στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ - ΣΥΡΙΖΟΚΟΕΤΖΗΔΕΣ

ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ - ΣΥΡΙΖΟΚΟΕΤΖΗΔΕΣ απο την Αυγη : 

Για μας κόκκινη γραμμή είναι το χτίσιμο νέων διοδίων -Ηλίας Τσολακίδης (ΣΥΝ) , (παρεστησαν: υπ.περιφερειαρχης Κουρακης -με αντιπεριφ. Θεοδωροπουλο- ΚΟΕ)


|

Για μας κόκκινη γραμμή είναι το χτίσιμο νέων διοδίων
Πλήκα Μ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/10/2010
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τ. Κουράκης με τους κατοίκους της περιοχής
Θεσσαλονίκη: Παρά την κακοκαιρία και την έντονη βροχή, εκατοντάδες κάτοικοι της Πιερίας συγκεντρώθηκαν χθες στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς στην αερογέφυρα και διαδήλωσαν ενάντια στα διόδια που σχεδιάζει να τοποθετήσει η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” παράπλευρα του κόμβου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα - Μπορούμε να τους σταματήσουμε" Θεσσαλονίκης Γ. Θεοδωρόπουλος και Πιερίας Νίκος Μπονοβόλιας, που δήλωσαν συμπαραστάτες στον αγώνα των κατοίκων της Πιερίας για τα διόδια.
Χθες ήταν να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή των σταθμών, αλλά τελικά αναβλήθηκαν εξαιτίας των αντιδράσεων, ενώ βουλευτές, δήμαρχοι του νομού και εκπρόσωποι της “επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων” είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των κατοίκων της Πιερίας που θα αναγκαστούν να πληρώνουν διόδια ακόμη και για τις τοπικές τους μετακινήσεις. “Για εμάς, η 'κόκκινη' γραμμή είναι να μην ξεκινήσει το χτίσιμο των νέων σταθμών”, δήλωσε χθες το μέλος της επιτροπής Ηλίας Τσολακίδης.
“Οι κάτοικοι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά τους να μετακινούνται ελεύθερα στον τόπο τους” τόνισε, από την πλευρά του, ο Τ.Κουράκης και πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση, με τη σύμβαση που υπέγραψε, επέτρεψε στην εταιρεία 'Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.' να καταστρατηγήσει το δικαίωμα αυτό και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη μετακίνηση των κατοίκων, σε μια περίοδο που το εισόδημά τους μειώνεται όλο και πιο πολύ”. Σημείωσε επίσης πως η επιβολή πρόσθετων διοδίων θα επιβαρύνει και τη μετακίνηση των προϊόντων με πρόσθετες δαπάνες, καταργώντας στην ουσία τις “περίφημες” διακηρύξεις της κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως “είναι απολύτως αναγκαία η κατασκευή πλευρικών δρόμων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση των κατοίκων για λόγους υγείας, εκπαίδευσης και εργασίας χωρίς την υποχρέωση της πληρωμής διοδίων. Η άδικη εφαρμογή αυτή οφείλει και μπορεί να ακυρωθεί μόνο με ισχυρή πολιτική βούληση, η οποία θα διαμορφωθεί από τον αγώνα των κατοίκων”.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Νίκος Μπονοβόλιας δήλωσε ότι “είναι η ώρα να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο την επικαιρότητα και τη σημασία του συνθήματος της παράταξής μας 'Μπορούμε να τους σταματήσουμε'. Οι εκατοντάδες κάτοικοι Πιερίας που έχουν μαζευτεί σήμερα εδώ και παρά τις αντίξοες συνθήκες αποδεικνύουν ότι πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε ξανά τα αυτονόητα...”.
Τέλος, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος (σσ ΚΟΕ- Ακρίβεια στοπ Θεσσαλονίκης)  υποστήριξε ότι “ο νομός Πιερίας εδώ και δύο χρόνια υπόκειται σε έναν ιδιόμορφο αποκλεισμό εξαιτίας των διοδίων που έχουν επιβληθεί από την εταιρεία με νόμο του κράτους. Οι αγώνες των κατοίκων τον περασμένο χειμώνα απέτρεψαν τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο, πράγμα που σημαίνει ότι με μαζικούς αγώνες μπορεί να αποτραπεί και η εγκατάσταση των πρόσθετων διοδίων στην περιοχή αυτή. Οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη θα αποτελέσει την αρχή της εφαρμογής του μέτρου αυτού σε όλη την Εγνατία οδό”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου