στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥ ΨΩΡΙΑΡΗ; ΦΟΥΝΤΑ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ !!!


Αφου δεν μπόρεσαν να καταλάβουν μία θέση στο Ελληνικό κυνοβούλιο ή έστω μία δημαρχιακή θέση , οι Συριζοκοετζήδες του (απο-)συντονιστικού της Μαλακάσας πήγαν και στο ευρωκυνοβούλιο!!!   Ε ρε γλέντια!! Συναντήθηκαν, λέει, και με τους Χουντή και Πουπάκη. Και με κάτι άλλους έλληνες. Καλά ρε παιδιά . Ήταν ανάγκη να μπείτε στα έξοδα;; Αυτούς δεν μπορούσατε να τους δείτε και στην Ελλαδίτσα;; Να δεις που θα συναντηθούν και με κανέναν άλλον ευρωπέο (ευρωσυριζοκατάσταση μεριά)  που δεν θα τον ξέρει ούτε η μάνα του. Έτσι, όλοι οι αποτυχημένοι του δημαρχο-κυνοβουλίου  θα πάρουν νέα λάμψη (κάτι χρηστοπαναγήδες, παπισες, ζουμπάδες, πετρακονούλες κλπ κλπ). Καλά ντιπ για ιθαγενείς μας περνάτε βρε ; Οτι και να κάνετε ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στα γραφειοκρατικά καπέλα σας, όσο και ευρωπαϊκό styling και αν έχουν.Βλεπω πολύ κλάμα να πέφτει όταν μείνετε εκτός βουλής και δεν πάρετε τις παχυλές  κρατικές επιχορηγήσεις (από τον ιδρώτα του λαού πάντα). 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ- ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ

www.oxidiodia.gr

Εγινε σήμερα στο Καπανδρίτι, στην καφετέρια Ανκόρα τέκο, η τακτική ανοιχτή συνέλευση των Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω" Βόρειας Αττικής.
Παρευρέθησαν δεκάδες συναγωνιστές από τον Δήμο Ωρωπού . Εγινε πλούσια συζήτηση . Πολλοί συναγωνιστές αναφέρθηκαν στην πολύ καλή παρουσία των επιτροπών μας, τόσο απο αριθμητικής όσο και απο οργανωτικής πλευράς, στο άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες την Κυριακή 27/3. Καυτηριάστηκαν οι προσπάθειες από πλευράς διαφόρων κομματικών σχηματισμών να ποδηγετήσουν και να καπελώσουν το κίνημα μας. Υιοθετήθηκαν προτάσεις συναγωνιστών όπως :
Τακτική κάθε Τετάρτη ανοιχτή συνέλευση Βόρειας Αττικής. Να γίνονται συνελεύσεις σε όλα τα χωριά της περιοχής. Άνοιγμα διοδίων στις Αφίδνες- προγραμματισμένο- την Κυριακή 10 Απριλίου στις 4 μμ. Καταδρομικά ανοίγματα των διοδίων Αφιδνών σε χρόνους που θα αποφασιζονται αιφνιδιαστικά, μετά απο συνενόηση μεταξύ συναγωνιστών. Μόλις βελτιωθεί ο καιρός ανοιχτές υπαίθριες συνελεύσεις σε πλατείες. Ενημέρωση των πολιτών μέσω έντυπου υλικού και συζητήσεων. Συμπαράταξη με αδελφά κινήματα όπως των κινημάτων ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού. κλπ
Μετά από ομόφωνη απόφαση , αμέσως μετά την λήξη της συνέλευσης δεκάδες αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν με αναμένα φώτα και αλάρμ και με σημαίες του κινήματος μας προς τα διόδια Αφιδνών και με ένα καταδρομικό άνοιγμα τα άνοιξαν και προς τις 2 κατευθύνσεις για 1 ώρα. Οι οδηγοί και τα πολυάριθμα φορτηγά περνούσαν κορνάροντας πανηγυρικά. Οι συναγωνιστές πάλι με αυτοκινητοπομπή πέρασαν τα διόδια , κάναν αναστροφή στον ¨Αγιο Στέφανο και ξαναπέρασαν τα διόδια κορνάροντας παρατεταμένα.
Τέτοιες δράσεις θα γίνονται συνεχώς .
Θα γίνουμε εφιάλτης σε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν τα όνειρα μας!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3 , 4 μμ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΔΥΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ 15΄ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΧΗΜΑΤΑ

γίναμε μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια γιατί δεν αντέχαμε άλλο την αδικία εναντίον μας και εναντίον του μέλλοντος των παιδιών μας

Σήμερα 25 Μαρτίου στις 12.30 στα διόδια Ελευσίνας γινόταν το αδιαχώρητο από το μποτιλιάρισμα.
Υπήρχε ουρά 2 χιλιομέτρων και ο κόσμος είχε αγανακτήσει.

Οι χαρατσοεισπράκτορες δε προλάβαιναν να μαζεύουν το χρήμα και η τροχαία ανύπαρκτη. Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση αυθόρμητα αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να ανοίξουμε όλες τις μπάρες των διοδίων για να απεγκλωβίσουμε τους οδηγούς.

Οι υπάλληλοι της Ολυμπίας Οδού σαστισμένοι έτρεχαν από πίσω μας προσπαθώντας να κατεβάσουν τις μπάρες αλλά εμείς επίμονα τις ανεβάζαμε πάλι υπό τον ήχο των κορναρισμάτων και των επευφημιών των οδηγών.
Είμασταν δύο αλλά για 15 λεπτά καταφέραμε να απελευθερώσουμε εκατοντάδες οδηγούς.
Ήταν μία αυθόρμητη πράξη που πηγάζει από την οργή και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί εναντίον των παρασιτικών εταιρειών που έχουν την απαίτηση να ξαναχρυσοπληρώσουμε για δρόμους που ήδη έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε ακόμα και εναντίον των παράσιτων πολιτικών που έχουν αναλάβει το ρόλο να ξεπουλήσουν το λαό σε όποιον τους λαδώσει και τους βοηθήσει να κρατηθούν στην εξουσία καλύτερα.
Δεν είμασταν αλλά γίναμε μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια γιατί δεν αντέχαμε άλλο την αδικία εναντίον μας, εναντίον των κόπων των γονιών μας και εναντίον του μέλλοντος των παιδιών μας.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αδικία, έχουμε πίστη στον αγώνα μας γιατί είναι δίκαιος.
Ν Μ
σχόλιο Επιτροπών: Ενα μεγάλο μπράβο στους συναγωνιστές μας. Δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ

Άλλαξαν κουστούμι αλλά ξέχασαν να αλλάξουν «καπέλο» και τους αναγνώρισε πάλι ο κόσμος


Επιστολή προς Κορινθίους καπελωτές: 
O τελευταίος να κλείσει το…παράθυρο 
Η φαντασία των  παραγοντίσκων, των αλληλοσπαρασσόμενων συνιστωσών του Σύριζα, στην επινόηση ονομάτων, προκειμένου να δημιουργούν με μεγάλη συνέπεια, σχήματα «ανοιχτά» αλλά και ταυτόχρονα κατευθυνόμενα, έχει οργιάσει.
Η πλήρης αποτυχία τους, να συνδεθούν με τον κόσμο, προκειμένου να μπορέσουν να αυγατίσουν τα διαρκώς μειούμενα εκλογικά τους ποσοστά, τους έχει οδηγήσει σε μία λογική του να παριστάνουν το χαμαιλέοντα. Φοβούνται βλέπεις ότι αν δεν μπούν στην βουλή θα χάσουν την παχυλή (απο τον ιδρώτα του λαού) κρατική επιχορήγηση. Τότε θα δούμε πολύ κλάμα: Γραφεία να κλείνουν, γραφειοκρατίσκους - επαγγελματικά στελέχη να μένουν άνεργα κλπ κλπ. Μην ξεχνάμε ότι το περί ου ο λόγος "κόμμα"(??) έχει πάρει δάνεια από Τράπεζα με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2016. Όπερ έδει δείξαι...
Έτσι βλέπουμε, ποικιλώνυμες και από τους ίδιους ανθρώπους αποτελούμενες, επιτροπές φαντάσματα ενάντια στην ακρίβεια, στα μέτρα, στο μνημόνιο, στην ανεργία, ΕΛΕ, κοινωνικά φόρουμ χωρίς την κοινωνία και άλλες τέτοιες παρόμοιες προσπάθειες να ξεγελάσουν τον κόσμο..
Με παρόμοιο τρόπο, εδώ στην Κορινθία, οι ίδιοι άνθρωποι αφού φόρεσαν τον μανδύα του κινήματός, συμμετέχοντας μέσα στις ανοιχτές μας διαδικασίες αποφάσισαν ότι θα ήταν καλό για το κίνημα στην περιοχή να κατέβει στις κινητοποιήσεις μας στα διόδια, κομματικό πανό του Συριζα, προκειμένου να «μαζευτεί περισσότερος κόσμος»…Φυσικά αποδοκιμάστηκαν σφοδρά για τη σκέψη τους αυτή από τον κόσμο…
Έτσι, αφού δεν  κατάφεραν να αλώσουν την Επιτροπή Αγώνα «Δεν Πληρώνω», επέστρεψαν δριμύτεροι φορώντας το «κουστούμι» του κοινωνικού φόρουμ Κορινθίας…Άλλαξαν κουστούμι  αλλά ξέχασαν να αλλάξουν «καπέλο» και τους αναγνώρισε πάλι ο κόσμος…
Έτσι, αποφάσισαν, μια και δεν μπορούσαν να βάλουν το Σύριζα από την πόρτα, να τον βάλουν από το παράθυρο...Κάλεσαν λοιπόν, κάποια από τα κόμματα της αριστεράς και φυσικά το Σύριζα, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του κινήματος «Δεν Πληρώνω», στα διόδια, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τελικώς θα παρευρεθεί κανένας άλλος, παρά μόνο ο Σύριζα…
Είναι οι ίδιοι  άνθρωποι οι οποίοι προ ενός περίπου  μήνα, είχαν καλέσει τον Τσίπρα στα διόδια της Κορίνθου και κατάφεραν  να διώξουν τους πολίτες
Μέσα σε όλες αυτές τις μπαγαποντιές, τις μικροπολιτικές λογικές το Κίνημα έχει δώσει προ πολλού την απάντηση.
Δε θα ανεχτούμε  το καπέλο κανενός!
Η ενότητά μας  είναι η δύναμή μας, και εδράζεται  πάνω σε θέσεις αρχών!
Ο κόσμος θα σας  γυρίσει για ακόμη μία φορά την πλάτη διότι έχει κατανοήσει, κύριοι, ότι αποτελείτε κομμάτι του προβλήματος και όχι της λύσης…
Το κίνημά μας  είναι από τα κάτω, είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες εκτός από φασίστες και ρατσιστές, δρα αμεσοδημοκρατικά και ο καθένας μπορεί να ανήκει σε όποιο κόμμα θέλει. 
Το κομματικό του πανό όμως, ας το αφήσει στα κομματικά του γραφεία.
Εμείς συνεχίζουμε  στο δρόμο του αγώνα, κλιμακώνουμε τις δράσεις μας, σε ενότητα με τα αυθεντικά, «από τα κάτω» Κινήματα, όπως αυτό ενάντια στα ΧΥΤΑ της  Κερατέας και του Γραμματικού  και όχι σε ενότητα με συντρίμμια κομμάτων και επιτροπές αγώνα φαντάσματα, σφραγίδες του Σύριζα και του κάθε Σύριζα.
Κορίνθιος ενάντια στα διόδια ...χωρίς καπέλο!

“Να καταργηθούν όλα τα διόδια” ζητάει με ψήφισμά της η Πανηπειρωτική


Την κατάργηση όλων των διοδίων ζητάει με ψήφισμά της η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η ετήσια τακτική Γεν. Συνέλευση των αντιπροσώπων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που συνήλθε την Κυριακή 20/3/11, αφού έλαβε υπ’ όψει παλιότερες αποφάσεις τόσο των Δ.Σ., όσο και Γενικών Συνελεύσεων, μετά από συζήτηση σχετικά με άλλα θέματα καθώς και για το ζήτημα Διοδίων πάσης φύσεως.
Αποφασίζει:
«Επαναβεβαιώνουμε απόφαση προηγούμενης Γ.Σ «Περί άρνησης καταβολής διοδίων και κάθε είδους τελών στις εθνικές οδούς» εξειδικεύοντας στις παρούσες συνθήκες (και για να ξεπεραστούν νομικές ή νομικίστικες ρήτρες) με την απαίτηση να καταργηθούν τα πάσης φύσεως διόδια.
Κι αυτό διότι:
Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτα για τον Ελληνικό λαό στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, αλλά και διότι η καταβολή ληστρικών διοδίων στους εθνικούς δρόμους, τελών στις γέφυρες ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΙΟΥ, ΑΚΤΙΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ και ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, πλήττουν ιδιαίτερα τους χιλιάδες απόδημους Ηπειρώτες, που ζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς και σε άλλα αστικά κέντρα, αφού αντιμετωπίζουν άλλο ένα εμπόδιο στην επιθυμία τους να επισκέπτονται τα χωριά τους, τους συγγενείς, τις ρίζες τους. Συνέπεια είναι τα χωριά μας διαρκώς να μαραζώνουν, αφού αποδυναμώνεται και η προσπάθεια να κρατήσουν μια ανάσα ζωής χάρη στη στήριξη της αποδημίας.
Επιπρόσθετα, τα προϊόντα της απομονωμένης Ηπείρου φτάνουν πιο ακριβά στις μεγάλες αγορές, πράγμα που μαζί με την όξυνση της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των διοδίων και στην Εγνατία, επιτείνει την περιθωριοποίηση της πατρίδας μας.
Προτείνουμε τη γνωστοποίησης της θέσης μας αυτής σε όλους τους φορείς της Ηπειρωτικής αποδημίας για περαιτέρω συντονισμό έτσι ώστε να ενδώσει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι διαχειριστές – εισπράκτορες διοδίων για την κατάργησή τους. Η αγωνιστική αυτή δράση μας πρέπει να έχει αποφασιστικότητα, μαζικότητα και συνέχεια».

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ

Χθες Τετάρτη 24/3 , έγινε, για μία περίπου ώρα, νυχτερινό καταδρομικό άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η αιφνιδιαστική αυτή δράση έγινε μετά από συλλογική ομόφωνη απόφαση της Ανοιχτής συνέλευσης των επιτροπών αγώνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" Βορειας Αττικής που έγινε χθες στο Καπανδρίτι. (www.oxidiodia.gr)
Από τον τόπο της συνέλευσης δεκάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν σε μια αυτοκινητοπομπή που με αναμένα φώτα και αλάρμ κατευθύνθηκε στα διόδια.
Κρατώντας στα χέρια, με τον έντονο βοριά να ανεμίζει τις σημαίες του κινήματος με τα πολλά μικρά κόκκινα ψαράκια που τρώνε το μεγάλο ψάρι, οι μπάρες των διοδίων άνοιξαν η μία μετά την άλλη παραδίδοντας τον εθνικό δημόσιο δρόμο μας πάλι, χωρίς χαράτσι, στους οδηγούς.
Χιλιάδες αυτοκίνητα περάσαν, παρά το προχωρημένο της ώρας, κορνάροντας πανηγυρικά.
Κανένας οδηγός δεν βρέθηκε να θέλει να πληρώσει διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ (Μέσα ΜεγαλοΕργολαβων) που εφευρίσκουν κίνημα Πληρώνω.
Αντίθετα αρκετοί ήσαν αυτοί που έστω και για λίγα λεπτά της ώρας σταματούσαν τα αυτοκίνητα τους συμμετέχοντας στην δράση. Μεταξύ των αποφάσεων της Συνέλευσης ήταν... τα ανοίγματα απελευθέρωσης των διοδίων τόσο προγραμματισμένα όσο και αιφνιδιαστικά.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν συναγωνιστές που έλαβαν εκφοβιστικα εξώδικα σημειώματα απο τη Νέα Οδό . Διευκρινίστηκε από την ομάδα νομικής βοήθειας ότι αυτό το χαρτί είναι ένα απλό σημείωμα που καλό είναι να μην πεταχτεί αλλά να πάει στον κάδο ανακύκλωσης.
Θα ακολουθήσουν και βίντεο τόσο απο την συνέλευση όσο και από την νυχτερινή αιφνιδιαστική δράση στα διόδια Αφιδνών. Η ανοιχτή συνέλευση Β. Αττικής, αποφάσισε το άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών την Κυριακή 27 Μαρτίου , στις 4 μμ, στα πλαίσια του Πανελλαδικού Ανοίγματος του κινήματος μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"  www.oxidiodia.gr

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΣΤΙΣ 4 μμ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΧΙ στην επικίνδυνη πυρηνική ενέργεια


Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ
ΟΧΙ στην πυρηνική ενέργεια που είναι τόσο επικίνδυνη
  •  Ενημερώστε τώρα τους πολίτες με την πραγματικότητα!
  • Να σταματήσουν άμεσα οι κατασκευές νέων πυρηνικών σταθμών!
  • Να κλείσουν σταδιακά στα επόμενα δύο χρόνια όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί σε παγκόσμιο επίπεδο!
Όλα τα μέσα μαζικής επιβολής (ΜΜΕ) - κατ’ ευφημισμόν ενημέρωσης - μας «ενημερώνουν» τα τελευταία χρόνια πότε ο πρόεδρος της Περσίας έβηξε και πότε ο πυρηνικός αντιδραστήρας του ΙΡΑΝ μπήκε σε λειτουργία. Δεν μας είπαν όμως κουβέντα για την επικινδυνότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων των άλλων χωρών και αγνόησαν παντελώς τις ανακοινώσεις της ΒΙΟΖΩ, του Αντιπυρηνικού Παρατηρητήριου Μεσογείου και άλλων Ελληνικών οργανώσεων. Τα ΜΜΕ συνεργάζονται μόνο με τις παγκόσμιες εταιρίες - κερδοσκοπικές και μη κερδοσκοπικές - και με τις υπόδουλες από αυτές κυβερνήσεις.
Σήμερα, παρά την πυρηνική καταστροφή, που συνεχίζεται αυξανόμενη στην Ιαπωνία, δεν μας ενημερώνουν για τις επιπτώσεις της στον άνθρωπο και στην φύση. Συνεχίζουν, δε, να εμπλέκουν τις επιπτώσεις και τα θύματα της πυρηνικής καταστροφής με τα θύματα του σεισμού. Έτσι το τοπίο θολώνει ακόμα περισσότερο. Δεν μας ενημερώνουν για τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξή μας.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι πυρηνική καταστροφή θα μεγαλώσει ραγδαία και θα διαχυθεί, μέσω της παγκοσμιοποίησης, σε όλο τον πλανήτη. Ήδη η ραδιενέργεια έχει φτάσει στις ΗΠΑ (Forecast for Plume's Path Is a Function of Wind and Weather)
Τα ΜΜΕ εξηγώντας τις επιπτώσεις της πυρηνικής καταστροφής στον άνθρωπο, δεν λένε κουβέντα για την ήδη τεράστια ρύπανση της θάλασσας και πολύ λίγα για τον αέρα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι επιπτώσεις θα μείνουν στην Ιαπωνία. Τα γεγονότα όμως είναι πολύ διαφορετικά. Από την πρώτη στιγμή η ρύπανση πήγε στον αέρα αλλά κυρίως στην θάλασσα, μέσω των νερών που χρησιμοποιούν για το δροσισμό των αντιδραστήρων. Ένα μεγάλο μέρος της ρύπανσης του αέρα θα πάει στη θάλασσα μέσω των βροχών. Έτσι θα ρυπανθεί όλη η θάλασσα, παγκόσμια, μέσω των ρευμάτων. Κυρίως όμως ο Ειρηνικός Ωκεανός, που έχει τις μεγαλύτερες ποσότητες ψαριών σε όλο τον κόσμο. Με την παγκοσμιοποίηση και μέσω της τροφικής αλυσίδας, η πυρηνική ρύπανση, θα φτάσει σε όλο τον κόσμο.
Από την εποχή του Τσερνομπίλ τα περιστατικά σε παγκόσμιο επίπεδο, που σχετίζονται με σημαντική διαρροή ραδιενέργειας, υπερβαίνουν τα 800 αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Ορισμένα από τα πιο σημαντικά είναι: Φόρσμαρκ, Σουηδία, Ιούλιος 2006, Ντέιβιντ Μπες, ΗΠΑ, Μάρτιος 2002, Τοκάι, Ιαπωνία, Σεπτέμβριος 1999, Κοζλοντούι, Βουλγαρία, Μάρτιος 2006, Καζιβαζάκι-Καρίβα, Ιαπωνία, Ιούλιος 2007.
Η χώρα μας είναι  περικυκλωμένη από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ιταλίας Ισραήλ και Αιγύπτου, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών σε Αλβανία, Σκόπια και στην Τουρκία πάνω από το άκρως σεισμογενές «ρήγμα της Ανατολίας»! Οι κομπασμοί Γάλλων, Ρώσων και Τούρκων, περί «ασφαλών» πυρηνικών αντιδραστήρων, μας θυμίζει τον μαθητευόμενο μάγο του Disney.
Η ΒΙΟΖΩ συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την άμεση αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής και την σταδιακή κατάργηση, εντός των επόμενων δύο ετών, όλων των αντιδραστήρων πυρηνικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνον στο ΙΡΑΝ.
Απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι κατασκευές νέων πυρηνικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας και να δοθούν φτηνά συστήματα ανανεώσιμων μορφών ενέργειας (ΑΠΕ) στους πολίτες, ώστε να γίνουν τα κτίρια ενεργειακά αυτόνομα. Να επιβληθεί με νόμο σε κάθε εταιρία η αυτονομία της σε ενέργεια με την χρήση ΑΠΕ.
Καλεί την κυβέρνηση και τους βουλευτές να παρέμβουν άμεσα σε Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Αίγυπτο, Ισραήλ και Ιταλία για να κλείσουν άμεσα οι πυρηνικοί αντιδραστήρες τους είτε να μην κατασκευαστούν νέοι.
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: ΤΕΤΑΡΤΗ 23/3 , 7 μμ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Κίνημα ενάντια στα διόδια ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ



Κίνημα ενάντια στα διόδια

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Μετά από 17 μήνες σύγκρουσης με το κράτος και τους καπιταλιστές-μεγαλοεργολάβους, το κίνημα «δεν πληρώνω» συνεχίζει να αναπτύσσεται τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κινηματικό επίπεδο. Επίτευγμα του κινήματος αποτελεί η δημιουργία «ρηγμάτων» στα σχέδια τρόικας και κυβέρνησης για την «ομαλή» μετακύλιση του χρέους από τους καπιταλιστές στην εργατική τάξη. Είναι γεγονός ότι η στάση ανυπακοής που καλλιεργεί το κίνημα «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω την κρίση τους» απειλεί να απονομιμοποιήσει στη συνείδηση του κόσμου, την αστική νομιμοφροσύνη που το σύστημα προάγει για την διασφάλιση των εκμεταλλευτικών όρων αναπαραγωγής και επιβίωσής του.

Η αστική τάξη και τα φερέφωνά της, δείχνουν να ανησυχούν για την περαιτέρω εξάπλωση της «επιδημίας» ανυπακοής πληρωμής. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί, ματαίως έως τώρα, να τιθασεύσει το κίνημα. Στην κατεύθυνση αυτή ψηφίστηκε η επαίσχυντη τροπολογία ποινικοποίησης του κινήματος και δόθηκαν οι άνωθεν εντολές στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής να λειτουργούν ως μπράβοι των μεγαλοεργολάβων.

Ιδιαίτερα στην Αττική Οδό, που αποτελεί το προπύργιο των μεγαλοκατασκευαστών-μεγαλοεργολάβων και το μεγάλο χρυσωρυχείο τους, η διαμάχη του κινήματος με τις εταιρίες και το κράτος έχει λάβει χαρακτηριστικά ολομέτωπης σύγκρουσης. Πολλοί συναγωνιστές έχουν προβεί ήδη σε μηνύσεις προς την εταιρία και τους εντολοδόχους της για παράνομη κατακράτηση, και σε αστυνομικούς της τροχαίας για παράβαση καθήκοντος. Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προγραμματισμένα και αιφνιδιαστικά ανοίγματα διοδίων σε διάφορους κόμβους της Αττικής Οδού.

Το κίνημα έδειξε τα αντανακλαστικά του και την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των μελών του, όταν εκατοντάδες μέλη του έσπευσαν στο ΑΤ Παπάγου με σημαίες και συνθήματα ως ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο συναγωνιστές που ήταν τα πρώτα θύματα της νέας τροπολογίας. Μερικές ημέρες μετά το περιστατικό στο ΑΤ Παπάγου, το κράτος με εκφραστή την τροχαία, φοβούμενο μία γενικευμένη έκρηξη του κινήματος κάλεσε τα μέλη του κινήματος που τους είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες για να τους τις επιστρέψει. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μόνο μία πρώτη μικρή νίκη μετά την δημοσίευση της επαίσχυντης τροπολογίας Ρέππα. Η μάχη στην Αττική Οδό ουσιαστικά τώρα αρχίζει!!

Παρά τα μέτρα καταστολής που έχει λάβει η κυβέρνηση ενάντια στο κίνημα, οι επιτροπές δεν πληρώνω κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό μπαράζ δράσεων και συνελευσιακών διαδικασιών. Την Καθαρά Δευτέρα, 07/03/11 πραγματοποιήθηκε μεγάλο άνοιγμα στα διόδια Αφιδνών, Ζευγολατιού και Ρίου. Την Κυριακή 13/03/11 οι Επιτροπές Αγώνα δεν πληρώνω άνοιξαν τα διόδια όλης της χώρας απαντώντας δυναμικά σε κυβέρνηση και εργολάβους. Την Τρίτη 15/03/11 οι επιτροπές διαδήλωσαν στο ΚΑΤ κατά της εμπορευματοποίησης της Υγείας και υπέρ του «δεν πληρώνω το χαράτσι στα νοσοκομεία». Ανοιχτές συνελέυσεις από τις τοπικές επιτροπές οργανώθηκαν στο Καματερό, στον Υμηττό, στην Καισαριανή, στο Βόλο, στο Μαρούσι και στα Εξάρχεια. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η Κοινή Ανοιχτή συνέλευση των Κινημάτων Ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού και των Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω" που έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 19:30, στην Κερατέα, στο Μπλόκο του ΒΙΟΠΑ. Πανελλαδικό άνοιγμα διοδίων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα θέματα του κινήματος, βίντεο δράσεων και συνελεύσεων, καθώς και τις προγραμματισμένες και πραγματοποιηθείσες συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, μπορείτε να επισκέπτεσθε το blog του κινήματος http://oxidiodia.gr.
εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!!!

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!!
Λάβαμε το παρακάτω μέηλ:

Γεια σας,

Παρακαλώ καταγράψτε και αυτό το περιστατικό που συνέβη σε μένα και στον άντρα μου στο σταθμό διοδίων ΙΣΘΜΟΣ την Κυριακή 20.3.2011 και ώρα 16:30 περίπου.
Ζητήσαμε ευγενικά από την υπάλληλο της εταιρείας να μας κόψει πιστωτική απόδειξη, καθώς δηλώσαμε αδυναμία πληρωμής του αντιτίμου.
Τότε η κυρία που ήταν στο γκισέ φώναξε μια άλλη υπάλληλο να αναλάβει την υπόθεσή μας.
Έρχεται λοιπόν μια κοπέλα στην οποία δηλώνουμε και πάλι αδυναμία πληρωμής και ζητάμε πιστωτική απόδειξη (επίσης συμφωνήσαμε να δώσουμε τα στοιχεία μας).
Μας ζήτησε να περάσουμε τη μπάρα και να πάμε δεξιά. Αρνηθήκαμε να περάσουμε χωρίς απόδειξη από τα διόδια.
Και φυσικά περιμέναμε πίσω από τη μπάρα να πάρουμε την πιστωτική απόδειξη που ζητήσαμε.
Τότε η υπάλληλος έφυγε και γύρισε μετά από 5 λεπτά συνοδευόμενη από τον τροχονόμο που ήταν στην περιοχή των διοδίων.
Ο τροχονόμος μας ζήτησε άδεια, δίπλωμα και ταυτότητα και επέμενε να περάσουμε τη μπάρα και να πάμε δεξιά.
Του είπαμε ότι δεν πρόκειται να περάσουμε τα διόδια χωρίς απόδειξη και ότι περιμένουμε την υπάλληλο να μας κόψει την πιστωτική απόδειξη.
Ο τροχονόμος επέμενε να περάσουμε χωρίς απόδειξη και να πάμε δεξιά για να βεβαιώσει παράβαση για άρνηση πληρωμής (υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο).
Σημειώστε ότι δηλώσαμε με σαφήνεια στον αστυνομικό αδυναμία καταβολής του αντιτίμου (σύμφωνα με το ν.3535/07)
και συμφωνήσαμε να δώσουμε τα στοιχεία μας (αριθμό κυκλοφορίας, ονοματεπώνυμο κλπ) και σε καμία περίπτωση δεν αναφερθήκαμε σε άρνηση πληρωμής.
Όση ώρα εμείς περιμέναμε την υπάλληλο να συμπληρώσει το έντυπο αδυναμίας πληρωμής, ο αστυνομικός άρχισε ήδη να συμπληρώνει την κλήση μας.
Η παράβαση μας ήταν μη καταβολή του αντιτίμου, πράγμα το οποίο δεν ισχύει
γιατί ήδη είχαμε ζητήσει πιστωτική απόδειξη και περιμέναμε πίσω από τη μπάρα να την παραλάβουμε.
Μετά από 15-20 λεπτά περίπου η υπάλληλος έχει συμπληρώσει το έντυπο και μας έχει κόψει την πιστωτική απόδειξη.
Υπογράψαμε το έντυπο αδυναμίας καταβολής με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του αντιτίμου και πήγαμε δεξιά να παραλάβουμε το έντυπο μιας παράβασης που μας βεβαιώθηκε και δεν διαπράχθηκε ποτέ.
Ο τροχονόμος σε επάλληλες εκκλήσεις μας, να μας ενημερώσει γιατί βεβαίωσε μια παράβαση που δεν είχαμε διαπράξει, δεν απαντούσε, αγνοώντας μας επιδεικτικά.
Ζήτησε να υπογράψουμε την κλήση, πράγμα το οποίο δεν κάναμε, και πήρε την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα.
Καταθέσαμε 10 λεπτά αργότερα ένσταση στο τμήμα της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Αττικής κόμβος Ν. Περάμου και περιμένουμε απάντηση από το διοικητή.
Στο έντυπο της ένστασης υποβάλαμε τα κάτωθι έγγραφα σε φωτοαντίγραφα:
Α) Πιστωτική Απόδειξη
Β) Έντυπο αδυναμίας καταβολής τέλους διοδίων
Και
Γ) την κλήση που μας έδωσε ο τροχονόμος , για την παράβαση που δεν διαπράξαμε.
Τη Δευτέρα το πρωί θα επισκεφτούμε το διοικητή της τροχαίας Περάματος.
Καλή Συνέχεια

Θα είμαι σε επικοινωνία μαζί σας για την εξέλιξη της υπόθεσης
oxidiodia.gr

ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ 20-3-11

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


ΑΓΩΝΑΣ & ΑΠΟΛΑΥΣΗ ..

Οι Επιτροπές κατά των ΧΥΤΑ Γραμματικού & Κερατέας , μαζί με τα Κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , το Σάββατο 19/3 & ώρα 7μμ στο ΜΠΛΟΚΟ ΒΙΟ.ΠΑ. της Κερατέας , σε ανοιχτή συνέλευση . Θα απολαύσουμε επίσης την λαμπερή πανσέληνο , με τον δέοντα ρομαντισμό , στις παρυφές του Οβριόκαστρου ... Σας περιμένουμε .
www.enet.gr
Την πιο μεγάλη και λαμπερή πανσέληνο των τελευταίων 18 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αύριο οι ρομαντικοί, οι φωτογράφοι και φυσικά οι αστρονόμοι καθώς το φεγγάρι θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά μετά την 8η Μαρτίου του 1993, σε απόσταση 356.580 χιλιομέτρων.
oxixyta.blogspot.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"


Πρόγραμμα κινητοποιήσεων & συνελεύσεων

Εξάρχεια, Παρασκευή 18 Μαρτίου, 7 μμ, ΛΕΣΧΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 94, Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα "Δεν πληρώνω" στα Εξάρχεια

Κάτω Πατήσια, Παρασκευή 18 Μαρτίου 8:30 μμ,Προμηθέως 73-75, Μουσική, σπιτικό φαγητό (ρεφενέ), κουβεντούλα & ποτό.

ΚΕΡΑΤΕΑ- μπλόκο του ΒΙΟΠΑ, Σάββατο 19 Μαρτίου 7:30 μμ, Κοινή Ανοιχτή συνέλευση Κινημάτων Ενάντια στα ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
ΕΛΕΥΣΙΝΑ, πεζόδρομος Νικολαϊδου, Κυριακή 20 Μαρτίου, 11 πμ, υπαίθριο Θεατρικό δρώμενο με τον θίασο "Δεν πληρώνω"
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Κόμβος ΚΑΤΕΧΑΚΗ Κυριακή 20 Μαρτίου, 2:30 μμ στο ύψος της Καισαριανής, (Προσυγκέντρωση στο Τέρμα λεωφορείων Καισαριανής - Νεκροταφείο Καισαριανής στις 2:00 μμ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Μικρόπολις, Βενιζέλου & Βασ. Ηρακλείου 18, Δευτέρα 21 Μαρτίου, 7 μμ, Ανοιχτή Συνέλευση
ΕΛΕΥΣΙΝΑ , Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ελευσίνας, Κίμωνος 11 και Παγκάλου, Δευτέρα 21 Μαρτίου, 7 μμ, Ανοιχτή συνέλευση για την δημιουργία Επιτροπής Αγώνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, καφετέρια Anora Teco, Τετάρτη 23 Μαρτίου, 7 μμ, Ανοιχτή συνέλευση Επιτροπής "Δεν πληρώνω" Β. Αττικής

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ Κυριακή 27 Μαρτίου (οι ώρες θα ανακοινωθούν μετά από συνελεύσεις των κατά τόπους επιτροπών)
ΠΗΓΗ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Β. ΑΤΤΙΚΗΣ- ΕΥΒΟΪΚΟΥ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΜΠΛΟΚΟ ΒΙΟΠΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3 ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΒΙΟΠΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Το Σάββατο 19/3, στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί Κοινή Ανοιχτή Συνέλευση των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω» και των Επιτροπών Αγώνα Κερατέας και Γραμματικού ενάντια στα ΧΥΤΑ, στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ στην Κερατέα.

Μετά από πολλές κοινές συνελεύσεις και δράσεις, στους δρόμους, στους σταθμούς διοδίων και στο Σύνταγμα την 1η Μάρτη, ήρθε η ώρα τα ορμητικά ποτάμια των κινημάτων να ενωθούν, να ώσμωθούν και να αποτελέσουν τσουνάμι ανατροπής για το κράτος των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών και του πολιτικού τους υπηρετικού προσωπικού.

Ο εχθρός είναι κοινός και μας πίνει το αίμα, θέλοντας να εισπράξει κέρδη από την κάθε πτυχή της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας…

Ο αγώνας μας είναι κοινός, και διαρκής, μέχρι να νικήσουμε!

Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι ζοφερό…

Το μέλλον που τους επιφυλάσσουμε δεν έχει ελικόπτερο…Θα φύγουν κολυμπώντας σε μιά θάλασσα λαϊκής οργής.


- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

- ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


www.oxidiodia.gr

antixyta.blogspot.com

oxixyta.blogspot.com

www.denplirono.info
Αναρτήθηκε από ΟΧΙ ΧΥΤΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΟ ΚΑΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ



Σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου το απόγευμα μέλη των Επιτροπών Αγώνα στα Βόρεια Προάστια και συναγωνιστές από άλλες περιοχές μαζευτήκαμε έξω από το ΚΑΤ για να φωνάξουμε πως δεν πληρώνουμε το 5ευρω χαράτσι για να θησαυρίζουν οι λίγοι που τρώνε τα λεφτά των ασφαλισμένων δεκαετίες τώρα. Φοβισμένη η εξουσία και η διοίκηση του ΚΑΤ από την επέκταση του κινήματος δεν πληρώνω και από την απήχηση στον κόσμο επιστράτευσε αστυνομικούς μαζί με τους σεκιουριτάδες για να μας απαγορεύσει την είσοδο. Η προσπάθεια αυτή (προφανώς) απέτυχε και με μια διαδρομή στο νοσοκομείο ενημερώσαμε τον κόσμο για το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!.
Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μόνο ένα από τα βήματα για να απλωθεί η λογική της ανυπακοής στα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας από τα διόδια, στα Μέσα Μεταφοράς, στους λογαριασμούς, στις Τράπεζες…
Καλούμε τους ασφαλισμένους, αλλά και τους γιατρούς και τους εργαζομένους στο ΚΑΤ να έρθουν στις συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα για να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση μας με κινητοποιήσεις και στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία του ΚΑΤ. Καλούμε τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους κατοίκους να συμμετέχουν στις δράσεις ενάντια στα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ενάντια στο εισιτήριο που προσπαθεί να επιβληθεί στο Δημοτικό λεωφορείο στο Μαρούσι.
Στη συνέχεια, κινηθήκαμε στα διόδια της Αττικής οδού στον κόμβο της Κηφισίας γύρω από το δαχτυλίδι του ΟΤΕ, όπου το άνοιγμα κράτησε περίπου τρία τέταρτα και συνάντησε την θερμή αποδοχή των περισσότερων οδηγών. Θλιβερή εξαίρεση: Ελάχιστα επίδοξα golden boys προερχόμενα από τις γύρω πολυεθνικές εταιρείες που προσπάθησαν - μάταια βέβαια - να πληρώσουν. Για αυτούς τους επαγγελματίες οσφυοκάμπτες το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως κόντρα στην ηθική του γλυψίματος, του πισώπλατου μαχαιρώματος και του ατομικισμού, κόντρα στην ηθική του ραγιά που χρόνια τώρα προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν, μια νέα ηθική γεννιέται. Μια νέα ηθική δυναμώνει και αναπτύσσεται στους απεργιακούς αγώνες, στους αγώνες του λαού της Κερατέας, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, στους αγώνες του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!..
Η ηθική του συλλογικού αγώνα και της κοινωνικής αλληλεγγύης,
η ηθική της αξιοπρέπειας.
ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ
ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΚΑΤ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ-ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΙΣΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ


ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” στα Βόρεια προάστια οργανώνουν για αύριο Τρίτη 15.3.2011 στις 18:00 το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΑΤ ενάντια στην επιβολή εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

13-03-11, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ - ΑΦΙΔΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟ BY PASS ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ΝΕΑ ΟΔΟ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΤΟΥ "ΨΕΥΤΟΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ" ΣΤΟ ΔΙΟΝ


Κείμενο από αντιφασίστες αντιφασίστριες στη Λάρισα

Κυριακή 13 Μαρτίου, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος καλεί στην Λάρισα άλλη μια εθνικιστική συγκέντρωση .Η φασιστική αυτή συμμορία, παρά το αγωνιστικό πατριωτικό προφίλ που πλασάρει δεν είναι παρά ένα παρακλάδι της Χρυσής Αυγής και του νεοναζιστικόυ παρακράτους.
Τα τελευταία τρία χρόνια η πολιτική τους δράση δεν είναι παρά η θρασύδειλη βία ενάντια σε αγωνιστές και μετανάστες. Τον Δεκέμβρη του 2008 σε συνεργασία με ασφαλίτες, παριστάνοντας του αγανακτισμένους πολίτες συλλαμβάνουν διαδηλωτές.
Λίγο καιρό αργότερα ,μετά από πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Λάρισα ενάντια στον τρομονόμο, επιτίθενται με φωτοβολίδες προς το κτίριο της Ιατρικής σχολής και ύστερα κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ.
Επιπλέον, συχνοί τραμπουκισμοί σε αφισοκολλήσεις και μεμονωμένα σε σπίτια αναρχικών δείχνουν έτσι ότι ο δήθεν "αγώνας " τους είναι να τρομοκρατούν και μετά να λουφάζουν.
Εν συντομία:- Μαχαίρωμα συντρόφου κάτω από το σπίτι του
- Τραμπουκισμός σε πιτσιρικάδες με σφυρί και κυνηγετική καραμπίνα.
-Επιθέσεις με πτυσσόμενο γκλόπ σε αναρχικούς έξω από το σπίτι τους.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια κρίσιμη περίοδο, που ο φασισμός και ο ρατσισμός αυξάνεται και προωθείται για να τρομοκρατήσει και να πολώσει όσους χάνουν τα μέχρι σήμερα προνόμια τους (μικροιδιοκτήτες, εμπόρους κλπ), με σκοπό να τους στρέψει εναντίον των κολασμένων της κοινωνίας (φτωχοδιάβολους, μετανάστες χωρίς χαρτιά)αντί των πραγματικών υπαίτιων,που είναι τα αφεντικά και τα τσιράκια τους .
Στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα ,νεοναζιστικές ομάδες με τους μπράβους τους ,βαφτισμένες ως "επιτροπές κατοίκων" , έχουν απαγορεύσει στα παιδιά των μεταναστών να παίζουν στην παιδική χαρά της περιοχής ,ενώ τα ρατσιστικά πογκρόμ γίνονται όλο και πιο συχνά.
Πρόσφατα, τα φασιστικά αυτά αποβράσματα επιτέθηκαν και σε μετανάστη μπροστά από το κτίριο της Υπατίας μετά την λήξη της απεργίας πείνας των 300.
Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι παρά οι απολίτικοι απόγονοι των Χιτών, των ταγμάτων ασφαλείας και των δοσίλογων της κατοχής. Το σύστημα χρειάζεται σε κάθε εποχή κρίσης τους γερμανοτσολιάδες του για να εξημερώνει το εξαγριωμένο πλήθος. Πρέπει να δώσουμε στο Χάμο(πρόεδρος πατριωτικού συνδέσμου)και τα τσουτσέκια του να καταλάβουν πόσο ανεπιθύμητοι είναι στην πόλη ,κι ότι για κάθε βήμα που θα κάνουν θα μετράνε τα κεφάλια τους.
Γιατί, όταν μιλάμε για φασίστες , η κριτική του λόγου δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κριτική της βίας και η αντεπίθεση γίνεται αναγκαία.
ΠΙΣΩ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
_____________________________________________________________________________________
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΟΚΟΕΤΖΙΔΙΚΟ ΨΕΥΤΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ;

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πανάκριβο τίμημα από τα δηλητήρια

Πανάκριβο τίμημα από τα δηλητήρια

Κύριο άρθρο στην Ελευθεροτυπία

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ τίμημα πληρώνουν περιοχές της χώρας, οι οποίες επί δεκαετίες δέχονται τόνους δηλητηρίων από λύματα και άλλες επικίνδυνες ουσίες. Τις πετάνε ανεξέλεγκτα όπου βρουν ασύδοτες επιχειρήσεις και άλλοι ασυνείδητοι, που παραμένουν ασύλληπτοι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ παράδειγμα, ο ποταμός Ασωπός, αυτός ο κινούμενος βούρκος, που κουβαλά τα επικίνδυνα λύματα δεκάδων βιομηχανιών και έχει ρυπάνει τον κάμπο της περιοχής. Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου στους κατοίκους της περιοχής.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ από αυτή τη ρύπανση υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργεί η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η ζημιά εκτείνεται σε όλη την ευρύτερη περιφέρεια, καθώς το σπουδαιότερο αγαθό, το νερό, έχει γίνει ακατάλληλο και μεγάλες περιοχές αναζητούν άλλες πηγές ή χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο ακόμη και για την ατομική καθαριότητα!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αυτή έχει οδηγήσει τη χώρα σε καταδίκη από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά ούτε αυτό φαίνεται ότι συγκίνησε ιδιαίτερα το ελληνικό κράτος. Η Ευρωπαϊκή Οδηγία, που επιβάλλει στα κράτη-μέλη να φροντίζουν για την καλή κατάσταση των υδάτων, ισχύει από το 2000, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την ελληνική ατσιδοσύνη.

ΚΑΙ ΝΑ ήταν μόνο ο Ασωπός! Τώρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τα δηλητήρια που έχουν κατακλύσει τη βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Αττικής. Στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκε το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο σε συγκεντρώσεις που φτάνουν χιλιάδες (!) φορές πάνω από το όριο. Ενα «τέρας», που εξέθρεψαν επί δεκαετίες στο Θριάσιο Πεδίο η ανεξέλεγκτη δράση επιχειρήσεων και η κρατική αδιαφορία, αβελτηρία και ανικανότητα.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ που κάνει, στο σημερινό ρεπορτάζ της «Ε», η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Ακόμη και ένα εξειδικευμένο μηχάνημα, που επιστρατεύθηκε για να εντοπιστεί η πηγή των αποβλήτων, αποδείχτηκε ανίσχυρο, καθώς χάθηκε μέσα σε ένα δαίδαλο από αγωγούς και κλειστά φρεάτια!

ΕΝΑΣ τοξικός βάλτος υπάρχει δίπλα σε σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ο υδροφόρος ορίζοντας έχει ρυπανθεί ανεξέλεγκτα. Ανθρωποι που ζουν από την καλλιέργεια κηπευτικών δεν γνωρίζουν ότι τα ποτίζουν με νερό-δηλητήριο. Ενα ιδιωτικό δίκτυο ύδρευσης, που αντλεί νερό από γεωτρήσεις, τροφοδοτεί εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων!

ΛΙΓΑ χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα -στον Ασπρόπυργο και στον Ασωπό- συντελείται καθημερινά ένα περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας. Τώρα, όμως, όλα τα στοιχεία είναι επιβεβαιωμένα και σε γνώση όλων. Γι' αυτό δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το κόστος αυτού του εγκλήματος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον είναι πολύ μεγάλο για να συνεχίσουν να το αγνοούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης.

ΕΙΝΑΙ καιρός για αποφασιστικές παρεμβάσεις και όχι για ποινές-χάδια, που αποθρασύνουν τους εγκληματίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως ενημερώσαμε με το προηγούμενο δελτίου τύπου την Τετάρτη 9/3/2011 πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας δέκα (10) αιτήσεις ακυρώσεως κατά των ΧΥΤΑ Γραμματικού και Κερατέας εκ των οποίων οι οκτώ (8) αφορούν τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Επιτροπής Αγώνα οι αιτήσεις ακυρώσεως με τις οποίες προσβάλλονται οι αποφάσεις για μερική άρση της αναδασώσεως και έγκρισης επέμβασης για τη διάνοιξη των οδών προσπέλασης προς τον ΧΥΤΑ Γραμματικού καθώς και η απόφαση για την αποδόμηση των ευρεθέντων αρχαίων δεν θα συζητηθούν και θα αναβληθούν για την 4η Μαΐου 2011.


Γραμματικό 8 Μαρτίου 2011
Επιτροπή Αγώνα

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. Ο ΑΝΙΣ ΩΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ:ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΤΑΙ , ΔΕΝ ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ



Πιστοί στην παράδοση τους οι κκ Παπαχελάς και Τέλογλου έθεσαν την χθεσινή εκπομπή τους στο Σκάι , για τα διόδια, στην υπηρεσία των "δεινοπαθούντων" μεγαλοεργολάβων. Παρουσίασαν να μιλούν εξ ονόματος του πανελλαδικού μας κινήματος κάποιους περιστοιχίζοντες τον κατά τα άλλα σεβαστό Μανώλη Γλέζο.
Θέλησαν έτσι να υποδηλώσουν ότι το κίνημα μας έχει συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα , συνεπικουρώντας την προσπάθεια του Γιωργάκη να μας χρεώσει στον Σύριζα.
Από την άλλη η εκπομπή δεν φιλοξένησε, πλην μιας περίπτωσης ενός συναγωνιστή από την Φθιώτιδα , το Πανελλαδικό μας κίνημα που παλεύει αδιάλακτα εδώ και 16 μήνες για την κατάργηση όλων των διοδίων.
Ακόμη και ο "τεχνικός σύμβουλος της Συντονιστικής επιτροπής Φορέων ΒΑ Αττικής" παραδέχτηκε στην εκπομπή ότι αυτός πληρώνει διόδια!!
Βέβαια όσο και άν προσπάθησαν με συμβιβασμένους δήθεν "εκπροσώπους" του κινήματος να θολώσουν τα νερά δεν μπόρεσαν οι κκ δημοσιογράφοι να κρύψουν από την κάμερα τους εκατοντάδες αγωνιστές των Επιτροπών Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, με σύνθημα στα πανό τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ και έμβλημα τα ενωμένα μικρά ψαράκια που κηνυγάνε το μεγάλο.
Η εκπομπή εξελίχθηκε σε έναν μονόλογο ουσιαστικά των πολυεθνικών εταιριών που όμως δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό τους και τα αδιέξοδα του συστήματός τους, όταν έφτασε ο εκπρόσωπος των εταιριών να παραδεχθει: "Να κοιτάξουμε να περισώσουμε ότι μπορούμε".
Αυτή η λογική , του να αρπάξουμε ότι μπορούμε, των εταιριών εκμετάλλευσης , είχε σαν αποτέλεσμα στο να αποκλειστούν χιλιάδες ταξιδιώτες,στην επιστροφή της καθαρής Δευτέρας, στις εθνικές οδούς με το πρώτο χιόνι.
Ουρές, άνω των 15 χιλιομέτρων, σχηματίστηκαν στα διόδια των Αφιδνών, εξαιτίας της αδιαφορίας της εκμεταλλεύτριας εταιρίας να διατηρεί βατό τον εθνικό μας δρόμο.
Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχτηκαν μέλη των επιτροπών του κινήματος μας απο αγανακτισμένους οδηγούς που κατήγγειλαν ότι η εταιρία παρότι τόσο αμελής στην υποχρέωση της να διατηρεί ανοικτό τον δρόμο ήταν , αντίθετα, τρομερά επιμελής στην είσπραξη, απο τους καταταλαιπωρημένους επιβάτες, του χαρατσιού των διοδιών.
Ήταν πολυ ατυχής για τους δημοσιογραφούντες του Σκάι, η σύμπτωση της παρουσίασης της εκπομπής τους την ίδια μέρα με τον αποκλεισμό των εθνικών οδών.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τον Άνθρωπο. Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν θα επιτρέψει σε κανένα να μας θεωρεί πρόβατα για άρμεγμα. Οργανωνόμαστε και παλεύουμε για Ελέυθερους δρόμους για όλους. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

www.oxidiodia.gr
www.denplirono.info

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ;


EXΘΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ 4 ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ , ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ.

ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΑΦΟΥ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΕΚΤΑΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.
ΤΑ Ι.Χ. Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ..
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ!!
ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΥΓΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ Ι.Χ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΦΗΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΕΔΙΝΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΕΡΑΣΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΝΤΟΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ.
3-4 ΠΟΝΤΟΙ ΧΙΟΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΒΑΖΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ:ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΑΒΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ "ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ"!!
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!! ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙ!!

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΔΙΩΝ.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΥΛΑΚΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ 4 μμ

Όλοι στις Αφίδνες την Καθαρή Δευτέρα στις 4 μμ για το άνοιγμα των διοδίων, φορέστε σκούφους, κασκώλ και γάντια. Κερνάμε τσίπουρο.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πως περνάμε τα διόδια μετά την δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.

Επί πιστώσει απόδειξη που
έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;

Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μπαράζ κινητοποιήσεων από τις επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω"

Μπαράζ κινητοποιήσεων από τις επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω"

τα Νεα του Ωρωπού 

Μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος οι Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω"
ανακοίνωσαν νέες κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων. 

Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους : 

" Οι Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω", μετά την μαζικότατη, βροντερή απάντηση της 1ης Μάρτη, με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση σε ενότητα με τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού, έξω από το κτίριο των τζαμπατζήδων, προχωρούν σε μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα διόδια της χώρας.
Συγκεκριμένα,

Παρασκευή 4-3-11, στις 4μμ ανοίγουμε τα διόδια Ελευσίνας στην εθνική οδό. 

Tο Σάββατο 5-3-11, στις 12 το μεσημέρι ανοίγουμε τα διόδια Μοσχοχωρίου στη Θεσσαλία.

Την Καθαρά Δευτέρα, 7-3-11, στις 4μμ ανοίγουμε τα διόδια Αφιδνών.
 
Οι κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" θα αποφασίσουν για τα υπόλοιπα ανοίγματα διοδίων.
Διατρανώνουμε στην κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ, πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών, ότι το κίνημά μας δεν καταστέλλεται και δεν τρομοκρατείται.
Θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους μέχρι να τους ανατρέψουμε! "

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω"