στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/4 , 5 μμ

Άλλη μια εκδικητική απόφαση για τους αρνητές πληρωμής διοδίων


Όπως είθισται από σήμερα επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στην αστυνομία μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο του Πάσχα.

Φέτος όμως έχουμε και άλλη μία κατηγορία πολιτών που δεν θα τις παραλάβουν, αυτών που αρνήθηκαν να καταβάλλουν το χαράτσι των διοδίων.
Απόφαση καθαρά εκδικητική και στα μέτρα των εργολάβων.

Η ανακοίνωση αναφέρει :

Mε απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη.

Πάντως σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζει ότι δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις παρακάτω παραβάσεις:

- Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

- Μη καταβολή διοδίου τέλους

Άξιος ο μισθός σας κύριε Παπουτσή, αλλά να το ξέρετε πως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της ή αλλιώς κοντός ψαλμός...

Αναρτήθηκε από Τα νέα του Ωρωπού

Ο κακός συντονισµός πάγωσε τη Μαλακάσα την Καθαρά Δευτέρα

Ο κακός συντονισµός πάγωσε τη Μαλακάσα την Καθαρά Δευτέρα
Ευθύνες στην Τροχαία, τον παραχωρησιούχο (Νέα Οδός), αλλά και το ∆ηµόσιο αποδίδει στο πόρισµά του ο επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής για την ταλαιπωρία χιλιάδων εκδροµέων το τριήμερο της Καθαράς ∆ευτέρας, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν για ώρες στον αυτοκινητόδροµο Αθηνών - Λαµίας εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στο πόρισμα επισηµαίνεται ότι «δεν υπήρξε ο αναγκαίος συντονισµός µεταξύ της ∆ιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της παραχωρησιούχου εταιρείας (Νέα Οδός) µε αποτέλεσµα τη δηµιουργία έντονων κυκλοφοριακών προβληµάτων, τον εγκλωβισµό πολλών οχηµάτων και πολύωρες καθυστερήσεις». Επίσης αναφέρεται: «∆εν υπήρξε επαρκής παρέµβαση, τόσο από τον παραχωρησιούχο όσο και από την ΕΛ.ΑΣ., για την πρόληψη και αποτροπή του επελθόντος συµβάντος (εγκλωβισµός οχηµάτων), επαρκής αξιοποίηση της υλικοτεχνικής υποδοµής (αλατιέρες -εκχιονιστικά οχήµατα), διασφάλιση της µη κατάληψης από οχήµατα της λωρίδας έκτακτης ανάγκης, έγκαιρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχηµάτων και έγκαιρη διευθέτηση της βαθµιαίας αυξανόµενης κυκλοφορίας». Για το ∆ηµόσιο, στο πόρισµα τονίζεται πως «δεν υπήρξε αποτελεσµατική αντιµετώπιση από το ∆ηµόσιο σε ορισµένα κρίσιµα σηµεία, όπως η δυνατότητα αξιοποίησης των ανοιγµάτων έκτακτης ανάγκης».

Αναφέρεται επίσης πως «υπήρξε – σε γενικές γραµµές – επαρκής σχεδιασµός σε θέµατα αποχιονισµού και αντιµετώπισης παγετού για την περίοδο 2010-2011, µε προσδιορισµό των υποχρεώσεων των εµπλεκόµενων φορέων, αλλά µε ορισµένες ασάφειες ως προς την ευθύνη σε θέµατα κυκλοφοριακών ρυθµίσεων, απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχηµάτων και ενηµέρωσης του ΚΕΠΠ για την επικρατούσα κατάσταση του οδικού δικτύου».
http://taneatouoropou.blogspot.com/2011/04/blog-post_6033.html

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Οι επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" εκφράζουν την άνευ όρων αλληλεγγύη τους στους συναγωνιστές στα Τρίκαλα που δέχθηκαν την παρενόχληση της Δημοτικής αστυνομίας με τον ισχυρισμό ότι "διέπρατταν το αδίκημα της κατάληψης δημοσίου χώρου", οταν εκαναν την υπαιθρια εκδηλωση τους.
Ειναι τουλάχιστο τραγελαφικό οι υπηρέτες της "εννομης" τάξης να επικαλούνται αυτό το επιχείρημα οταν οι πολεις που ζούμε μετατρεπονται συνεχώς σε τσιμεντουπολεις με ανυπαρξία πρασίνου και ελεύθερων χώρων. Ειναι οι ιδιοι ανθρωποι που θελουν να κανουν οικοπεδα το αεροδρομιο του Ελληνικού και να μετατρέψουν την Κερατέα, το Γραμματικό και αλλες περιοχες σε μια απέραντη χωματερή για τα συμφεροντα των μεγαλοεργολαβων και του πολιτικου τους υπηρετικού προσωπικου.
Αυτο που τους ενοχλει ειναι η αφυπνηση των πολιτων που σηκωνονται απο τους καναπέδες τους και βγαινουν στους δρομους για να διεκδικησουν μια καλυτερη ζωη.
ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10/4

ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ Ο ΠΛΕΥΡΟΣΠΑΣΤΗΣ


Κατά τη διάρκεια ανοίγματος των διοδίων του Μώλου από συναγωνιστές των επιτροπών αγώνα, διερχόμενο όχημα σταμάτησε μπροστά στο γκισέ των διοδίων. Ο συνοδηγός του οχήματος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους συναγωνιστές δήλωσε ότι θέλει να πληρώσει. Τότε τα μέλη των επιτροπών αγώνα τον προέτρεψαν να περάσει ελεύθερα αφού τα διόδια τελούσαν υπο κατάληψη. Ο συνοδηγός του οχήματος μετά από αντεγκλήσεις με τα μέλη των επιτροπών κατέβηκε από το όχημα και κατευθυνόμενος προς την συναγωνίστρια Σ.Α. την έπιασε από το λαιμό τραντάζοντάς την και σπρώχνωντάς την. Τότε έσπευσαν στο σημείο συναγωνιστές σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την συναγωνίστρια. Ο συνοδηγός του οχήματος κάλεσε την αστυνομία και αμέσως έσπευσαν στο σημείο 6-7 περιπολικά, δύο οχήματα της ασφάλειας και κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί. Η αστυνομία δημιούργησε κλοιό προστασίας γύρω από τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου φυγαδεύοντάς τον σε κτήριο της εταιρίας των διοδίων όπου και παρέμεινε αρκετή ώρα υπό τις ιαχές και τα συνθήματα των εξοργισμένων συναγωνιστών. Τότε τα μέλη των επιτροπών πληροφορηθήκαν ότι πρωταγωνιστής του επεισοδίου είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, εισηγητής του νομοσχεδίου Ρέππα, και σφοδρός πολέμιος του κινήματος δεν πληρώνω.
Το κράτος σε συνεργασία με τους εργολάβους επιδίδεται σε έναν αγώνα τρομοκράτησης του κινήματος. Πέραν των επιθέσεων που δέχεται το κίνημά μας σε πολιτικό και φρονηματικό επίπεδο, η κυβέρνηση επιστρατεύει βουλευτές-τραμπούκους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη βουλευτική ασυλία και την προστασία της αστυνομίας δε διστάζουν να ασκήσουν και φυσική βία εναντίον μελών του κινήματος.
Το κίνημα δεν πληρώνω έχει γαλουχηθεί στους δρόμους και όχι μόνον δεν εκφοβίζεται από τέτοιου είδους τραμπούκικες επιθέσεις αξιωματούχων του καθεστώτος, αλλά εξοργίζεται και απαντά με κλιμάκωση του αγώνα.
ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝΙΣΩΡΩΠΟΥ: Η ΚΟΠΕΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΜΑ ΠΛΕΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ SECURITY ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

Καταγγέλλουμε για  παράβαση καθήκοντος και επιορκία τους υπαλλήλους της Τροχαίας  στην Αττική Οδό, και όπου αλλού λειτουργούν αντίστοιχα με τον ίδιο τρόπο,  που κατά παράβαση των υφιστάμενων νόμων και διατάξεων, λειτουργούν ως ιδιωτική security της εταιρίας «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ»  - και των άλλων εταιριών που εκμεταλλεύονται  το δημόσιο οδικό δίκτυο  ληστεύοντας τους συμπολίτες μας – και μαζί με τους υπαλλήλους παρακρατούν παράνομα οδηγούς που κάνουν χρήση του δικαιώματος έκδοσης πιστωτικής απόδειξης, ως νομίμου φορολογικού στοιχείου. Οι υπάλληλοι της εταιρίας κατ’ εντολή της ιδιοκτησίας αρνούνται τη χορήγησή του, ενώ η καιροφυλακτούσα τροχαία προτρέπει παράνομα τους οδηγούς να περάσουν τους σταθμούς διοδίων και στη συνέχεια τους αφαιρούν πινακίδες/δίπλωμα και επιβάλλουν  το πρόστιμο των 200 ευρώ της ντροπολογίας Ρέππα. Καθημερινά κατατίθενται  μηνύσεις κατά αμφοτέρων των παρανομούντων μερών (εταιρίας –τροχαίας), για παράνομη κατακράτηση, παράβαση καθήκοντος και επιορκία, αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα,  αλλά η πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα (πολιτική ηγεσία – εισαγγελία) κωφεύουν μέχρις στιγμής.  Φθάνουν στο σημείο να επικαλούνται έως και άρνηση εφαρμογής του αυτόφωρου για αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα όταν αυτά συντελούνται εντός της «ιδιοκτησίας» των εταιριών στο δημόσια δίκτυο αυτοκινητοδρόμων .  Γιατί άραγε;
Η Κυβέρνηση και οι «εθνικοί εργολάβοι» έχουν καταλύσει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα και τα κέρδη τους. Φτιάχνουν νόμους και διατάξεις που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς τους. Χρησιμοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς (αστυνομία κ.λ.π.) ως στρατούς κατοχής.  Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης  κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού εγκαθιδρύει στη χώρα μας την δικτατορία της αγοράς  με κοινοβουλευτικό προσωπείο. Υγεία, Παιδεία, Μετακινήσεις, ΜΜΜ, Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ  – ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ), τα δάση και η θάλασσα,  όλα, υλικά και άυλα παραχωρούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο). Η δημόσια περιουσία πωλείται, βλ.παραδίδεται, σε τιμή ευκαιρίας. Κυβέρνηση – Τρόϊκα (Ε.Ε. – ΔΝΤ) έχουν αναλάβει την εργολαβία της πτώχευσης του ελληνικού λαού . Τα κοράκια εγχώρια και πολυεθνικά καραδοκούν. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, τους συμπολίτες μας να αντιληφθούν ότι η χώρα περιέρχεται στην ιδιοκτησία μιας φούχτας ολιγαρχών που μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό ελέγχουν και χρησιμοποιούν το κράτος για να αυξάνουν τα κέρδη τους . Η αντίσταση και η ανατροπή τους αποτελεί πρώτιστο και μέγιστο καθήκον κάθε έλληνα πολίτη.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ/ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ/ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
πηγή: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ξαναχτύπησε ο Τσίπρας: «Δεν συμφωνώ με τη λογική που λέει να μην πληρώνουμε»

…Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο κίνημα «Δεν πληρώνω». «Δεν συμφωνώ με τη λογική που λέει να μην πληρώνουμε. Ίσα-ίσα, πιστεύω ότι αυτό το κίνημα, όταν καταφέρει – και πιστεύω ότι θα το καταφέρει – νίκες, δηλαδή να απαιτήσει και μειωμένο εισιτήριο και εισιτήριο για τους άνεργους, εκεί θα πρέπει να περιφρουρεί. Γιατί αν τότε δεν πληρώσει κάποιος, το βάρος πηγαίνει σε όλους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το ενθαρρύνω ή να το καθοδηγήσω». http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=265070http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=265070

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει» ή πριν προλάβει να «στεγνώσει το μελάνι» για όσα έγκαιρα είχαμε επισημάνει περί της προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, μετά και τις επερωτήσεις στη βουλή του κ. Τσίπρα για τα διόδια http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=592103 έπεσαν εντελώς οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις, οι θέσεις και οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν πληρώσεις εσύ θα πληρώσει κάποιος άλλος» λέει ο κ.Τσίπρας, αλλά έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Τον έχει προλάβει ο σ. Ρέππας… Τώρα ο φέρελπις πρόεδρος καλεί το κίνημα να διεκδικήσει τη δωρεάν μετακίνηση μόνο για τους ανέργους, γιατί οι άλλοι, οι μερικώς απασχολούμενοι π.χ. με τα 300 ευρώ μπορούν άνετα να δώσουν τα 100 για να πάνε στη δουλειά. Το ίδιο και οι συνταξιούχοι …Και «δεν μπορεί να το ενθαρρύνει ή να το καθοδηγήσει(!) – το «δεν πληρώνω». Δηλαδή δεν μπορεί να αναλάβει κι άλλη εργολαβία. Έχει φρακάρει το μαγαζάκι. Είναι και τα χρέη πολλά… Δεν περπάτησε και η τελευταία «μεγάλη ιδέα» περί της «επιτροπής λογιστικής έλεγχου του χρέους» (ΕΛΕ), μπορεί να έρθουν κι εκλογές σύντομα και θα χρειαστούν κι άλλα λεφτά…

Ερώτηση: Τι έχει να πει τώρα η ΚΟΕ και «οι επιβάτες Θεσσαλονίκης»; Τι έχουν να πουν τα «Πανελλαδικά Συντονιστικά» και οι περί την ΒΑ Αττική Συριζοκοετζήδες;;; Τι έχουν να απαντήσουν όλοι οι υπόλοιποι μονίμως ανησυχούντες περί της «ενότητας των κινημάτων» και συνήθως απόντες από τα κινήματα και τις δράσεις στους δρόμους;

Το τοπίο πραγματικά ξεκαθαρίζει: Το μοντέλο της πολιτικής αντιπροσώπευσης καταρρέει. Ο λόγος ανήκει στα κινήματα που στηρίζονται στους εργαζόμενους και τη συμμετοχή από τα κάτω, που δεν διαπραγματεύονται, δεν επιδιώκουν να αντιπροσωπεύσουν κανένα, δεν επιδιώκουν αναθέσεις και εργολαβίες. Συγκροτούνται στη βάση της αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας, στηρίζονται στην αυτενέργεια, την ανακλητότητα, τη συλλογικότητα στη πράξη και τη δράση. Αυτοοργανωνόμαστε και παλεύουμε για μια κοινωνία που ο καθένας θα συμβάλει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα απολαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες του. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ. Τελεία και παύλα.

ΠΗΓΗ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΤΟΜΠΟΛΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΕΝΑ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Προς κ. ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ: Άξιος ο μισθός σας (Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη)

Ο γνωστός υπάλληλος του κ. Αλαφούζου δημοσίευσε το πόνημα με τον περισπούδαστο τίτλο « Δεν πληρώνεις, πληρώνω, ε, όχι, δεν πληρώνεις…» στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και την αντίστοιχη ιστοσελίδα.

(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_29/03/2011_437243)

Ξεκινάει το «ρεπορτάζ» με την προσωπική του εμπειρία: «…φτάνω στην ίδια μπάρα – είναι σηκωμένη. Οι καταληψίες μού κάνουν σήμα, δίκην τροχονόμων, να περάσω. Εγώ σταματάω και βγάζω ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Μια κυρία καμία 45αριά χρόνων και ένας κύριος με σκούφο σαν και εκείνους που φορούσαν παλιά στα τρίκυκλα, φωνάζουν χειρονομώντας μόλις κατεβάζω το παράθυρο: «Σήμερα δεν πληρώνουμε». Βγάζω το χέρι μου από το παράθυρο και με πείσμα λέω: «Μα, εγώ θέλω να πληρώσω…». Μαζί «ανακαλύπτει» και άλλους «αγανακτισμένους» πολίτες που θέλουν κι αυτοί να πληρώσουν, καθόσον αναγνωρίζουν την ανάγκη να συνεισφέρουν στην μεγάλη ανοικοδόμηση της χώρας και την ανάπτυξη που έχουν αναλάβει οι εθνικοί εργολάβοι. Δεν δυσκολεύεται να ανακαλύψει ότι πίσω από το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» βρίσκεται το ΠΑΜΕ. (το ένστικτο του λαγωνικού …) Του προξενεί εντύπωση, βλ. εξοργίζεται, ότι οι «καταληψίες», βλ. όπως ταραξίες, του «κάνουν σήμα δίκην τροχονόμου» να περάσει. Είναι κι ένας κύριος που φοράει σκούφο, βλ. δηλ. κουκουλοφόρος. Ο κ. Τέλλογλου όμως έχει μάθει να τηρεί τους «νόμους». Επιμένει, θέλει να πληρώσει αυτός ο σκληρά εργαζόμενος στον κ. Αλαφούζο. Αναγκάζεται να περάσει, γιατί αυτοί που τους καθυστερεί τον υποχρεώνουν με κορναρίσματα, βλ. κοσμητικά επίθετα (σκέφτεται και ανάλογα χειρότερα παθήματα συναδέλφων του, βλ. φτυσίματα), και συνεχίζει να χτίζει το ρεπορτάζ οδηγώντας με ολίγη από παραδρόμους, που είναι σε άριστη κατάσταση, κάτι ακατάληπτα περί στελεχών των εθνικών εργολάβων που του εμπιστεύονται «τον πόνο τους» και περιμένουν από τους χρήστες να υπερασπιστούν το κοινωνικό αγαθό των διοδίων (!) και καταλήγει με την διαπίστωση (!) «ότι η αστυνομία δεν υπερασπίζεται το νόμο (ντροπολογία Ρέππα), κάτι που αυτός, ο ενημερωμένος δημοσιογράφος, δεν θεωρεί τυχαίο… Στο επόμενο μπορεί να ανακαλύψει κάποια συνωμοσία. Μπορεί να ανακαλύψει τρομοκράτες (είναι γνωστός ερευνητής). Μπορεί να ανακαλύψει ότι ίσως δεν θα περιμέναμε να ακούσουμε, ούτε και από τον κ.Τέλλογλου. Ούτε αυτός δεν ξέρει ακόμα. Εξαρτάται από την παραγγελία, βλ. ανάθεση.

Επί της ουσίας: Οι δημόσιοι αυτοκινητόδρομοι χρηματοδοτήθηκαν κύρια από τους Έλληνες φορολογούμενους, το Ελληνικό δημόσιο. Γιατί; Γιατί όπως αναφέρεται και σε επίσημες πηγές στην Ε.Ε., στην οποία αρέσκεται να αναφέρεται ο κ. Τέλλογλου, τα έργα έχουν υπερκοστολογηθεί τρείς έως και έξι φορές περισσότερο στην Ελλάδα. Πάγια τακτική σε όλα τα «μεγάλα έργα», (Ολυμπιακοί αγώνες, Οπλικά συστήματα, κ.λ.π.) που δεν αμφισβητεί κανένας στη χώρα μας. Παραχωρήθηκαν με σκανδαλώδεις συμβάσεις, αντίστοιχες αυτών που κατασκευάστηκαν και αποτελούν τη χρυσοφόρο όρνιθα του ελληνικού και διεθνούς και παρασιτικού εν προκειμένω κεφαλαίου, με τις αντίστοιχες πολυεθνικές. Το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, βλ.κυβέρνηση κ.λ.π., πιστοί στους εργολαβο-καναλαρχο-εφημεριδάδες και εργοδότες των αστέρων της εγχώριας δημοσιογραφίας έχουν την εκτίμηση ότι θα συνεχίσουν για πολύ ακόμη την απάτη σε βάρος του λαού; Εμείς δεν το νομίζουμε. Η πραγματικότητα είναι η πεντακάθαρη διάψευση των χρυσοκάνθαρων και του υπηρετικού τους προσωπικού. Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» κάθε μέρα γιγαντώνεται. Δεν υποχωρεί, δεν διαπραγματεύεται, δεν τρομοκρατείται. Δεν πρόκειται να πληρώσει την κρίση τους. Αυτοί που έχουν ταχθεί απέναντι στην εργαζόμενη πλειοψηφία βιώνουν καθημερινά την απαξίωση και εισπράττουν τη χλεύη μας. Για να το πούμε καθαρά και να τελειώνουμε: Μπορεί ακόμα να υποκρίνονται όταν τους φτύνει ο κόσμος ότι άρχισε να ψιλοβρέχει, αλλά ας το καταλάβουν, το φτύσιμο είναι μόνο η αρχή. Τα χειρότερα γι’ αυτούς, και τα καλύτερα για εμάς όλους που είμαστε καθημερινά στους δρόμους, δεν θα αργήσουν.

Σημ.: Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ είναι μια μεγάλη πολιτική συλλογικότητα που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Έχει καθημερινή παρουσία και δράσεις. Δράσεις στα διόδια, δράσεις στα νοσοκομεία, τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, αναπτύσσει κινήματα, χτίζει κοινωνικές συμμαχίες και απλώνεται με απίστευτη ταχύτητα. Λυπούμαστε εάν προκαλεί ανησυχία και στις αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Εμάς καθόλου δεν μας ενοχλεί η περιστασιακή ενασχόληση πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων ή φορέων στα πλαίσια της στρατηγικής τους, να αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις. Δεν μας προκαλεί καμία ζημία ο κ. Τέλλογλου χρεώνοντάς μας στο ΠΑΜΕ. Το ίδιο δεν μας ανησυχεί καθόλου η εσκεμμένη αναφορά της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ περί «εκδρομής του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στις Βρυξέλλες… Συνομιλητές στο κίνημα μας δεν θα βρει ούτε η εγχώρια πολιτική νομενκλατούρα, ούτε η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή. Συνομιλητές μας είναι οι εργαζόμενοι και οι συμπολίτες μας. Μαζί αποφασίζουμε, ενεργούμε και αυτενεργούμε. Κόμμα δεν είμαστε. Δεν οργανωνόμαστε αναπαράγοντας τα αστικά και χρεοκοπημένα μοντέλα εκπροσώπησης, αντιπροσώπευσης και λειτουργίας. Η οργάνωσή μας στηρίζεται στην αμεσοδημοκρατική λειτουργία, τον διάλογο όλων από τα κάτω, την αυτενέργεια. Τους φοβίζουμε έτσι; Αυτό επιδιώκουμε. Γιατί έτσι θα τους ανατρέψουμε γρηγορότερα.
Πηγή: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Πέντε εκατομμύρια φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια η ραδιενέργεια

Κατά πέντε εκατομμύρια φορές ξεπερνά σε δείγματα νερού της Φουκουσίμα η ραδιενέργεια τα επιτρεπτά όρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού Tepco.
Μάλιστα, το ανησυχητικό αυτό γεγονός κάνει και την ιαπωνική κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής απαγορεύσεων στα αλιεύματα, πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης.

Μολυσμένα ψάρια βρέθηκαν σε θάλασσες αρκετά μίλια νότια από το πυρηνικό εργοστάσιο. Συγκεκριμένα, το μικρό ψάρι «κουνάγκο», βρέθηκε να έχει καίσιο σε επίπεδα που ξεπερνούν τα όρια ασφάλειας, νότια της Φουκουσίμα. Πριν «πέσουν» τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου στα 5 εκατομμύρια φορές άνω των νόμιμων ορίων, είχαν φτάσει στα 7,5 εκατομμύρια, στις 2 Απριλίου.

Η Tepco προσφέρθηκε επίσης να δώσει αποζημιώσεις σε όσους επηρεάστηκαν από την καταστροφή στην περιοχή της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο. Η εταιρία πρόσφερε από 238.000 δολάρια στις πόλεις κοντά στους αντιδραστήρες, των οποίων οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρίας, το ποσό αυτό διατέθηκε για 10 πόλεις αλλά μία από αυτές αρνήθηκε να το λάβει.

Αυτοί πάντως που βρίσκονται σε απόγνωση είναι οι μηχανικοί που εργάζονται στη Φουκουσίμα καθώς στρέφονται πλέον σε ο,τιδήποτε θα μπορούσε να κλείσει τη ρωγμή από την περιοχή του αντιδραστήρα 2 και απ΄όπου γίνεται η διαρροή μολυσμένου νερού. Αφού δοκίμασαν να την κλείσουν με τσιμέντο και στη συνέχεια με πολυμερή χημικά, στρέφονται τώρα στο «υγροποιημένο γυαλί».

 

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4, 3 μμ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΦΙΔΝΩΝ- ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4, 7.30 μμ

ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΛΕΜΜΕΝΗ


Αγρίνιο 1 Απρίλη 2011

ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΛΕΜΜΕΝΗ.

Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ «Αν δεν πληρώνουμε διόδια δεν θα γίνουν τα έργα»

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ "Το «δεν πληρώνω» κλονίζει την εμπιστοσύνη των τραπεζών"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ «Με το άνοιγμα της γέφυρας απειλείται το εργασιακό μας μέλλον και θα είμαστε αυτοί που τελικά θα την...πληρώσουν»

Ένας υπουργός, μια κοινοπραξία εργολάβων και ένα Σωματείο εργαζομένων ταυτίζονται απόλυτα. Για τον υπουργό είναι λόγος πολιτικής επιβίωσης. Για την κοινοπραξία είναι λόγος οικονομικής επιβίωσης. Για το Σωματείο εργαζομένων στη γέφυρα, τι είναι?


Όταν οι εργαζόμενοι στην VINCI πάλευαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για πάγωμα των απολύσεων, για πληρωμή δεδουλευμένων 24 πρωτοβάθμια Σωματεία υπέγραφαν ψήφισμα συμπαράστασης στο Σωματείο «Η ΓΑΛΑΡΙΑ». Ζητήθηκε και από το Σωματείο εργαζομένων στην γέφυρα να πράξει το ίδιο αλλά αρνήθηκε «γιατί θα είχε προβλήματα με την εργοδοσία».

Σήμερα, σε μια αγωνιστική κινητοποίηση και στο άνοιγμα της γέφυρας, βρέθηκε «απέναντι» επικαλούμενο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στην γέφυρα.

Αλήθεια, γιατί κινδυνεύει το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων σε μια επιχείρηση κερδοφόρα όπως η γέφυρα? Γιατί ταυτίζονται με την εταιρεία που κερδοσκοπεί χρόνια τώρα και θησαυρίζει από όλους εμάς? Τι κοινό έχω εγώ με τους Γάλλους εργοδότες μου, όταν πληρώνω 260 ευρώ το μήνα για να μπορώ να πηγαίνω από το Αγρίνιο στην Πάτρα και να δουλεύω στην ίδια εταιρεία που σκοπεύει να με απολύσει στο τέλος του μήνα? Πόσο ταυτίζονται τα συμφέροντα μου με μια εταιρεία που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για το τι εισπράττει? Αλήθεια, το ότι προβλέπεται ότι το έργο θα περιέλθει νωρίτερα στο Δημόσιο αν οι εργολάβοι εξασφαλίσουν απόδοση 11,5% επί των ιδίων κεφαλαίων τους είναι γνωστό στο Σωματείο εργαζομένων στη γέφυρα?

Φαντάζομαι πως οι απειλές των Γάλλων στην γέφυρα είναι ίδιες με αυτές που δεχόμαστε και μείς στην Ολυμπία Οδό. Όμως δεν κλείνουμε τα μάτια. Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι πιο σπουδαία από την δουλειά του, από την κομματική του τοποθέτηση και τα συμφέροντά του. Γιατί ζωή χωρίς αξιοπρέπεια είναι ζωή κλεμμένη.

Υ.Γ. Αυτοί οι τρελοί στην Κερατέα δεν σκέφτονται πως μπορεί να απολυθούμε οι εργαζόμενοι στα μεγάλα έργα με τα καμώματα τους? Ντροπή τους!!

Τσελεπής Θεόδωρος, Πρόεδρος Σωματείου «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»
ΑΠΟ ΤΟ www.oxidiodia.gr

εργαζόμενος στην VINCI στην Ολυμπία Οδό (κατασκευάστριας εταιρείας της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου