στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ στην επικίνδυνη πυρηνική ενέργεια


Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ
ΟΧΙ στην πυρηνική ενέργεια που είναι τόσο επικίνδυνη
  •  Ενημερώστε τώρα τους πολίτες με την πραγματικότητα!
  • Να σταματήσουν άμεσα οι κατασκευές νέων πυρηνικών σταθμών!
  • Να κλείσουν σταδιακά στα επόμενα δύο χρόνια όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί σε παγκόσμιο επίπεδο!
Όλα τα μέσα μαζικής επιβολής (ΜΜΕ) - κατ’ ευφημισμόν ενημέρωσης - μας «ενημερώνουν» τα τελευταία χρόνια πότε ο πρόεδρος της Περσίας έβηξε και πότε ο πυρηνικός αντιδραστήρας του ΙΡΑΝ μπήκε σε λειτουργία. Δεν μας είπαν όμως κουβέντα για την επικινδυνότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων των άλλων χωρών και αγνόησαν παντελώς τις ανακοινώσεις της ΒΙΟΖΩ, του Αντιπυρηνικού Παρατηρητήριου Μεσογείου και άλλων Ελληνικών οργανώσεων. Τα ΜΜΕ συνεργάζονται μόνο με τις παγκόσμιες εταιρίες - κερδοσκοπικές και μη κερδοσκοπικές - και με τις υπόδουλες από αυτές κυβερνήσεις.
Σήμερα, παρά την πυρηνική καταστροφή, που συνεχίζεται αυξανόμενη στην Ιαπωνία, δεν μας ενημερώνουν για τις επιπτώσεις της στον άνθρωπο και στην φύση. Συνεχίζουν, δε, να εμπλέκουν τις επιπτώσεις και τα θύματα της πυρηνικής καταστροφής με τα θύματα του σεισμού. Έτσι το τοπίο θολώνει ακόμα περισσότερο. Δεν μας ενημερώνουν για τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξή μας.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι πυρηνική καταστροφή θα μεγαλώσει ραγδαία και θα διαχυθεί, μέσω της παγκοσμιοποίησης, σε όλο τον πλανήτη. Ήδη η ραδιενέργεια έχει φτάσει στις ΗΠΑ (Forecast for Plume's Path Is a Function of Wind and Weather)
Τα ΜΜΕ εξηγώντας τις επιπτώσεις της πυρηνικής καταστροφής στον άνθρωπο, δεν λένε κουβέντα για την ήδη τεράστια ρύπανση της θάλασσας και πολύ λίγα για τον αέρα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι επιπτώσεις θα μείνουν στην Ιαπωνία. Τα γεγονότα όμως είναι πολύ διαφορετικά. Από την πρώτη στιγμή η ρύπανση πήγε στον αέρα αλλά κυρίως στην θάλασσα, μέσω των νερών που χρησιμοποιούν για το δροσισμό των αντιδραστήρων. Ένα μεγάλο μέρος της ρύπανσης του αέρα θα πάει στη θάλασσα μέσω των βροχών. Έτσι θα ρυπανθεί όλη η θάλασσα, παγκόσμια, μέσω των ρευμάτων. Κυρίως όμως ο Ειρηνικός Ωκεανός, που έχει τις μεγαλύτερες ποσότητες ψαριών σε όλο τον κόσμο. Με την παγκοσμιοποίηση και μέσω της τροφικής αλυσίδας, η πυρηνική ρύπανση, θα φτάσει σε όλο τον κόσμο.
Από την εποχή του Τσερνομπίλ τα περιστατικά σε παγκόσμιο επίπεδο, που σχετίζονται με σημαντική διαρροή ραδιενέργειας, υπερβαίνουν τα 800 αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Ορισμένα από τα πιο σημαντικά είναι: Φόρσμαρκ, Σουηδία, Ιούλιος 2006, Ντέιβιντ Μπες, ΗΠΑ, Μάρτιος 2002, Τοκάι, Ιαπωνία, Σεπτέμβριος 1999, Κοζλοντούι, Βουλγαρία, Μάρτιος 2006, Καζιβαζάκι-Καρίβα, Ιαπωνία, Ιούλιος 2007.
Η χώρα μας είναι  περικυκλωμένη από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ιταλίας Ισραήλ και Αιγύπτου, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών σε Αλβανία, Σκόπια και στην Τουρκία πάνω από το άκρως σεισμογενές «ρήγμα της Ανατολίας»! Οι κομπασμοί Γάλλων, Ρώσων και Τούρκων, περί «ασφαλών» πυρηνικών αντιδραστήρων, μας θυμίζει τον μαθητευόμενο μάγο του Disney.
Η ΒΙΟΖΩ συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την άμεση αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής και την σταδιακή κατάργηση, εντός των επόμενων δύο ετών, όλων των αντιδραστήρων πυρηνικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνον στο ΙΡΑΝ.
Απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι κατασκευές νέων πυρηνικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας και να δοθούν φτηνά συστήματα ανανεώσιμων μορφών ενέργειας (ΑΠΕ) στους πολίτες, ώστε να γίνουν τα κτίρια ενεργειακά αυτόνομα. Να επιβληθεί με νόμο σε κάθε εταιρία η αυτονομία της σε ενέργεια με την χρήση ΑΠΕ.
Καλεί την κυβέρνηση και τους βουλευτές να παρέμβουν άμεσα σε Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Αίγυπτο, Ισραήλ και Ιταλία για να κλείσουν άμεσα οι πυρηνικοί αντιδραστήρες τους είτε να μην κατασκευαστούν νέοι.
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου