στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ; Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


απο το www.oxidiodia.gr
Τρία με τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από τις αποθήκες που είναι αποθηκευμένοι 30 από τους 140 πυραύλους ΝΙΚΗ, ξέσπασε πυρκαγιά η οποία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού την Πυροσβεστική και την Πολεμική Αεροπορία. Η φωτιά είχε ξεκινήσει από σπίτι, αλλά ο τρόμος όλων ήταν το πυκνό δάσος που υπάρχει στη περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα, καθησυχάζοντας τους κατοίκους της περιοχής που πλέον ζουν κάτω από καθεστώς τρόμου αναλογιζόμενοι τις συνέπειες επέκτασης μιας πυρκαγιάς στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται αποθηκευμένοι οι ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΝΙΚΗ είναι ανήσυχοι μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το τραγικό συμβάν της Κύπρου. Πλέον απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων, επιστολή προς τον Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζα, έστειλε ο δήμαρχος Ωρωπού, εκφράζοντας την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για το θέμα της αποθήκευσης 30 από τους 140 πυραύλους ΝΙΚΗ!Ο δήμαρχος αφουγκραζόμενος τα συναισθήματα των δημοτών, ζητά ενημέρωση, αλλά και επιτόπια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις που είναι αποθηκευμένοι οι πύραυλοι. Κάτοικοι επίσης καταγγέλλουν ότι από τη μία πλευρά της ανενεργής πια βάσης, δεν υπάρχει καν περίφραξη και τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά χαλαρά.Ο στρατός και η κυβέρνηση προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας στον τοπικό πληθυσμό. Ενδεικτικές είναι οι εκδηλώσεις πανικού κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πυρκαγιάς.Αναδημοσιεύουμε την επιστολή του δημάρχου προς τον Αρχηγό ΓΕΑ:
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
Μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο, ενημερωθήκαμε μέσω πολλαπλών δημοσιευμάτων τόσο έντυπων όσο και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ότι στην ανενεργή αεροπορική βάση του Κατσιμιδίου που βρίσκεται μέσα στα όρια του νέου Δήμου Ωρωπού, εντός πυκνής δασικής βλάστησης που συνορεύει με τον οικισμό της Ιπποκρατείου Πολιτείας, ότι φυλάσσονται 30 παλαιοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι τύπου ΝΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι πύραυλοι αυτοί περιέχουν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, το όριο ζωής της οποίας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει λήξει και ότι σε περίπτωση αυτανάφλεξης ή ανάφλεξης από εξωτερικό αίτιο (π.χ δασική πυρκαγιά), οι κίνδυνοι για τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και ευρύτερων περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής είναι ανυπολόγιστοι.
Σύμφωνα με τα παραπάνω θα σας παρακαλούσαμε:
α) Να μας ενημερώσετε αναλυτικά για τις προβλέψεις που έχετε λάβει ώστε να αποφευχθεί τέτοιου είδους ατύχημα
β) Να μας γνωρίσετε το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των πυραύλων αυτών από την περιοχή μας. Η απομάκρυνση αυτή κατά την άποψή μας πρέπει να συντελεστεί άμεσα.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και πέραν από την οποιαδήποτε γραπτή απάντησή σας επί της επιστολής αυτής, θα επιθυμούσαμε το συντομότερο δυνατόν μια συνάντηση μαζί σας ή με αρμόδιους επιτελείς σας ώστε να ενημερωθούμε όσο το δυνατόν αναλυτικότερα για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.
Θα επιθυμούσαμε επίσης εάν αυτό είναι δυνατόν να κανονιστεί μια επιτόπια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης Κατσιμιδίου ώστε να αποκτήσουμε ίδια αντίληψη της επικρατούσας κατάστασης σε ότι αφορά τη φύλαξη των υπόψη πυραύλων και των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί. ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου