στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η Πολεμική Αεροπορία διώχνει τους πυραύλους ΝΙΚΗ από το Κατσιμίδι!

Η Πολεμική Αεροπορία διώχνει τους πυραύλους ΝΙΚΗ από το Κατσιμίδι!
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΑ στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εξαιτίας ευαισθητοποιημένων πολιτών και μάχιμων δημοσιογράφων που τιμούν το επάγγελμα τους.
Ενώ αρχικά το ΥΠΕΘΑ επιχείρησε να καθησυχάσει, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι "δεν τρέχει τίποτα" με τους αποθηκευμένους πυραύλους ΝΙΚΗ, σύντομα, τα επαναλαμβανόμενα αποκαλυπτικά άρθρα και οι πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, υποχρέωσαν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να συναισθανθεί το μέγεθος του προβλήματος και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Η Πολεμική Αεροπορία αρχίζει να λαμβάνει μέτρα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήδη υπάρχει σχέδιο για την μεταφορά των εκρηκτικών των 30 πυραύλων που βρίσκονται στο Κατσιμίδι, σε βάση της ΠΑ στο Βαθύ, λίγο έξω από τη Χαλκίδα. Αυτή η βάση σε αντίθεση με το Κατσιμίδι είναι ενεργή, διαθέτει καλύτερους αποθηκευτικούς χώρους και κυρίως είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή.
Να επισημάνουμε όμως τα εξής:

Η απόφαση της λήψης μέτρων ήταν αποτέλεσμα των αποκαλύψεων και της κοινωνικής πίεσης. Τα λέμε αυτά γιατί διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, σε ανοικτή γραμμή με το ΥΠΕΘΑ, όχι μόνο προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, αλλά επιτέθηκαν στους συναδέλφους τους δημοσιογράφους που έντιμα επεσήμαναν από την πρώτη στιγμή τους κινδύνους που κρύβουν οι Πύραυλοι ΝΙΚΗ.

Επίσης, επιβεβαιώνεται η αντίληψη που θέτει στο προσκήνιο την ανάγκη να Πέσουν τα Στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις και να υπάρχει Κοινωνικός Έλεγχος. Εξάλλου, η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η απαίτηση φορέων των κατοίκων να μπουν στο στρατόπεδο στο Κατσιμίδι για να ελέγξουν τους όρους αποθήκευσης των πυραύλων και την κατάσταση αυτών, ανάγκασε το ΥΠΕΘΑ-ΓΕΑ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου