στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μια προειδοποίηση πριν την καταιγίδα...

Τα υβριστικά σχόλια στα αριστερά blogs και η προέλευσή τους


Μια προειδοποίηση πριν την καταιγίδα...



Σε προηγούμενη ανάρτηση σε αυτό το ιστολόγιο, η Ιοκάστη σχολίαζε για την επιδρομή των ανώνυμων υβριστών "σχολιαστών":
"Είναι τοόσο λίγοι μέσα στην αριστερά και στην κοινωνία αλλά τόσο πολλοί μέσα στο διαδίκτυο και στα μπλογκ που αναρωτιέσαι πως και δε βγάζουν κυβέρνηση!
Ίσως θεωρούν πως το να φαίνονται πολλοί οδηγεί και στο να είναι πολλοί.
Νομίζουν πως εάν μπαίνουν και σχολιάζουν (βρίζουν, συκοφαντούν, σπεκουλάρουν) κάθε άποψη που δεν τους αρέσει χτίζουν έναν καινούριο κόσμο."

Είναι πάγια τακτική της προεδρικής ομάδας του Συν και των νεοδογματικών φίλων τους να προσπαθούν να αποδομήσουν με απανωτά σχόλια και trolls κάθε συζήτηση που δεν τους είναι αρεστή και να συκοφαντούν ανώνυμα τις επώνυμες απόψεις των "εχθρών" τους στην αριστερά.

Η διαδικασία αυτή ανάγεται στην περίοδο Καρίτζη στο γραφείο Τύπου του Συνασπισμού (ένδοξες μέρες) και είχε πάντα εσωτερικούς και εξωτερικούς στόχους. Συνεννοούνται διαδικτυακά και "μπουκάρουν". Δεν περιμένουν απάντηση, απλά προκαλούν και αποπροσανατολίζουν κάθε σοβαρή συζήτηση μέχρις ότου το περιβάλλον να γίνει απωθητικό για τους συμμετέχοντες και να αποχωρήσουν από την συζήτηση. Τότε αλληλοσυγχαίρονται για μιαν ακόμη τους "επιτυχία" απέναντι στο ...ταξικό εχθρό και εστιάζουν στο επόμενο θύμα.


Σταθμός στην ανεξέλεγκτη πορεία της αυτόνομης παρέμβασης της παρέας ήταν και η δημιουργία σελίδας στο facebook με τίτλο "Είμαστε Έλληνες (και Ελληνίδες) και την λέμε Μακεδονία", (δίγλωσση, αναφερόμενη στην FYROM) προεξάρχοντος του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Μπουρνούς και του υπεύθυνου ΜΜΕ Μπίστη, και στην οποία αντάλλαξαν για ένα διάστημα βρισιές με ακροδεξιούς μέχρι να την κλείσουν -μετά την βόμβα στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια ενώ συνεδρίαζαν- και αφού τους τράβηξαν το αυτί στελέχη του ρεύματος όταν το πληροφορήθηκαν (εκτός γραμμής γαρ).

Σήμερα συνεχίζουν την ίδια τακτική συνεπικουρούμενοι από νεώτερα φυντάνια που έχουν πια στοχεύσει την διαδικτυακή έκφραση, επίσημη και φιλική, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των φιλικών σε Αλαβάνο, Λαφαζάνη ιστοτόπων. Δεν βλέπουν το πλοίο που βυθίζεται αλλά τους κόφτει περισσότερο να δηλητηριάσουν οποιαδήποτε προσπάθεια αναγέννησης της αριστεράς από την απαξίωση στην οποία η κοκκινοπράσινη παρέα Τσίπρα-Τσέκερη την έχει καταδικάσει με τους αριστερισμούς και τις διασπάσεις που έχουν προκαλέσει.

Τα γράφω αυτά γιατί ο ετοιμοθάνατος γίνεται επικίνδυνος και ...δαγκάνει άσχημα όποιον είναι σε απόσταση βολής - τα φαινόμενα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αλλά αυτήν την φορά δεν θα μείνουν αναπάντητα κι ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του, επώνυμα και με ντοκουμέντα.
Ήσυχα λοιπόν παιδιά... Βουλιάξτε με την ησυχία σας τον εναπομείναντα Συνασπισμό, το καταχρεωμένο από σας Κόκκινο 105,5 και την ακόμα αντιστεκόμενη Αυγή (αφού τα ελέγχετε...) αλλά ως εκεί. Μακριά από την σκεπτόμενη και αγωνιούσα αριστερά προτού η κάποια iskra βάλει φωτιά στα μπατζάκια σας.
Αυτά για την ώρα.

υγ Που τα ξέρω αυτά; Μα ήμουν (σιωπηρό) μέλος στις παραπάνω λίστες και διαθέτω αποθηκευμένο όλο το σχετικό υλικό και τους πρωτοφανείς για αριστερούς, επώνυμους διαλόγους τους κατά πάντων μη αρεστών στην κοκκινοπράσινη παράγκα. Μαζέψτε τους λοιπόν πριν γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στην πάσαν αριστερά...
Στο μεταξύ μπείτε σε ένα από τα ορμητήρια των οργανωμένων ανωνύμων/"αγανακτισμένων αριστερών" της ομάδας "web syriza" : kolektiva.wordpress.com και διαπιστώστε ιδίοις όμασιν το στημένο της υπόθεσης...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου