οι 120 ενεργοί πολίτες του συνδυασμού, μπήκαν στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, με το κατανυκτικό τελετουργικό του αγιασμού και τις ευχές για καλή επιτυχία.....
« Εμείς θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου με διαφανείς διαδικασίες, είμαστε αισιόδοξοι ότι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μπορεί να υλοποιηθεί», υπογράμμισε.
Δεσμεύτηκε πως οι ενεργοί πολίτες του συνδυασμού θα εργαστούν με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και ότι το βλέμμα τους θα είναι πάντα στραμμένο στον πολίτη
Το εντυπωσιακό της συγκέντρωσης, (1000 και πάνω παρευρισκόμενοι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες) για τέτοια εποχή κρίσης , που ο πολίτης έχει άλλες προτεραιότητες , δεν τον ενθάρρυνε ούτε τον ανέβασε στα ουράνια αλλά του έδωσε κουράγιο και δύναμη , μεγάλο προβληματισμό και συγκίνηση ότι δεν είναι όλα ισοπεδωμένα στον τόπο μας ότι ο κόσμος που είναι και ο τελικός κριτής έχει και γνώση και κρίση.

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ

litsa ston kalamo paizeis mono sou
14/9/10 2:20 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

kostaki xipna kapioi douleuoun diplokoursa ston kalamo
14/9/10 3:08 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

kostaki xeris pia ine i diafora tou ponirou me to koutoponiro??? esi ti na ise arage???
15/9/10 1:45 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

EKLEISE KAI O KALAMOS.OEO.
15/9/10 4:20 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΛΙΤΣΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ? ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΑΣ ΠΝΗΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΑΠΟ ΑΦΤΩΦΟΡΟ ΣΕ ΑΦΤΩΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ? ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ? ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ?
Υ.Γ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΝΑΝΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ?... Η ΩΡΩΠΙΩΤΙΣΣΑ
15/9/10 4:24 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΠΑΣ.ΩΡΩΠΙΑΣΜΕΜΟ:
Ο ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΟΛΗΣ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΡΩΠΟΥ
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ,
ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ
15/9/10 5:55 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

o ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ
ΛΙΤΣΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
15/9/10 8:19 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

afta te pedia apo to kalamo pou xeroun ta pola kai pernoun tis apofasois tous dimokratika exoun akousi tipota gia isagelea sti malakasa?
15/9/10 10:08 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

καλλη επιτυχια σας αξιζει
19/9/10 11:47 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΛΙΤΣΑΣ -ΡΟΥΣΣΗΣ ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΔΙΔΥΜΟ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΚΑΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΔΑΓΚΩΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....!
24/9/10 11:34 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

OLO TO OPAIO FYLLO PSIFIZI KOSTA LITSA RENTE FILES
25/9/10 11:41 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

OLO TO OPAIO FYLLO PSIFIZI KOSTA LITSA RENTE FILES
25/9/10 11:44 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΙΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΣΕΜΑΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΤΑΙ !! ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΜΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ
29/9/10 5:39 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΤΣΑ?
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΥΦΙΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ.
30/9/10 2:41 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑΜΠΑΣΗ ΦΕΡΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ.ΦΕΡΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
3/10/10 10:54 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙΝΑΝΑΙ...
6/10/10 4:16 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

mipos 8a mporousame na doume kai meis oi psifoforoi poioi einai oi simvouloi tou ka8e sindiasmou?
o enas eks autwn exei anartisi onomata (onoma den lew!) oi ipoloipoi? prepei na perimenoume mexri tis 17?
6/10/10 4:21 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Οι γνώμες είναι σαν …
Όλοι έχουν και από μια.
Πολλοί προσπαθούν να επικρατήσει η δική τους γνώμη.
Ασκούν πίεση στους γύρω τους, να αποδεχτούν την δική τους άποψη.
Ας κάνουμε σύνθημα, την ερώτηση:
Εσύ νομίζεις ότι ξέρεις περισσότερα από εμένα?

Γιατί είναι αυτοί υποψήφιοι ?
Είναι οι καλύτεροι που γνωρίζουμε?
Γνωρίζουμε μήπως κάποιον που είναι κατάλληλος για κάποια εκλόγιμη θέση?

Τι έχουν σπουδάσει?
Τι δουλείες έχουν κάνει?
Τι δουλεία θα κάνουν αν δεν εκλεγούν?


Αφήστε έξω όλους τους άχρηστους.
9/10/10 4:10 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ολοι οι δημοτες πρεπει να επιλεκσουν δημαρχο με κριτηριο τον εργασιακο τους βιο.
ΛΙΤΣΑΣ ΜΑΝΤΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.
ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΛΗΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΚΛΗΤΗΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ?
ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ
ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΚΚΕ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΟΛΕΓΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ INTERAMERICAN = ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΩΝ
10/10/10 12:12 π.μ.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» του Βασίλη Οικονόμου!

Το ψηφοδέλτιο  του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» του Βασίλη Οικονόμου!



Εκλογική Περιφέρεια Αυλώνος

(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι )

ΑΦΘΟΝΙΑΔΗ ΑΜΑΛΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ- Γεωλόγος

ΓΑΛΑΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ- Πολιτικός Μηχανικός

ΔΕΜΕΝΕΓΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- Ιδιωτ. Υπάλληλος

ΚΑΒΒΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ- Τοπογράφος-Προϊστάμενος ΕΛΠΕ-Προπονητής, πρ. Δημοτικός Σύμβουλος κ πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αυλώνα

Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Κώστα Λίτσα!

Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Κώστα Λίτσα!



ΛΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σταματίου (Υποψήφιος Δήμαρχος)

Δέκα αμοιβάδες κι ένα πολιτικό ζώο


Δέκα αμοιβάδες κι ένα πολιτικό ζώο

σχολιαστές χωρίς σύνορα 

του Γαλαξιάρχη Ζaphod
Στοιχηματζής, τσαμπουκάς και τολμηρός. Αναμφίβολλα προσόντα του Αλέκου Αλαβάνου, ασχέτως αν το υπερογκώδες «Εγώ» του μπουκάρει συχνά στον κόσμο του σαν ταύρος σε γυαλοπωλείο και τα κάνει όλα λίμπα. Πραγματικό «πολιτικό ζώο» με την αρχετυπική έννοια του όρου.
Η πρόσφατη «περιοδεία» του στον Αγ. Παντελεήμονα αποτελεί μία ακόμη κίνηση ματ του αντικομφορμιστή (πάντα στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού) Αλέκου.

Κάποιοι πικραμένοι συνασπισμένοι χαμογέλασαν στην εικόνα του γιαουρτωμένου Αλαβάνου. Κάποιοι πιο μαχητικοί αριστεροί του κρέμασαν την ταμπέλα του «διαφημιστή» και ξεμπέρδεψαν. Πασόκοι, νεοδημοκράτες και καρατζαφερικοί, χαμένοι στην καθεστωτική σύγχυσή τους, του υπενθύμισαν ότι κάποτε «χάιδευε κουκουλοφόρους». Τέλος, οι εντελώς κατεστραμένοι ακροδεξιοί, ρατσιστές, φασίστες και οπαδοί του Λιακόπουλου, καταχάρηκαν για την «πάταξη του νεοταξίτικου διεθνισμού» από καμιά δεκαριά βοϊδόσβερκους ομοϊδεάτες τους. Αυτή όμως είναι η επιφάνεια. Η φλούδα…

Κίνηση ματ η «πορεία Αλαβάνου»

Αν ξύσουμε όμως τη φλούδα και μπούμε -με ψυχραιμία- στα ενδότερα της κίνησης Αλαβάνου θα διαπιστώσουμε ότι ο «ασυνάρτητος» Αλέκος δεν έχει χάσει την πολιτική -πλην στοιχηματζίδικη- διαύγεια που τον διακρίνει. Μία σοβαρή ανάλυση των γεγονότων δείχνει ότι η κίνησή του ήταν ρουά, αν όχι ματ.
Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και νυν «περιφερειάρχης» στο Σύριζα πέτυχε με ένα σμπάρο τρία τριγόνια:
1. Την προφανή διαφήμιση του συνδυασμού του στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. Μίλησε άμεσα στον ψηφοφόρο, στον οποίο απευθύνεται, θυμίζοντάς του τον παλιό καλό Αλέκο, που δε φοβάται τρεις κεσέδες άπαχου εκτοξευμένες από δέκα τενεκέδες πλήρεις λιπαρών.
2. Την παρουσίαση της κατάστασης του Αγ. Παντελεήμονα στο ευρύ κοινό και εκείνης της πτυχής που ο κάθε Χαρδαβελο-κλώνος των Mega, Ant1, Alter, Alpha και Star, ήθελε να κρύβει κάτω από το χαλί. Για πρώτη φορά τρώει τόσο μεγάλη σφαλιάρα το εφεύρημα του «αγανακτισμένου πολίτη».

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το υγρό πυρ και ο Μπουμπούκος

Το υγρό πυρ και ο Μπουμπούκος

Koνσερβοκούτι vol. 19

Συνέντευξη σε γνωστό διαδικτυακό τόπο έδωσε πριν από λίγες μέρες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΛΑΟΣ,   Άδωνις Γεωργιάδης. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, ερωτάται από αναγνώστη του ιστολογίου:  
''Με ποιον τρόπο θα καταφέρετε να διώξετε όλους τους λαθρομετανάστες από την Αττική εάν εκλεγείτε;''
Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ακούσει πολλά από τον αγαπημένο των τηλεοπτικών παραθύρων, ακροδεξιό πολιτικό. Όμως το ρατσιστικό παραλήρημα που ακολουθεί δεν έχει προηγούμενο.Τι απαντά;                                                 
''Θα πατάξω πλήρως το παραεμπόριο εντός του πρώτου εξαμήνου της θητείας μου. Αυτό θα γίνει με την ίδρυση Ειδικού Σώματος Διώξεως Παραεμπορίου που θα λειτουργήσει σε δύο επίπεδα. Στο πεζοδρόμιο άνδρες με πολιτικά, για να μην αναγνωρίζονται από μακρυά, θα εξοπλιστούν με ανεξίτηλα σπρέι και θα ρίχνουν το σπρέι πάνω στα προϊόντα καταστρέφοντας τα πριν προλάβουν να τα μαζέψουν και να φύγουν. Έτσι, καταστρέφοντας χιλιάδες προϊόντα θα αυξήσουμε το κόστος του. Ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας όμως, θα ψάχνουν για τις αποθήκες που αυτά είναι φυλαγμένα. Έτσι θα καταστήσουμε την κίνηση των προϊόντων αυτών οικονομικά ασύμφορη για το σχετικό κύκλωμα. Ένα από τα αποτελέσματα της πατάξεως του παραεμπορίου, πέραν των αμιγώς οικονομικών θα είναι να αρχίσουν να φεύγουν και οι ασχολούμενοι με αυτό αλλοδαποί, αφού δεν θα κερδίζουν χρήματα.
Θα ερευνήσω ένα προς ένα όλα τα κτίρια στα οποία ασυνείδητοι Έλληνες, νοικιάζουν σε εκατοντάδες αλλοδαπούς χώρους επιβάλλοντας στους Έλληνες αυτούς ιδιοκτήτες, τεράστια πρόστιμα. Έτσι θα αναγκαστούν χιλιάδες αλλοδαποί να φύγουν, θα μειωθούν τα γκέτο και θα αναπνεύσουν οι γειτονιές. Γενικά χρειάζονται συνδυασμένες και πολύμοχθες πολιτικές.''
Mπορούμε να ελπίσουμε ότι δε θα κάνει το ίδιο και με τους ανθρώπους οι οποίοι αφού γλίτωσαν από τις βόμβες του Μπους θα κινδυνεύσουν από τον εξολοθρευτή Άδωνι ή είναι μάταιο;

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο ανισΩΡΩΠΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ : ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΠΑΠΑΡΙΔΗ

Ο ανισΩΡΩΠΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ : ΚΑΡΑΜΑΝΗ  ΠΑΠΑΡΙΔΗ

Δημήτρη Καραμάνη για τον Δήμο  και Κλεοπάτρα Παπαρίδη για την περιφέρεια

Στηρίζουμε Δημήτρη Καραμάνη!!

το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής - Ελεύθερη Αττική», με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο ανακοίνωσε τους υποψηφίους για την Περιφέρεια Αττικής.

Το ψηφοδέλτιο
Εν τω μεταξύ το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής - Ελεύθερη Αττική», με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο ανακοίνωσε τους υποψηφίους για την Περιφέρεια Αττικής.
Υποψήφιος περιφερειάρχης: Αλέκος Αλαβάνος
Κεντρικός Τομέας Αθηνών
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Χρήστος Καπάταης.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Κ. Αδαμόπουλος, Ελπίδα Αλεβίζου, Π. Αντωνίου, Ι. Αποστολάς, Ουρανία Αστρινάκη, Σπ. Γάκης, Σπ. Γεωργάτσος. Χρυσάνθη Γκοντίνου, Αμπ. Ζούχρι, Αικατερίνη Θεοχάρη, Αντ. Καραβάς, Ν. Καραγεώργος, Β. Καραγιάννης, Χρ. Καραμάνος, Αικατερίνη Καστρίτη, Κ. Κατσαρού, Ευάγγ. Καφετζόπουλος, Δανάη-Πάτρα Κίτρινου, Κ. Κορόντζης, Αθ. Κούρκουλας, Κ. Κρεμμύδας, Μ. Μαυροειδή, Αμαλία Μέτζου, Ελένη-Αλίκη Μηνάκη, Ολγα Μοσχοχωρίτου, Δ. Μπελαντής, Γ. Μπενάτος, Γ. Νικολακάκης, Αφροδίτη Νικολοπούλου-Λαμπίρη, Χρ. Ξανθής, Αρ. Παρασκευόπουλος, Γ. Πασσαλίδης, Ι.-Σ. Περάκης, Γεωργία (Τζίνα) Πολίτη, Ν. Πρωτοψάλτης, Αντιγόνη Σαχέρ, Δ. Σκλάβος, Ι. Σταυρίδης, Γ. Στιβαχτής, Γ. Τσουρουτάς, Χρύσα Υφαντή, Ερ. Φινάλης, Ευθαλία Φράγκου, Λ. Φωτιάδης, Π. Ψαρρέας.
Βόρειος Τομέας Αθηνών
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Ευγένιος (Βένιος) Αγγελόπουλος.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Αικατερίνη Γεωργαντά, Π. Γιάννου, Λ. Γκέκας, Ευγ. Δάνος, Κλεμεντίνη Ζαβιτσάνου, Κ. Λιντζεράκος, Ν. Μάλλιαρης, Δ. Μπάρκας, Ν. Μπογδάνος, Δ. Παπαγεωργίου, Δ.-Γ. Παπαμητρόπουλος, Κ. Παπούλης, Μαρία Πετούνη, Αφροδίτη-Ελευθερία Ρομπόλα, Ευαγγελία Σωτηροπούλου, Π. Τακόπουλος, Ν. Ταυρής, Ν. Τερζάκης, Δ. Υφαντής, Σοφία Χαραλαμπάκη.
Νότιος Τομέας Αθηνών
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης: Ολγα - Νάντια Βαλαβάνη.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Αμαλία Αθανασίου, Δ. Βάσιος, Αικατερίνη Γιαννούλια, Δ. Γρηγοριάδης, Κ. Δημητριάδης, Μαρία Ευθυμίου, Μαρία - Ελένη Ιατρίδου, Ι. Καλιντεράκης, Αννα Καράγεωργα, Ανδρ. Καράμπελας, Μαρία Κοκάκη, Κυριακή Παρδάκη, Στ. Πατρώνα, Γ. Τριβιζάκης, Π. Τσαγκάρης, Μ. Φώλια, Σουλτάνα Χρηστίδου, Β. Ψαλλίδας.
Δυτική Αττική
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης: Αυγούλα (Αυγή) Θεοδόση.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Κ. Βαμβακάς, Ι. Λάππας, Γ. Ρηγόπουλος, Ελένη Σωτηρίου, Χρυσούλα Ψιμούλη.
Δυτικός Τομέας Αθηνών
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Χρίστος Κατσούλας.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Μαρία Γεωργέλλη, Β. Γρετσίστας, Β. Δαγκλή, Ηλ. Καπογιάννης, Δ. Λαμπίρης, Φαίδρα-Χρυσούλα Μουρλά-Μπερλή, Ι. Μπερλής, Κ. Νικολάου. Δ. Ντάβος, Λ. Πανούσης, Π. Παπανικολάου, Αθηνά Σκαμπά, Χρ. Στεφανόπουλος, Γ. Στρατινάκης, Μαρία Φλώρου, Ν. Φουσέκης, Β. Χατζηνάκης.
Ανατολική Αττική
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Αναστάσιος Σταυρόπουλος.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Ευάγγ. Ακρίβος, Χρ. Γιαννάκης, Κρυσταλλία Ζαφειροπούλου, Γρ. Κολτσίδας, Γ. Ματθαίου, Ειρήνη Παπαδάκη - Παναγή, Κλεοπάτρα Παπαρίδη, Δ. Παπαχρήστου, Θεοδώρα Σκουντριανού-Κοκκίνου, Δ. Τζάκος, Γρ. Τσενές, Χρύσω Φαρδέλα-Σαββοπούλου, Εμ. Χαιρόπουλος, Αλκμήνη Ψιλοπούλου.
Πειραιάς
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Νικόλαος Μπελαβίλας.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Φ. Ανδρεόπουλος, Στ. Βαλσαμής, Δ. Καραγιαννόπουλος, Ελένη Λαουρδά, Γρ. Μανουσάκης, Δ. Μαντζουράτος, Αλ. Μαντζώρος, Τακουή Μινασιάν, Δ. Πετράς, Ευαγγελία Σολωμού, Ν. Σταθάκος, Β. Τουλούμη-Κουτσού, Μ. Χατζησταυράκη, Χ. Χριστακόπουλος, Δ. Χρονάς.
Νησιά
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Σωτήριος Μαρτάλης.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Σ. Καρνέσης, Ευάγγ. Χρηστίδης. *

Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» της Ιωάννας Στεργίου

Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες»


20 Οκτωβρίου 2010

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» με υποψήφιο Δήμαρχο Ωρωπού την Ιωάννα Στεργίου
Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους:

Στεργίου Ιωάννα του Κωνσταντίνου Υποψήφια Δήμαρχος Ωρωπού

Εκλογική Περιφέρεια Αυλώνος

Ράπτης Νικόλαος του Παναγιώτου (υποψ. Δημοτικός σύμβουλος εκλ. Περιφ. Αυλώνος)

Σαλωμίδης Ιορδάνης του Ιωάννη (υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Αυλώνος)

Σιδέρης Δημήτριος (Τάκης) του Σπυρίδων (υποψ. Δημοτικός σύμβουλος εκλ. Περιφ. Αυλώνος)

Σλαβίδου Μαρία του Αθανασίου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Αυλώνος)

Τσιούκαρη Ευφροσύνη του Ιωάννη (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Αυλώνος)

Φαφούτης Στυλιανός του Γρηγορίου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Αυλώνος)

Εκλογική Περιφέρεια Αφιδνών

Δαμουλής Χαράλαμπος του Ιωάννη (υποψ. Δημοτικός σύμβουλος εκλ. Περιφ. Αφιδνών)

Κουτσούκος Παναγιώτης του Περικλή (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Αφιδνών)

Παναγής Χρήστος του Παναγιώτη (υποψ.Δημοτ.Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Αφιδνών)

Ψυχογιοπούλου Καλλιρρόη(Ρόη) του Λεωνίδα (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Αφιδνών)

Εκλογική Περιφέρεια Καλάμου

Αδαμόπουλος Δημήτριος του Διονυσίου (υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Καλάμου)

Βαγγελιάς Δημήτριος του Γεράσιμου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Καλάμου)

Ηλιοπούλου Αννα του Αγγέλου ( υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Καλάμου)

Καραμάνης Δημήτριος του Σάββα (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Καλάμου)

Καρυδάκης Φαίδων του Σόλωνα (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Καλάμου)

Μανώλογλου Ευδοκία του Σταύρου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Καλάμου)

Ρόκου - Σκλαβενίτη Βασιλική(Βάλια) του Παντελή (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Καλάμου)



Εκλογική Περιφέρεια Καπανδριτίου

Καλοκαιρινός Κωνσταντίνος του Στεφάνου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Καπανδριτίου)

Νικητοπούλου Γεωργία του Αλεξάνδρου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Καπανδριτίου)

Πουλημένος Ανδρέας του Νεοπτόλεμου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Καπανδριτίου)



Εκλογική Περιφέρεια Πολυδενδρίου

Σωτήρχος Γεώργιος του Δημητρίου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Πολυδενδρίου)

Φιλιπποπούλου Πηνελόπη (Πόπη) του Χρήστου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Πολυδενδρίου)



Εκλογική Περιφέρεια Συκαμίνου

Δερματά Παρασκευή του Κωνσταντίνου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Συκαμίνου)

Φέστας Κωνσταντίνος του Ιωάννη (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ. Περιφ. Συκαμίνου)







Εκλογική Περιφέρεια Ωρωπίων

Αγαπίδης Σπυρίδων του Χαραλάμπους (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Ωρωπίων)

Αναστασιάδης Δημήτριος του Νικολάου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Ωρωπίων)

Βότση-Τρίκα Νίκη του Νικολάου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Ωρωπίων)

Ιορδανίδου- Ράπτη Ιωάννα (Αννα) του Χαραλάμπους (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Ωρωπίων)

Καζάκου Αικατερίνη του Αθανασίου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Ωρωπίων)

Καπάτος Γρηγόριος του Σίμου ( υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Ωρωπίων)

Λουπάτατζης Ευστράτιος (Στρατής) του Χρήστου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Ωρωπίων)

Ξανθόπουλος Ιωάννης του Νικολάου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Ωρωπίων)

Οικονομίδη Πελαγία του Νικολάου-Σταύρου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Ωρωπίων)

Παπαδέλη Ελένη (Ελλη) του Ηλία (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Ωρωπίων)

Στενού Ιωάννα του Γεωργίου (υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ. Ωρωπίων)

Τόντος Νικόλαος του Χρήστου (υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος εκλ.Περιφ.Ωρωπίων)



Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών

Γιαννάκης Γεώργιος του Χρήστου (υποψ.Σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Αφιδνών)

Τζενικλίδου Αικατερίνη του Σταύρου (υποψ.Σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Αφιδνών)

Δημοτική Κοινότητα Καπανδριτίου

Παρίσης Θωμάς του Κωνσταντίνου (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Καπανδριτίου)



Δημοτική Κοινότητα Μαρκοπούλου- Ωρωπού

Αναστασιάδης Νικόλαος του Δημητρίου (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Μαρκοπούλου-Ωρωπού)

Νικολαίδης Χρήστος του Γεωργίου (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Μαρκοπούλου- Ωρωπού)



Τοπτσή Αικατερίνη του Εμμανουήλ (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Μαρκοπούλου-Ωρωπού)

Δημοτική Κοινότητα Νέων Παλατίων

Κουμουλίδου Ευδοξία (Εύη) του Κωνσταντίνου (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Νέων Παλατίων)

Οικονομίδης Νικόλαος-Σταύρος του Πύρρου (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Νέων Παλατίων)

Πασχαλίδης Θεόδωρος του Γεωργίου (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Νέων Παλατίων)

Χονδροκώστας Κωνσταντίνος του Αριστείδη (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Νέων Παλατίων)



Δημοτική Κοινότητα Σκάλας Ωρωπού

Αγαπίδου Αικατερίνη-Ευαγγελία(Καίτη) του Ανέστη (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Σκάλας Ωρωπού)

Λυμπέρης Παναγιώτης του Θεοδώρου (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Σκάλας Ωρωπού)

Τρίκας Αναστάσιος του Μιχαήλ (υποψ.σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Σκάλας Ωρωπού)





Τοπική Κοινότητα Πολυδενδρίου

Λοϊσίου Ελένη του Γεωργίου (υποψ.σύμβουλος τοπικής κοινότητας Πολυδενδρίου)



Τοπική Κοινότητα Ωρωπού

Γυφτογιάννη Εμμανουέλλα του Βασιλείου (υποψ.σύμβουλος τοπικής κοινότητας Ωρωπού)

Λατσούδης Ξενοφών του Δημητρίου (υποψ.σύμβουλος τοπικής κοινότητας Ωρωπού)

Μανίκη Σεβαστή (Σέβη) του Αντωνίου (υποψ.σύμβουλος τοπικής κοινότητας Ωρωπού)


Για μελετήστε τα ονόματα. Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πρόβατα μαντρωμένα ποτέ νικημένα. Πάω να ψοφήσω..



Μεγάλη ζημιά θα πάθαινα το Σαββατοκύριακο.
Ήμουνα στο τσακ να πάω να σκίσω το εκλογικό μου δικαίωμα. Το είχα πάρει απόφαση. Μόνο οι άλλοι θα με σκίζουν τόσα χρόνια; Ας σκίσω και εγώ κάτι. Για ένα δικαίωμα ζούμε σ' αυτή την π@$τάνα τη ζωή.

Και τι δικαίωμα.. Εκ λογικόν! Ας όψεται ο μπάρμπα Σταύρος που μου είπε ότι άμα δεν το σκίσω θα είναι ντροπή. 

Είναι ιερό πράμα η ψήφος παιδί μου, να πας να ψηφίσεις μου είπε..

Δεν ψοφάω καλύτερα ρε μπάρμπα Σταύρο..

Εκεί όμως ο μπάρμπας κέρβερος. Με έριξε στο φιλότιμο, και ήμουνα έτοιμος να τρέξω να γιομίσω τις κάλπες..να σταυρώσω και να στραβωθώ. Όλα αυτά μέχρι την ώρα που η κουβέντα ήρθε σ' εκείνο το μακρινό τριτοξάδερφο που κατεβαίνει για σύμβουλος και του 'ταξε μια κολόνα της ΔΕΗΣ δίπλα στο μαντρί για να 'χουνε λέει τα πρόβατα φως. 

Στο άκουσμα της λέξης πρόβατα μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Και πάνω που είχα αρχίσει να ονειρεύομαι συνδυασμούς και παρατάξεις, σταυρούς και Σταύρους, γυρίζει το μάτι μου τ' ανάστροφα. Τι να το κάνουν τα πρόβατα το φως ρε μπάρμπα..αυτά έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Άμα δεν τα προγκήξεις δεν καταλαβαίνουν. Μόνος σου δε μου λεγες τις προάλλες ότι αν δεν τους σφύραγες κι αν δεν τους πέταγες κανα κοτρόνι θα το 'χαν ξεπαστρέψει το λιοχώραφο; Έτσι συμβαίνει και με τις εκλογές.  Πάρτο χαμπάρι. Τα προγκάνε τα πρόβατα για να πάνε να ψηφίσουν όπως τα προγκάς εσύ για να μην τρώνε τις ελιές της θειάς μου της Βαρβάρας. Τα προγκάνε για να τα βάλουν στο μαντρί, μόνο που δεν τα σκιάζουν με πέτρες και σφυρίγματα, αλλά με ενοχές. 

Γιατί άμα δεν πας να τους ψηφίσεις θα βγει ο άλλος. Και άμα βγει ο άλλος θα φταις εσύ. 
Εσύ μπάρμπα που έφυγες απ' το κοπάδι. Δεν το λέω εγώ. Τα κόμματα το λένε..
Κι αν δε μου μιλούσες για πρόβατα να ξέρεις, με είχες σχεδόν τουμπάρει..
Αλλά είπες τη μαγική λέξη και συνήλθα. Γιατρεύτηκα..

Δε θα το σκίσω τελικά το εκλογικό μου δικαίωμα μπάρμπα.
Δε γίνομαι εγώ πρόβατο.
Αρνί θα γίνω.
Προτιμώ το σούβλισμα..
Στις 7 Νοέμβρη δεν ψηφίζω..
Στις 24 Απρίλη θα ψοφήσω..
Άιντε και καλό Πάσχα.
απο ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ
/koniortos.blogspot.com

Ο σταλινισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ζητάνε διαγραφές απο το facebook ατόμων με απόψεις που δεν τους συμφέρουν

Πήραμε το ακόλουθο μήνυμα: " Έλαβα μέσω του facebook, το παρακάτω μήνυμα από έναν φίλο. Μου καταγγέλει οτι ο Δημήτρης Καραμανης ,μελος του ΚΣ της νεολαιας του ΣΥΝ-Συριζα, απο τον Ωρωπό, γιος υποψήφιας Δημάρχου,  που  το παίζει αδιαφιλονικητος ηγετις παντων των κινημάτων , παροτρύνει τους φίλους μου να με διαγρ΄ψουν, αφού πρώτα με εξυβρίσουν. Οι μέθοδοι αυτοί έρχονται κατευθείαν απο τα βάθη της ιστορίας και θυμίζουν τις πιο σκοτεινές σταλινικές μεθόδους. Βλέπει, και άλλα "καθίκια" που απειλούν την παντοκρατορία της μαμάς του. Αυτές οι βρώμικες μέθοδοι της προσπάθειας φίμωσης της αντίθετης άποψης δεν είναι κάτι νέο για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Προσπάθησαν να φιμώσουν κάθε αντίθετη διαφωνούσα άποψη στα κινήματα της βορειοανατολικής Αττικής, προκειμένου να στρώσουν τον δρόμο για τα σχέδια τους. Θα επανέλθω με περισσότερα  για τον Δ.Κ. εκτός άν κάποιος έχει προλάβει να μας στείλει την ΟΠΛΑ ή τον Μερκαντέρ!! :-) .
Σας στέλνω την ενημέρωση  από τον φίλο καθώς και το αισχρό κείμενο του σταλινικού Δημήτρη Καραμανη. Αξίζει την περιφρόνηση μας. Όλοι πρέπει να καταγγείλουμε τις σταλινικές μεθόδους των διαγραφών προκειμένου να φιμωθεί η αντίθετη άποψη. Γιαυτό ο Σύριζα έγινε χίλια κομμάτια. Από κάτι ανθρώπους σαν τον Καραμανη και την  υποψήφια μαμά του"

Τα παρακάτω κείμενα από το facebook:
"καλησπερα σε ενημερωνω οτι καποιος στελνει ομαδικα για την διαγραφη σου, στελνω το μηνυμα οπως μου σταλθηκε"
"Dimitris Karamanis 19 Οκτωβρίου στις   π.μ. Απάντηση • Αναφορά
Nikolas Oikonomou
http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=167534726596450&view=user#!/profile.php?id=100001631430855&v=wall

Vrizei synexeia syntrofous,se synergasia me ena allo kathiki apo tin eyryteri perioxi tou oropou.to paizei syrizaios gia na ton kanoun accept kai synexeia krazei.Ama tou riksete kai kana kantili prin ton diagrapsete tha itan teleio "
o Δημήτρης Καραμάνης σε φωτογραφία του απο το facebook

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ενδυματολογικός Κώδικας υποψηφίων δημοτικών εκλογών 2010!

πάνωθε:καλλικραχτική ενδυματολογική άποψη γιούνισεξ


Ο νέος ενδυματολογικός κώδικας θα τεθεί σε εφαρμογή για τις δημοτικές εκλογές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υποψήφιοι, θα πρέπει να φορούν στολές, που θα είναι πανομοιότυπες για όλα τα μέλη του συνδυασμού (συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού) σε σχέδιο και χρώματα. Η γενικότερη μορφή της στολής, καθώς επίσης και τα λογότυπα που θα φέρει, θα έχουν σχέση με τους σπόνσορες.
Επιτρέπονται τα «σεμνά» ρούχα, όπως μπλούζες, t-shirt, κολλεγιακές κ.λπ.
Απαγορεύονται τα σορτς, τα σανδάλια κ.λπ.
Στις επίσημες εκδηλώσεις η στολή θα αποτελείται από εθνικό ένδυμα (φουστανέλα) ή από κάποιας άλλης μορφής επίσημο ένδυμα, π.χ. μπλέιζερ σαγιονάρες και γραβάτα.
Τέλος, οι στολές μπορούν να έχουν μικρά και διακριτικά λογότυπα από σπόνσορες.
Μεγίστη προσοχή θα πρέπει να δοθεί εις το πάντρεμα των χρωμάτων και του ύφους του ενδύματος με την τοποθεσία, ώστε να δένουν ομαλά.
Έτσι για μεν τους υποψηφίους άντρες θα φορεθεί το κλασσικό κοστούμι, με γραβάτα, ενώ οι νεοεισερχόμενοι, ως είθισται για να δώσουν ένα ανέμελο τόνο, θα προτιμήσουν τα πουκάμισα με φαρδιές παντελόνες, σε αντίθεση με τις υποψήφιες, που πέραν του κλασσικού ταγιέρ (τύπου φράου-Χέλγκα), ή μπίσνεσγουμαν, ρέπουν και στο στυλ της υπουργού με τη μακριά γερακίσια μύτη (μου διαφεύγει η επιστημονική της ονομασία) μπιλιρη, μπιλιχρίνη, μπιλιθρινη, ήτοι το επιμελώς αμελέτητο (!), ή ατημέλητο (αρτιμέλιτο).
Μεγάλη επίσης βαρύτητα θα δοθεί στα κινητά και στις δυνατότητες τους, οπότε ξεχάστε συσκευές παντοφλοειδείς, είτε με στρογγυλό αριθμογραμματοκαντράν, αυτές είναι της εποχής του καραμαν-αλή του1ου.
Εναλλακτικά, υποψήφιοι με αλλεργίες στα στήθια, μπορούν να αποφύγουν τη γραβάτα, αφήνοντας ανοιχτά τα δυό κουμπιά του πουκαμίσου τους, έχοντας φροντίσει βέβαια να τριμμάρουν την ζούγκλα των ανα(ω)μαλλιασμένων τους στέρνων και να κάνουν και μια απεντόμωση ως τις αρχές Νοεμβρίου, εποχή που θεριεύουν, ως γνωστόν ο δάκος κι η μουχρίτσα.
Για τις φίλες υποψήφιες θα συστήσουμε την αποφυγή αναστηλωτικών εργασιών ή παρεμβατικής φύσης επισκευών, όπως λίφτινγκ, διότι αδυνατούμε να τις γνωρίσουμε και μετά αναρωτιόμαστε που χάθηκαν.

Υποψηφιοδίφης Ωρωπιώτης

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

H καράφλα και η κοτσίδα είν΄ τεράστια παγίδα

Μας έστειλαν το παρακάτω σατιρικό ποιηματάκι:

H καράφλα και η κοτσίδα
είν΄ τεράστια παγίδα,
με ενα χτένισμα θα βγεί
φίλε χρυσο-λαμογή!

Με την ΚΟΕ και Αλαβάνο
παριστάνετε τσοπάνο
μα τα πρόβατα ξυπνήσαν
και την πλάτη σας γυρίσαν.

Δέκα πήγατε διόδια
και με την ψυχή στα πόδια
ψηφαλάκια δε θα βρείτε
μες στην τρύπα σας θα μπείτε!

Άντε τώρα στου Μανάρα,
με μπουζούκι και κιθάρα
γλύψτε καναν Αφιδναίο
είτε γέρο είτε νέο!

Τράβα τώρα στη χοντρή
να σε κλείσει στο μαντρί
ψηφοδέλτιο δεν γεμίζει
βλέπω δεξιούς να πρήζει,

Σαν κι αυτούς στην Πιερία
που δεν κάνανε πορεία,
φασίστες-ΣΥΡΙΖΑ μαζί
μες το ίδιο το μαντρί!

Και δεν ήτανε τύχαιο
ούτε όμως και μοιραίο
ήτανε επιλογή σας ,
θα σας φτύσουνε και οι γιοί σας

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογικός οπορτουνισμος της Ακριβειας στοπ : Μεγαλες εκπτωσεις - Μεγαλο Ξεπουλημα

Λάβαμε το ακόλουθο mail από : αγωνιστή για την κατάργηση  των διοδίων :

Οταν έγινε το προεκλογικο ψευτο πανελλαδικό αποσυντονιστικο στην Πιερία (2/10), και ακολουθησαν τα παρατραγουδα με την  συγκεντρωση  παρέα με τους χρυσαυγιτες πολλοι προβληματιστηκαν με τον ρόλο των συριζοκοετζήδων της ακρίβειας στοπ.
Η αφίσα που κόλησαν στην ΒΑ Αττική οι συριζοκοετζήδες

Τα στιχάκια του "ύμνου" στου Μανάρα
Ήρθε καπάκι, το προεκλογικο εξευτελιστικό "άνοιγμα" των διοδίων στις Αφίδνες απο καμμιά δεκαριά υποψηφίων και συγγενών τους  (11 με τον Αλαβάνο)- μελών  του διασπαστικού συντονιστικού ΒΑ Αττικής καθώς και του σύριζα και της Κοε.
Προηγήθηκαν φιέστες στού Μανάρα όπου ακούστηκαν ωραιότατα τραγουδάκια με στίχους : να φύγουν τα διόδια πιο μακρυά.

Αυτό που όμως φάνηκε ξεκάθαρα  ότι τα βρήκαν με τον Μαγκριώτη ήταν οι δηλώσεις του υπ. περιφερειάρχη Κουράκη (σύριζα) και του υπ. αντιπεριφερειαρχη του Θεοδωρόπουλου (ακριβεια στοπ- ΚΟΕ) - δείτε εδώ.
Ερχονται και οι κοετζήδες της ακρίβειας στοπ στην Πατρα να ζητάνε εκπτώσεις - μετά τις συνομιλίες και συμφωνία εκπροσώπων του "πανελλαδικού" τους από την Πιερία (Τσολακίδης) με τον Μαγκριώτη. Τι άλλο θα δουν τα ματακια μας;
Μεγαλες εκπτωσεις- Μεγαλο ξεπούλημα.
Θα τους περάσει; Οχι βέβαια.
Εμείς δεν ζητάμε εκπτώσεις σε δρόμους που ανήκουν στον λαό και που έχουν φτιαχτεί με το αίμα και τον ιδρώτα μας.  Δεν ζητάμε να φύγουν τα διόδια πιο μακρυά και να πάνε στον γείτονα, .Ζητάμε κατάργηση ΟΛΩΝ των διοδίων.
Δεν ζητάμε καλύτερες τιμές  και εκπτώσεις, αλλά δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση στους εθνικούς , χιλιοπληρωμένους από εμάς και τους πατεράδες μας , εθνικούς δρόμους.
Οταν συνδιαλέγεσε με το θηρίο το μόνο που μπορείς να παζαρέψεις είναι ο τρόπος που θα σε φάει.
Οι πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα για Ελεύθερους δρόμους- Ελεύθερους χώρους για όλους, θα παλέψουν υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα μας και το άρθρο 5 του συντάγματος που διασφαλίζει την ελεύθερη και ανεμποδιστη Δωρεάν μετακίνηση μας στην χώρα μας.
Εχουν γνώση οι φύλακες!

Παρακάτω δημοσίευμα για την προεκλογική οπορτουνιστική "κινητοποιήση" των κοετζήδων. Αλήθεια θα είναι και κανένας "πατριωτικός συνδεσμος" μαζί, όπως στην Πιερία;

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, η «Πρωτοβουλία Πολιτών Δυτικής Ελλάδας για μια Γέφυρα που Ενώνει» και οι Επιτροπές Ακρίβεια STOP διοργανώνουν κινητοποίηση την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, στις 11:00 π.μ., στα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Κλιμακώνουμε τη δράση μας ενάντια στο ληστρικό αντίτιμο διέλευσης στα διόδια της Γέφυρας ΑΕ αλλά και στην προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν στην καρμανιόλα της Πατρών-Κορίνθου.
Υποτίθεται ότι η γέφυρα κατασκευάστηκε για να ενώνει και να διευκολύνει τις μετακινήσεις πολιτών, καθώς και τη διακίνηση εμπορευμάτων. Ωστόσο, με τις τιμές που επικρατούν οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν απαγορευτικές.
Την ίδια στιγμή, θεωρούμε πρόκληση την κατάθεση μήνυσης σε 25 πολίτες από την Ολυμπία Οδό ΑΕ, και δηλώνουμε απερίφραστα ότι το κίνημα ενάντια στα διόδια δεν τρομοκρατείται, ούτε κάμπτεται.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Να μειωθεί η τιμή της απλής διέλευσης από τα 12,20 στα 6 €
Να αυξηθεί ο χρόνος για τη διέλευση με επιστροφή από 2 ώρες σε 8 με κάρτα των 10 €
Να βγει κάρτα μηνιαίων απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 50 €
Να μειωθούν κατά 50% οι τιμές για τις διελεύσεις οχημάτων επαγγελματικής χρήσης".

Με μεγάλη επιτυχία η κοινή συνέλευση τριών κινημάτων της Βορειοανατολικής Αττικής στο γήπεδο Γραμματικού


Έγινε, σήμερα 14-10-10, με μεγάλη επιτυχία στην κλειστή αίθουσα του γηπέδου Γραμματικού, η κοινή συνέλευση τριών κινημάτων της Βορειοανατολικής Αττικής. Το κίνημα Γραμματικού κατά των ΧΥΤΑ , οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ΒΑ Αττικής ενάντα στα διόδια και η Ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτών Βόρειας Αττικής- Ευβοϊκού, βρέθηκαν μαζί , αντάλλαξαν εμπειρίες, προβληματισμούς και συναποφάσισαν την πραγματοποίηση κοινών δράσεων στο άμεσο μέλλον. Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία κοινού ανοιχτού συντονιστικού των κινημάτων που θα δουλεύει πάνω σε αμεσοδημοκρατικές αρχές.
Παρευρέθησαν εκπρόσωποι κινημάτων πόλης, από τις γειτονιές της Αθήνας, την Νέα Μάκρη, τον Ωρωπό, τις Αφίδνες΄, φυσικά το Γραμματικό και από αλλού, καθώς και από την αντιμονοπωλιακή οργάνωση Stop Cartel.
Υπήρξε πρόταση έκδοσης εφημερίδας των κινημάτων από τα κάτω που όχι μόνο θα μεταφέρει νέα και ειδήσεις αλλά θα οργανώνει αγώνες. Ακόμη ο προγραμματισμός συνέντευξης τύπου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
Από πολλούς ομιλητές καταδείχτηκε το κοινό νήμα που ενώνει όλα τα κινήματα, που δεν είνα άλλο παρά η αντίσταση των πολιτών απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται από τις αχόρταγες πολυεθνικές εταιρίες , το κράτος, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.
Η ελπιδοφόρα αυτή συνάντηση θα συνεχιστεί και με άλλες που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΟΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ: Οι χιλιάδες που δεν πληρώνουμε

Δυο γραμμές μέσα στο κίνημα των διοδίων: Η μια κόκκινη, με χιλιάδες εργαζόμενους που δεν πληρώνουν και η άλλη κάλπικη που οδηγεί στις κάλπες,στη συνδιαλλαγή με το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες διοδίων. Μια απάντηση στο άρθρο της ΑΥΓΗΣ 7/10. (*)
πηγή: Indymedia


Η ΜΟΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Οι χιλιάδες που δεν πληρώνουμε

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών & Εργαζομένων τα άτομα, οι σύλλογοι, οι συνελεύσεις και οι πρωτοβουλίες που απαρτίζουν το πανελλαδικό συντονιστικό http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/, η πιο μαχητική και αδιάλλακτη συνισταμένη του κινήματος κατά των διοδίων, αρνήθηκε την πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας για μια πανελλαδική συνάντηση στο ΔΙΟΝ στις 2 Οκτώβρη, αντιπροτείνοντας μια πανελλαδική συνάντηση όλων των κινήσεων να γίνει μετά τις περιφερειακές εκλογές.

Η αιτιολογία ήταν σχετικά προφανής, καθώς μας προβλημάτισε η στάση κινήσεων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργανώσαμε «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!» στις 11/9, οι οποίες εγκατέλειψαν τη δράση για να τρέξουν πίσω από υποψήφιο περιφερειάρχη.

Τα γεγονότα όμως μας έχουν επιβεβαιώσει, καθώς υποψήφιοι περιφερειάρχες και λοιποί τοπάρχες, από Αττική μέχρι Μακεδονία, μαζί με εκπροσώπους των κινήσεων που συμμετείχαν στο ΔΙΟΝ έχουν δείξει ένα όψιμο ενδιαφέρον για το κίνημά μας, ενώ βουλευτές περιοχών όπου τα διόδια έχουν φυτρώσει σα μανιτάρια δηλώνουν ότι «δεν ήξεραν τι ψήφισαν» την εποχή που υπερψήφιζαν τα νομοσχέδια εκχώρησης των δημοσίων δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες!

Στο ΔΙΟΝ συνέβησαν και άλλα απαράδεκτα γεγονότα που σχετίζονται με τη δράση της εθνικιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, γεγονότα που καταγγείλαμε άμεσα για να λάβουμε την παρακάτω απάντηση:

«Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων ουδέποτε προσκάλεσε οποιοδήποτε μέλος του "Πατριωτικού Συνδέσμου" ή άλλης παρόμοιας κομματικής οργάνωσης να συμμετέχει στις διαδικασίες του.

Δεν συντασσόμαστε με δυνάμεις που στρέφονται κατά των κινημάτων πολιτών και της δημοκρατίας. Στο Πανελλαδικό Συντονιστικό άλλωστε δεν συμμετέχουν κόμματα ή πολιτικές οργανώσεις αλλά μόνον Επιτροπές Αγώνα. Από την άλλη μεριά ούτε μπορεί ούτε θέλει να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να βρεθεί σε όποιον δημόσιο χώρο, όπως βρέθηκαν κάποια μέλη του λεγόμενου "Πατριωτικού Συνδέσμου" στην δημόσια ανακοινωμένη συγκέντρωση που έγινε στα διόδια Λεπτοκαρυάς το Σάββατο 2/10. Τέτοιες νοοτροπίες απαγόρευσης έχουν ανελεύθερη βάση και εξέλιξη, άσχετα με το πώς αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται κάποιοι που τις έχουν.

Είναι καιρός να σταματήσει η ανεύθυνη συκοφαντία των κινημάτων πολιτών από κάποιους λίγους που δεν συμμετέχουν σ' αυτά για να νομίζουν ότι έτσι διατηρούν αλώβητη την ιδεολογική τους καθαρότητα και λύνουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα. http://www.otoposmou.gr/ »



Όμως πέρα από τη συντονισμένη δράση εθνικιστικών στοιχείων, με τα οποία το κίνημά μας δεν έχει, ούτε θέλει να έχει σχέση, μια σημαντική μετατόπιση των στόχων των συμμετεχόντων στο ΔΙΟΝ είναι ορατή: Η «κόκκινη γραμμή» είναι η λειτουργία νέων διοδίων, όχι η πλήρης κατάργησή τους, η κατασκευή παράπλευρων δρόμων για τους φτωχούς και η χρήση των εθνικών οδών από τους έχοντες και κατέχοντες, η παράταση των ληστρικών συμβάσεων με δήθεν «καλύτερους όρους για τον πολίτη» και στο τέλος η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με ένα επίσημο συνομιλητή, δηλαδή το «πανελλαδικό συντονιστικό του ΔΙΟΝ».

Η μετατόπιση των στόχων του κινήματος στοχεύει σε «ένα δίκαιο κράτος», σε συνθήκες οικονομικής χρεοκοπίας και ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών αγαθών, την εποχή που η κοινωνική οργή γι αυτό το κράτος ξεχειλίζει. Όταν ακόμα και αθλητικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι αυτό το κράτος πρέπει να πάει στη χωματερή, μαζί με το πολιτικό προσωπικό που το υπηρετεί, τελικά υπάρχουν πολλοί που θέλουν να συνδιαλλαγούν μαζί του και να το σώσουν.

Οι Επιτροπές Αγώνα παλεύουν για την πλήρη κατάργηση των διοδίων με κεντρικά συνθήματα «Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους», ένα σύνθημα που διαβάζεται κι ανάποδα, «Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία».

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να διαχωρίσουν άμεσα τη θέση τους από το «πανελλαδικό συντονιστικό του ΔΙΟΝ», το οποίο προλειαίνεται σε διαπραγματευτή του κινήματος με τις εταιρείες διοδίων. Απορρίπτουμε τις θέσεις τους και τη στάση τους γιατί σ’ αυτή τη κοινωνία μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν πληρώνουν τα ληστρικά χαράτσια, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τη φυλακή μας ούτε τους δεσμοφύλακές μας, ούτε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα κάτεργα.

Καλούμε όλες τις κινήσεις κατά των διοδίων να συμμετάσχουν στην πανελλαδική μας συνάντηση που θα γίνει αμέσως μετά τις περιφερειακές & δημοτικές εκλογές, όπως έχουμε ήδη δεσμευτεί.

Σηκώνουμε όλες τις μπάρες που φράζουν τη ζωή μας!

Η μόνη κόκκινη γραμμή είμαστε εμείς, οι χιλιάδες που δεν πληρώνουμε τη κρίση ενός κράτους που πρέπει να πάει στη χωματερή.

12/10/2010

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

(*) Το άρθρο της Αυγής είναι αναρτημένο στο blog των Επιτροπών Αγώνα.

Ποίος είναι τελικά ο “μονόφθαλμος” ανάμεσα στους “τυφλούς” ;

πηγή: ΕΟΣ


Ποίος είναι τελικά ο “μονόφθαλμος” ανάμεσα στους “τυφλούς” ;

Μεγάλη ξινίλα βγάζει ο συντάκτης ενός κειμένου στην ιστοσελίδα “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ”, αναφερόμενος σε χθεσινό δημοσίευμά μας: "Μια χθεσινή ανάρτηση του μπλογκ μας, την πήρε η «Ενωση Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ» και την αναδημοσίευσε στον ιστότοπο της –αναφέροντας την πηγή- γιατί προφανώς βόλευε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της συλλογικότητας που εκφράζει.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ποιός μπορεί να εμπιστευθεί;

από ΕΟΣ Ένωση Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ
Η καλά ενημερωμένη για τα ζητήματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ιστοσελίδα iskra.gr, που πρόσκειται στην ομάδα του Π.Λαβαζάνη, έχει ξεχωριστό banner στην πρώτη σελίδα της, που παραπέμπει σε μια συλλογή κείμενων για την στάση του ΣΥΝασπισμού μπροστά στις περιφερειακές εκλογές. Διαβάζουμε λοιπόν στη “iskra.gr”:

Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

12/10/2010
Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Φίλιππο Πετσάλνικο, για παράταση των εργασιών της ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου
Ο Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία ζητά να παραταθούν οι εργασίες της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2010.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

43 χρόνια απο την δολοφονία του- Ο Τσε ζει στις καρδιές μας και στους αγώνες μας!