στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πέντε εκατομμύρια φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια η ραδιενέργεια

Κατά πέντε εκατομμύρια φορές ξεπερνά σε δείγματα νερού της Φουκουσίμα η ραδιενέργεια τα επιτρεπτά όρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού Tepco.
Μάλιστα, το ανησυχητικό αυτό γεγονός κάνει και την ιαπωνική κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής απαγορεύσεων στα αλιεύματα, πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης.

Μολυσμένα ψάρια βρέθηκαν σε θάλασσες αρκετά μίλια νότια από το πυρηνικό εργοστάσιο. Συγκεκριμένα, το μικρό ψάρι «κουνάγκο», βρέθηκε να έχει καίσιο σε επίπεδα που ξεπερνούν τα όρια ασφάλειας, νότια της Φουκουσίμα. Πριν «πέσουν» τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου στα 5 εκατομμύρια φορές άνω των νόμιμων ορίων, είχαν φτάσει στα 7,5 εκατομμύρια, στις 2 Απριλίου.

Η Tepco προσφέρθηκε επίσης να δώσει αποζημιώσεις σε όσους επηρεάστηκαν από την καταστροφή στην περιοχή της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο. Η εταιρία πρόσφερε από 238.000 δολάρια στις πόλεις κοντά στους αντιδραστήρες, των οποίων οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρίας, το ποσό αυτό διατέθηκε για 10 πόλεις αλλά μία από αυτές αρνήθηκε να το λάβει.

Αυτοί πάντως που βρίσκονται σε απόγνωση είναι οι μηχανικοί που εργάζονται στη Φουκουσίμα καθώς στρέφονται πλέον σε ο,τιδήποτε θα μπορούσε να κλείσει τη ρωγμή από την περιοχή του αντιδραστήρα 2 και απ΄όπου γίνεται η διαρροή μολυσμένου νερού. Αφού δοκίμασαν να την κλείσουν με τσιμέντο και στη συνέχεια με πολυμερή χημικά, στρέφονται τώρα στο «υγροποιημένο γυαλί».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου