στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ & ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΙΤΣΑ


http://oroposavrio.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html#comments

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της στήλης μας,που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση,σε χθεσινή συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία ου ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Ιπποκράτους,ανακοινώθηκε η απόφαση του ΠΑ.ΣΟ.Κ να στηρίξει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές,τον συνδυασμό Αυτοδιοικητική Συνεργασία με υποψήφιο τον Κώστα Λίτσα.
Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ακόμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Στράτος Κρέπιας.
Προηγουμένως ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης ,είχε δηλώσει σαφώς πως δεν επιθυμεί το χρίσμα και είχε καλέσει ΄τους υπεύθυνους να κρατήσουν μακρυά από μικροκομματικές σκοπιμότητες αυτές τις εκλογές.

Κλείνοντας η συνεδρίαση δηλώθηκε πως η ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη ,μαζί με άλλες ανακοινώσεις υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια ένσταση από πλευράς Λίτσα,για τον χρόνο της ανακοίνωσης του χρίσματος.
Αυτή η ένσταση οφείλεται στους κλυδωνισμούς που θα προκαλέσει μια τέτοια ανακοίνωση στο εσωτερικό του συνδυασμού του,που κατά το ένα του μισό απαρτίζεται από στελέχη που πρόσκεινται στην Ν.Δ.
Καταλαβαίνετε λοιπόν,τι θα επακολουθούσε,από την στιγμή μάλιστα που το κόμμα της Ν.Δ έχει επίσημο υποψήφιο στον Δήμο Ωρωπού.
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τόσο του Γιώργου Γιασημάκη,όσο και του Στράτου Κρέπια.
Εμείς θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Κώστα Λίτσα για αυτή την μεγάλη του επιτυχία(που κάτω από άλλες συνθήκες θα την πανηγύριζε δεόντως),και να του ευχηθούμε καλά αποτελέσματα σε αυτή του την προσπάθεια.

Υ.Γ Αν υπάρχει έστω και μια λέξη που να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα στο εν λόγω κείμενο,καλούμε το επίσημο ΠΑ.ΣΟ.Κ να βγει να μας διαψεύσει.
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δημοτικές εκλογές? Πέσε όπως είσαι!

Δημοτικές εκλογές? Πέσε όπως είσαι!


πηγή: Ωρωπιώτης


Με κλήρο εξέλεξαν τον υποψήφιο για το Δήμο Ωρωπού
Με μια άκρως πρωτοφανή διαδικασία προχώρησαν οι πρόεδροι της Μαλακάσας και του Συκάμινου κ.κ. Κώστας Λίτσας και Θωμάς Ρούσος αντίστοιχα, στην ανάδειξη του υποψηφίου για το νέο Δήμο του Ωρωπού.
Αποφάσισαν λοιπόν να το ρίξουν στον κλήρο αγνοώντας προφανώς πως υπάρχουν πιο δημοκρατικές πρωτοβουλίες.(πηγή)
Πολύ σοφό, θα συμφωνήσουμε και θα κάνουμε κι έναν περίπατο επιπλέοντα, με πρόταση, να εκλέγεται ο ένας-ο μονογενής άρχων του δήμου, με τρία νικηφόρα, πόρτες, πλακωτό και φεύγα, ώστε να αναδεικνύονται και τα εύστροφα μυαλά, από τα κοιμισμένα, που θα χάνουν απανωτές τις παρτίδες, με πλακωμένες τις μανούλες τους και τις παραμαμάδες.
Θέτε ακόμα παρακάτω?
Ρωσική ρουλέτα!
Πολύ συναρπαστικότερη, αρτοθεαματικότερη και γιατί όχι, απενοχοποιητικότερη!
Ο ένας σους δύο κερδίζει, ο άλλος αυτοκτονεί για το καλό του τόπου του.
Όλοι οι Ωρωπιώτες κρύβουμε έναν ιάπωνα σαμουράι, τρικύλινδρο, δίχρονο, καβασάκι μέσα μας!
Ας τον αμολήσουμε, μέρες πούναι, ώστε να επιλέξουμε τον αξιότερο, τον αρτιμελέστερο, τον δυναμικότερο, τον πειστικότερο, τον φυστικόπτερον και πανε-ρώτατον, τον τυχερότερο, αλλά και τριχωτερότερο, εκπρόσωπό μας, αμήν!

φιλοιαπωνιστής φυλορουλετιστής Ωρωπιώτη

Καθότι ανισΩρωπος, βάλαμε πρώτα το καρο πριν τα άλογα, έτσι βάλαμε το κύριο άρθρο πρίν τα σχόλια :)

21 σχόλια: 

 http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2010/07/blogs.html


Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]
Ο δημοκρατικός διάλογος ήταν και είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα ιδιαίτερα στα σταλινικά (ΚΚΕ) και νεοσταλινικά (ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ) κόμματα της αριστεράς. Τα νεοσταλινικά κόμματα της αριστεράς προσποιούνται ότι πιστεύουν στο διάλογο, ότι από τις αντιτιθέμενες απόψεις προκύπτουν ενδιαφέρουσες συνθέσεις αλλά αυτό μόνο στην θεωρία. Γιατί στην πράξη δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι συνιστώσες και τάσεις σε ένα τέτοιο κόμμα ανέχονται την πολυφωνία (ιδιαίτερα εκείνη που προβάλλει συγκροτημένα αντίθετες απόψεις) ή την ανέχονται μέχρι ενός σημείου που θεωρούν ότι δεν θίγονται δικαιώματα εξουσίας της κυρίαρχης μάλιστα τάσης.

Μια προειδοποίηση πριν την καταιγίδα...

Τα υβριστικά σχόλια στα αριστερά blogs και η προέλευσή τους


Μια προειδοποίηση πριν την καταιγίδα...



Σε προηγούμενη ανάρτηση σε αυτό το ιστολόγιο, η Ιοκάστη σχολίαζε για την επιδρομή των ανώνυμων υβριστών "σχολιαστών":
"Είναι τοόσο λίγοι μέσα στην αριστερά και στην κοινωνία αλλά τόσο πολλοί μέσα στο διαδίκτυο και στα μπλογκ που αναρωτιέσαι πως και δε βγάζουν κυβέρνηση!
Ίσως θεωρούν πως το να φαίνονται πολλοί οδηγεί και στο να είναι πολλοί.
Νομίζουν πως εάν μπαίνουν και σχολιάζουν (βρίζουν, συκοφαντούν, σπεκουλάρουν) κάθε άποψη που δεν τους αρέσει χτίζουν έναν καινούριο κόσμο."

Είναι πάγια τακτική της προεδρικής ομάδας του Συν και των νεοδογματικών φίλων τους να προσπαθούν να αποδομήσουν με απανωτά σχόλια και trolls κάθε συζήτηση που δεν τους είναι αρεστή και να συκοφαντούν ανώνυμα τις επώνυμες απόψεις των "εχθρών" τους στην αριστερά.

Η διαδικασία αυτή ανάγεται στην περίοδο Καρίτζη στο γραφείο Τύπου του Συνασπισμού (ένδοξες μέρες) και είχε πάντα εσωτερικούς και εξωτερικούς στόχους. Συνεννοούνται διαδικτυακά και "μπουκάρουν". Δεν περιμένουν απάντηση, απλά προκαλούν και αποπροσανατολίζουν κάθε σοβαρή συζήτηση μέχρις ότου το περιβάλλον να γίνει απωθητικό για τους συμμετέχοντες και να αποχωρήσουν από την συζήτηση. Τότε αλληλοσυγχαίρονται για μιαν ακόμη τους "επιτυχία" απέναντι στο ...ταξικό εχθρό και εστιάζουν στο επόμενο θύμα.


Σταθμός στην ανεξέλεγκτη πορεία της αυτόνομης παρέμβασης της παρέας ήταν και η δημιουργία σελίδας στο facebook με τίτλο "Είμαστε Έλληνες (και Ελληνίδες) και την λέμε Μακεδονία", (δίγλωσση, αναφερόμενη στην FYROM) προεξάρχοντος του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Μπουρνούς και του υπεύθυνου ΜΜΕ Μπίστη, και στην οποία αντάλλαξαν για ένα διάστημα βρισιές με ακροδεξιούς μέχρι να την κλείσουν -μετά την βόμβα στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια ενώ συνεδρίαζαν- και αφού τους τράβηξαν το αυτί στελέχη του ρεύματος όταν το πληροφορήθηκαν (εκτός γραμμής γαρ).

Σήμερα συνεχίζουν την ίδια τακτική συνεπικουρούμενοι από νεώτερα φυντάνια που έχουν πια στοχεύσει την διαδικτυακή έκφραση, επίσημη και φιλική, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των φιλικών σε Αλαβάνο, Λαφαζάνη ιστοτόπων. Δεν βλέπουν το πλοίο που βυθίζεται αλλά τους κόφτει περισσότερο να δηλητηριάσουν οποιαδήποτε προσπάθεια αναγέννησης της αριστεράς από την απαξίωση στην οποία η κοκκινοπράσινη παρέα Τσίπρα-Τσέκερη την έχει καταδικάσει με τους αριστερισμούς και τις διασπάσεις που έχουν προκαλέσει.

Τα γράφω αυτά γιατί ο ετοιμοθάνατος γίνεται επικίνδυνος και ...δαγκάνει άσχημα όποιον είναι σε απόσταση βολής - τα φαινόμενα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αλλά αυτήν την φορά δεν θα μείνουν αναπάντητα κι ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του, επώνυμα και με ντοκουμέντα.
Ήσυχα λοιπόν παιδιά... Βουλιάξτε με την ησυχία σας τον εναπομείναντα Συνασπισμό, το καταχρεωμένο από σας Κόκκινο 105,5 και την ακόμα αντιστεκόμενη Αυγή (αφού τα ελέγχετε...) αλλά ως εκεί. Μακριά από την σκεπτόμενη και αγωνιούσα αριστερά προτού η κάποια iskra βάλει φωτιά στα μπατζάκια σας.
Αυτά για την ώρα.

υγ Που τα ξέρω αυτά; Μα ήμουν (σιωπηρό) μέλος στις παραπάνω λίστες και διαθέτω αποθηκευμένο όλο το σχετικό υλικό και τους πρωτοφανείς για αριστερούς, επώνυμους διαλόγους τους κατά πάντων μη αρεστών στην κοκκινοπράσινη παράγκα. Μαζέψτε τους λοιπόν πριν γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στην πάσαν αριστερά...
Στο μεταξύ μπείτε σε ένα από τα ορμητήρια των οργανωμένων ανωνύμων/"αγανακτισμένων αριστερών" της ομάδας "web syriza" : kolektiva.wordpress.com και διαπιστώστε ιδίοις όμασιν το στημένο της υπόθεσης...




Που και πως συνεδριαζει το "συντονιστικό" για το "κίνημα" του Ασωπού στον Ωρωπό;

Είναι αλήθεια οτι το "κίνημα" για την μόλυνση του Ασωπού στον Ωρωπό συνεδριάζει στο σπίτι του γνωστού  επονομαζόμενου "κωλοτούμπα"  πρώην υποψήφιου αριστερού σχήματος και νυν πριμοδοτούντος την γνωστή "πάππισα" του ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι αλήθεια ότι δεν ανακοινώθηκε πουθενά για να έρθει ο κόσμος αλλά ειδοποιήθηκαν μόνο οι ημέτεροι μέσω τηλεφωνημάτων;
Είναι αλήθεια ότι η συζήτηση περιστράφηκε οχι για τον Ασωπό αλλά  για το αν θα βρεθούν τα αναγκαία  άτομα για το ψηφοδελτιο των δημοτικών εκλογών, των συγκεκριμενων θραυσματων των Συριζαίων με τα απομεινάρια της σταλινομαοϊκής κρατικοδιαιτης οργάνωσης ΚΟΕ απο τις Αφίδνες,  ( που το παιζουν ανεξαρτητοι για να ψαρευουν σε θολα νερά;)
Είναι αλήθεια ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και σκέφτονται μεταγραφές από άλλες περιοχές;

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ: Προς Κομματικούς καρεκλοκένταυρους, ενταύθα…

πηγή: εφημερίδα Αττική ΑΙΧΜΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ: Προς Κομματικούς καρεκλοκένταυρους, ενταύθα…

Το κίνημα ενάντια στα διόδια μετράει αρκετούς μήνες κινητοποιήσεων και δράσεων. Απλώνεται με ταχύτητα σε όλη την Ελλάδα. Ενοποιεί και οργανώνει τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις των εργαζομένων στο εξαντλητικό ξεζούμισμα του εισοδήματός τους με κάθε τρόπο και μέσο. Συμπυκνώνεται σε λίγες λέξεις που σηματοδοτούν τους αγώνες και τα κινήματα ενάντια στη πολιτική της εξαθλίωσης των εργαζομένων και του πλουτισμού μιας μικρής ολιγαρχίας κεφαλαιοκρατών. «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!»
Το συντονισμό του κινήματος Πανελλαδικά και τον τρόπο λειτουργίας του αποφάσισαν  στον Βόλο, πριν δύο μήνες περίπου, εκπρόσωποι από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας που συμμετέχουν στις δράσεις κατά των διοδίων. Το κίνημα θα λειτουργεί ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ. Τελεία και παύλα. Δεν θέλουμε άλλους «εκπροσώπους» αντιπροσώπους, δεν θέλουμε διαμεσολαβητές, δεν εκλέγουμε «γραμματείες» και «όργανα» καθοδήγησης από τα πάνω. Αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά μέσα από γενικές συνελεύσεις, εκλέγουμε ανακλητούς εκπροσώπους κάθε φορά που αυτό απαιτούν οι περιστάσεις. Ωστόσο δεν λείπουν τα …παρατράγουδα. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις προσπάθειες που καταβάλλουν επιμελώς κομματικοί μηχανισμοί και πολιτικές οργανώσεις προκειμένου να ελέγξουν τις διαδικασίες και να εκμεταλλευτούν πολιτικά το νέο κίνημα των εργαζομένων. Έχουμε εμπειρία. Κάθε φορά που οι κομματικοί καρεκλοκένταυροι έρχονται, οι εργαζόμενοι φεύγουν.  Σε όλους αυτούς , που δεν απορρίπτουμε ως συναγωνιστές, (απορρίπτουμε όμως την κομματική τους πρεμούρα)έχουμε να πούμε τα παρακάτω: Η πολιτική της ποδηγέτησης των κινημάτων προκειμένου να δικαιολογήσουν τη παρουσία τους στη πολιτική οι κομματικοί μηχανισμοί έχει χρεοκοπήσει ανεπιστρεπτί.  Το ίδιο εμφανής και αποκρουστική είναι η προσπάθεια ορισμένων να εκμεταλλευτούν τη συμμετοχή τους για να σπονσονάρουν τη παρουσία τους στα δημόσια πράγματα. Εκλογές στην αυτοδιοίκηση έρχονται, όλοι καταλαβαίνουν… Το κίνημα ενάντια στα διόδια δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να το εκμεταλλευτεί και να το ενσωματώσει σε οποιοδήποτε πολιτικό σχεδιασμό. Η ενσωμάτωσή του θα σημάνει το τέλος του. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός οι θιασώτες της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
αττική αιχμή


Οι εκπρόσωποι Συντονιστικών Επιτροπών απο όλη την Ελλάδα στη δημιουργία του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ στο Βόλο
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη του Βόλου  και οι υπογραφές των εκπροσώπων:
Προς τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων
Στην συνάντηση στο Βόλο, την 12-12-2009 , μαζευτήκαμε αντιπρόσωποι επιτροπών αγώνα και συλλογικοτήτων ενάντια στα διόδια.
Εκεί μετά από συζήτηση αποφασίσαμε ομόφωνα:
Την δημιουργία Πανελλαδικού Συντονιστικού που θα συντονίζει πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια. Το πλαίσιο αγώνα θα είναι :
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Αποφασίσαμε ότι
1. Τα παρόντα μέλη στην συνδιάσκεψη του Βόλου θα είναι και μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού (Π.Σ.).
2. Δεν θα υπάρχει Γραμματεία και ο συντονισμός θα γίνεται με συνεννόηση μεταξύ των μελών του Π.Σ.
3. Όλα τα μέλη των επιτροπών αγώνα που υπάρχουν και δημιουργούνται, πάνω στο καθορισμένο πλαίσιο αγώνα, θα είναι και μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού
4. Τα συντονιστικά θα λειτουργούν με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και θα είναι ανοικτά , χωρίς αποκλεισμούς και συμφωνίες από τα πάνω και πίσω από κλειστές πόρτες , με δικαίωμα λόγου και συνδιαμόρφωσης της απόφασης , από όλους.
5. Το blog diodiastop.blogspot.com θα αναβαθμιστεί σε blog του πανελλαδικού συντονιστικού, αφού πρώτα ανατεθεί η διαχείριση του , σε ικανό αριθμό ατόμων που θα είναι αντιπροσωπευτικά των περιοχών και των απόψεων των μελών και των επιτροπών. Τα κείμενα της κεντρικής στήλης θα είναι αυτά που θα ενημερώνουν για την πορεία του αγώνα μας , ανακοινώσεις των επιτροπών και τα προγράμματα κινητοποιήσεων τοπικά και πανελλαδικά.
Ο αγώνας μας έχει νικηφόρα προοπτική , αρκεί να είμαστε ενωμένοι πάνω σε ξεκάθαρες διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές και από τα κάτω.
ακολουθούν υπογραφές:
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ , Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ, Τραγάνα , Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Τραγάνα, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος,
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗΣ, Τραγάνα, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Αφίδνες, Μέλος συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Μέλος συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού
ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΑΚΟΥ, Μέλος συτονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β.Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΙΚΑ, Βόρεια Αττική, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ , Βόλος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, Αιγίνιο, Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα Πιερίας, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού

Προς καρεκλοκένταυρους και λοιπούς πολιτικάντηδες (2)

Με την προηγούμενη ανάρτηση – τοποθέτηση της εφημερίδας για τη λειτουργία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ αποφύγαμε να αναφερθούμε στις προσωπικές και πολιτικάντικες στρατηγικές μελών του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για ένα λόγο: Την ενότητα. Την ενότητα στη βάση και από τα κάτω που είναι η μόνη δυνατή οδός για να αντισταθούν αποτελεσματικά, να παλέψουν και να νικήσουν οι εργαζόμενοι. Και στο κίνημα ενάντια στα διόδια. Δυστυχώς οι σταλινικές μέθοδοι ορισμένων δεν λένε να τελειώσουν. Αποφάσισαν, ερήμην της πλειοψηφίας της Συντονιστικής συνέλευσης να «περάσουν» καταστατικό λειτουργίας, με σκοπό να αναλάβουν τη «διεύθυνση» του αγώνα. Επέβαλαν θέμα εντοπιότητας για να συμμετέχει κάποιος και να ψηφίζει στη Συντονιστική συνέλευση. Έτσι π.χ. δεν μπορεί να συμμετέχει η Ν.Ερυθραία, η Κηφισιά, το Μαρούσι, η Πεύκη  κ.λ.π., ο πολύς κόσμος δηλαδή. Εάν δεν κατοικεί ή δεν εργάζεται στα στενά όρια των κοινοτήτων της ΒΑ Αττικής δεν μπορεί να έχει λόγο. Τα διόδια των Αφιδνών αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος μόνο συγκεκριμένων πολιτών! Μια ερώτηση: Όταν καλείτε στις κινητοποιήσεις στα διόδια των Αφιδνών τους εργαζόμενους – κι αυτοί ανταποκρίνονται – από όλη την Αθήνα, έρχονται να εκτελέσουν δικές σας αποφάσεις λέτε;;;
Αντί της ανοιχτής συνέλευσης όλων όσων ενδιαφέρονται να αγωνιστούν επέλεξαν τη δημιουργία 17/μελούς «Συντονιστικής επιτροπής» και  7μελούς «Συντονιστικής γραμματείας» επιπλέον, έτσι ώστε να «μαζεύεται» καλύτερα η ιστορία κ.λ.π. κ.λ.π. Εντωμεταξύ, μέχρι να γίνει και αυτή η «εκλογή» διόρισαν μια «αντιπροσωπευτική εκτελεστική γραμματεία» να διευθύνει …. Και το καλύτερο: «Όποιος διαφωνεί διαγράφεται!!!». Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες ( αλλά δείτε τις στο ιστολόγιο) ….(http://diodiastop.blogspot.com)
Σε άρθρο του Στρατή Λουπάταζη, στο παραπάνω  ιστολόγιο που διαχειρίζεται αποκλειστικά η «πλειοψηφούσα συνιστώσα (ΣΥΝ), με τίτλο «ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ – Η ΕΝΟΤΗΤΑ» (!) υπεραμύνονται των θέσεών τους και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν τους διοργανωτές της συμβολικής διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΠΑΘΕ στο Μαρούσι, γιατί τάχατες δεν είχαν πολύ κόσμο…(Παρασκευή, μέρα εργάσιμη/12 το μεσημέρι). Αυτοί γιατί δεν ήρθαν;;;
Εδώ λοιπόν ο «ενωτικός κ. Λουπάταζης» κατηγορεί κάποιες «μειοψηφίες» για αντιενωτική συμπεριφορά. Να θυμίσουμε στο κ. Λουπάταζη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε όσα αφορούν την ΑΙΧΜΗ ας προσέχει λίγο περισσότερο για να μην εκτίθεται. Του λέμε ότι, όταν η Η ΣΕ της ΑΙΧΜΗΣ ξεκινούσε τη παρουσία της το 2002 αναπτύσσοντας δράσεις ενάντια στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ, το κόμμα του, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψέλλιζε κάτι ακατάληπτα  ιδεολογήματα «περί της λαϊκής διαχείρισης των αγώνων» και των πλεονεκτημάτων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκύψουν από την ανάληψη τους. Σήμερα γνωρίζουμε όλοι τα σήμαιναν αυτοί οι αγώνες για τη πατρίδα μας. Ακόμη να του πούμε ότι πριν (και) το προσωπικό του συμφέρον, θεμιτό, τον οδηγήσει στην άρνηση πληρωμής διοδίων στις Αφίδνες που κατοικεί ,εμείς αντιστεκόμασταν (και συνεχίζουμε) στην επιβολή διοδίων στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ τα προηγούμενα χρόνια. Όσο για την αξιοπιστία των υπολοίπων που γράφει, αλλά και τη προσωπική του αντίληψη «περί δημοκρατίας», επισυνάπτουμε δημόσια συνομιλία στο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος . (και φωτογραφία)

ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος

Το blog του ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος

σύντροφος Γιώργος Γκινοσάτης προς σύντροφο Στρατή Λουπάτατζη

Δημοσιευμένο Ιουλίου 23, 2009 Uncategorized Leave a Comment
Σύντροφε Στρατή
Σου στέλνω την απάντηση στη συντρόφισσα Ιωάννα και είμαι πρόθυμος για ένα ζωντανό διάλογο, καλή η τεχνολογία αλλά θεωρώ ότι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν λύνονται οι πιθανές πολιτικές διαφορές, πόσο μάλλον όταν χωρίς καν να έχουμε ανταλλάξει μια κουβέντα φροντίσατε να «ενημερώσετε» τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Ανατολικής Αττικής, αποσπασματικά βέβαια. Η ενημέρωσή τους θα έπρεπε να γίνει αφού μου δίνατε και εμένα την ελάχιστη δημοκρατική δυνατότητα που έχω (μη διαθέτοντας τόσο πλήρη λίστα e-mail)  να απαντήσω ώστε να διαβάσουν και την άλλη άποψη.
Συντροφικά
Γιώργος  Γκινοσάτης
(Οι υπογραμμίσεις και ο χρωματισμός δικά μας)
http://syrizartemidos.wordpress.com/2009/07/23/%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8D/
κλικ στη φωτο για μεγενθυνση
Μαζί με ην ΑΙΧΜΗ «πήραν τα σκάγια» του αρθρογράφου και τη Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ. Συμμετείχε…., γιατί έρχονται δημοτικές εκλογές!!! (έγραψαν) Ας ξαναδούν το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (που επισυνάπτουμε) της Ιωάννας Στεργίου, μέλους της «προσωρινής» εκτελεστικής γραμματείας του Συντονιστικού ΒΑ Αττικής  και μέλους βεβαίως, γιατί όχι άλλωστε, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ/ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι εδώ: Στη πρώτη σελίδα, η πρώην βουλευτής του ΣΥΝ, νύν Νομαρχιακή Σύμβουλος και μελλοντκώς υποψηφία  προβάλλει τον …εαυτόν της,  με μια φωτογραφία απο κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, κάτω από τη δική της (φωτογραφία) βεβαίως, βεβαίως… Για να μην ξεχνάμε προφανώς, σε ποιους οφείλουμε τους αγώνες μας!
κλικ στη φωτο για μεγενθυνση
http://ioannastergiou.wordpress.com
Τους προκαλούμε επιπλέον, αφού δεν μας γνωρίζουν, δεν ξέρουν ποια είναι η ΑΙΧΜΗ κ.λ.π. να ανοίξουν και να διαβάσουν τα πρώτα φύλλα που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιό μας. Δεν θα εκπλαγούν ίσως, αλλά επειδή η ιστορία διδάσκει, θα ανακαλύψουν όσοι άλλοι ασχοληθούν με το θέμα, ότι και στη περιοχή του Μαρουσιού παλαιότερα (2002) δυναμιτίστηκε ένα ολόκληρο κίνημα και διασπάστηκε γιατί κάποιοι αντίστοιχοι κομματικοί καρεκλοκένταυροι επεδίωξαν να υποκαταστήσουν την αμεσοδημοκρατική λειτουργία με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία τους, εκλέγοντας γραμματείες, γραμματείες των γραμματειών, επιτροπάτα  κ.λ.π. «διοικητικά συμβούλια»…
Πάρτε αυτά προς το παρόν, ξανασκεφτείτε το σύντροφοι, κι εδώ είμαστε. Η ενότητα δεν κινδύνεψε ποτέ από τα κάτω. Από τις πολιτικές φιλοδοξίες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες κινδυνεύει, αλλά αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το αλλάξουμε. Από τα κάτω. Είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε ορισμένοι. Οι αγώνες κρίνονται στους δρόμους. Εκεί θα βρισκόμαστε μαζί. Σε κλειστά γραφεία και «διευθυντήρια» δεν θα συμμετέχουμε, ευτυχώς για εμάς. Παραμένουμε στα κάτω μαζί με όλους τους κατοίκους, τους συναδέλφους εργαζόμενους και κάθε αγωνιζόμενο ανιδιοτελώς συμπολίτη

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. "ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!




ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ Β.Α.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Στις 9/2/2010 μετά από ανοιχτή πρόσκληση ,συγκεντρωθήκαμε στη Μαλακάσα ,εκπρό-
σωποι φορέων, κάτοικοι & εργαζόμενοι, που αποτελούμε τη Συντονιστική Επιτροπή Β.Α. Αττικής κατά των διοδίων και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

>Εδρα της Συντονιστικής Επιτροπής είναι τα γραφεία της Κοινότητας Μαλακάσας.

>Οι συνελεύσεις του Συντονιστικού, που γίνονται σε τακτικά διαστήματα ,είναι ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθεί κάθε πολίτης ή φορέας που συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στα διόδια.

>Συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου στη λήψη των αποφάσεων και στη διαμόρφωση των δράσεων και των επιλογών μας έχουν τα μέλη της συνέλευσης του Συντονιστικού ,που διαμένουν ή εργάζονται στη περιοχή μας (14 Δήμοι & Κοινότητες).

>Οι αποφάσεις για τους στόχους και τις δράσεις λαμβάνονται από τη Συνέλευση του Συντονιστικού που είναι κυρίαρχο όργανο, με ψηφοφορίες, πλειοψηφικά.

>Για την οργάνωση των δράσεων ,τα κείμενα, την επικοινωνία, τη νομική υποστήριξη,
την οικονομική διαχείριση κλπ δημιουργείται ένα μικρό συντονιστικό με χρέη Γραμματείας αποτελούμενο από 15-17 άτομα ,με «ενεργά μέλη» από τις κατά τόπους επιτροπές των πόλεων της Β.Α. Αττικής ,προκειμένου να είναι αντιπροσωπευτική . Κάθε κατά τόπους επιτροπή θα ορίσει τους αντιπροσώπους της στη γραμματεία και όπου δεν υπάρχουν επιτροπές ,ο τρόπος θα καθοριστεί στην αμέσως επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού.

>Η Γραμματεία είναι υπεύθυνη για τις αναρτήσεις, εκ μέρους του Συντονιστικού στην
Ιστοσελίδα diodiastop.bogspot.com ,σε συνεργασία με τον διαχειριστή της.
Οι θέσεις και απόψεις της Συντονιστικής Επιτροπής Β.Α. Αττικής εκφράζονται από την παραπάνω και μόνο ιστοσελίδα και από καμία άλλη που χρησιμοποιεί παρεμφερές όνομα.

>Η Γραμματεία συνεδριάζει τακτικά, ενδεικτικά κάθε εβδομάδα και όποτε κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη. Τηρεί πρακτικά των αποφάσεων που παίρνονται κατά πλειοψηφία και μεριμνά για την εκτέλεση τους ,αναθέτοντας κατά περίπτωση την εκτέλεση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων σε μέλη της Γραμματείας ή και σε τρίτους (Νομική υποστήριξη κλπ)

>Τα μέλη της Γραμματείας αναλαμβάνουν την κατά περιόδους οργάνωση συνελεύσεων ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών σε κάθε πόλη της περιοχής μας.

>Τα μέλη της Γραμματείας εκπροσωπούν το Συντονιστικό και λειτουργούν «προς τα έξω» στα ΜΜΕ, στην επικοινωνία με το Πανελλαδικό Συντονιστικό κλπ.

>Για την καλύτερη λειτουργία της ,η γραμματεία θα εκλέξει από τα μέλη της μια 7μελή εκτελεστική γραμματεία με χρέη μεταξύ των άλλων και γραφείου τύπου.

>Αντικατάσταση μελών της Γραμματείας μπορεί να γίνεται με απόφαση της συνέλευσης του Συντονιστικού.

>Αν κάποιο μέλος της Γραμματείας ενεργεί αντίθετα από τις αποφάσεις της και τις αποφάσεις του Συντονιστικού, χάνει την ιδιότητα του μέλους και εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό του. Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Συντονιστικής.

>Μέχρι την εκλογή της Γραμματείας χρέη προσωρινής εκτελεστικής γραμματείας θα εκτελούν οι:Κώστας Λίτσας, Στεργίου Ιωάννα, Λουπάτατζης Στράτος, Γιαννάκης Χρήστος, Παναγής Χρήστος, Κουκουδάκης Παντελής, Πατσαούρας Νίκος, Κόλλιας Γιώργος.

Μαλακάσα 9/2/2010

Ποιός υποψήφιος δήμαρχος εκλεκτός κόμματος εξουσίας πήρε το χρίσμα στον .."τζόγο";

Είναι υποψήφιος δήμαρχος μεγάλης...περιφέρειας. Πήρε το χρίσμα στον "τζόγο" . Ποιός είναι;

Aug12
Στον τζόγο βγήκε....για Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού!
8/12/2010 2:47:00 PM by Giannis

ΚΟΥΙΖ 1 : Μια υποψήφια και οι δηλώσεις της- ποιά είναι;



Αγαπητές  συμπολίτισσες και  συμπολίτες

   
Με πολλούς από σας συναντηθήκαμε σε μεγάλους και μικρούς αγώνες για την περιοχή μας ,στους αγώνες για τον Ασωπό ,για τους ΧΥΤΑ, για το νερό ,για το περιβάλλον, για τα διόδια και άλλα.

    Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συναντηθούμε στη διεκδίκηση του νέου «καλλικρατικού» δήμου Ωρωπού!! 
    Ως ενεργοί πολίτες της περιοχής  μας, που καθημερινά ζούμε-δουλεύουμε- δρούμε σ’ αυτή, οραματιζόμαστε μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση με ουσιαστικές δημοκρατικές διαδικασίες, ενάντια στη λογική της εκχώρησης ,ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού, με ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική, πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων ,ύδρευσης και αποχέτευσης, με κοινωνικές δομές υγείας και πρόνοιας, με συγκεκριμμένες ενέργειες και έργα για την απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας.
    Οραματιζόμαστε μια τοπική αυτοδιοίκηση, να αγωνίζεται για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών , την δημιουργία αστικής συγκοινωνίας ,με την επέκταση και ολοκλήρωση του προαστιακού και την ασφαλή λειτουργία των σταθμών του τρένου  και για την κατάργηση της απαράδεκτης κατάστασης της πληρωμής διοδίων για τη χρήση της εθνικής οδού.
  Να αγωνίζεται για το σταμάτημα επιτέλους της ρύπανσης και υποβάθμισης της περιοχής ,του υδροφόρου ορίζοντα και του Ασωπού από τη δράση των εργοστασίων των Οινοφύτων
  Να αντισταθεί στις συνέπειες από τον «καλλικράτη» που επιβλήθηκε στα πλαίσια που έθεσε το πρόγραμμα «σταθερότητας και ανάπτυξης» της κυβέρνησης, για την ριζική περικοπή των κοινωνικών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, ρίχνοντας ταυτόχρονα τα βάρη στους Δήμους και κατά συνέπεια στους δημότες.
Με  τη συμμετοχή και  την ενεργοποίηση όλων αυτών που  θέλουν κάτι
διαφορετικό στη περιοχή μας  και όχι «μια από τα ίδια» σας καλούμε
να  δώσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου
Δείτε την απάντηση στο κουίζ

Γιατί ο ανισ ΩΡΩΠΟΣ

Γιατί τώρα με τον Καλλικράτη θα βρεθούν πολλοί "σωτήρες" , να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, εξασθενές χρώμιο για καθαρό νεράκι κλπ.
Γιατί θα βρεθούν πολλοί "σωτήρες" να πληρώνουν διόδια και να το παίζουν αγωνιστές που  δήθεν ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
Γιατί θα θέλουν να μας πείσουν ότι παλεύουν ενάντια στην μόλυνση του Ασωπού και του Ευβοϊκού, ενώ το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα φωτογραφηθούν σαν δήθεν αγωνιστές.
Γιατί κάνουν τους "δημοκράτες" και τους "προοδευτικούς" ενω ξεσκίζονται μεταξύ τους μπροστά στις κάμερες του Αλτερ για το ποιος θα πάρει το μικρόφωνο.
Γιατι,γιατί, γιατί μόνο κάποιος ανισΩΡΩΠΟΣ θα πει την αλήθεια και θα ξεμπροστιάσει τους Μαυρογιαλούρους.
Ευτυχώς οι ανισ-Ωρωποι στον νέο δήμο Ωρωπού είμαστε πολλοί και δεν μας νοιάζουν οι θεσούλες!!