στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

Αλιευσαμε ενα χαρακτηριστικο  κειμενο που  αν και πριν μηνες δημοσιευμενο διατηρει την επικαιροτητα του για το ποιον καποιων που προσπαθουν να χρησιμοποιησουν κινηματα για τις θεσουλες του Καλλικρατη.

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ: Προς Κομματικούς καρεκλοκένταυρους, ενταύθα…

Το κίνημα ενάντια στα διόδια μετράει αρκετούς μήνες κινητοποιήσεων και δράσεων. Απλώνεται με ταχύτητα σε όλη την Ελλάδα. Ενοποιεί και οργανώνει τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις των εργαζομένων στο εξαντλητικό ξεζούμισμα του εισοδήματός τους με κάθε τρόπο και μέσο. Συμπυκνώνεται σε λίγες λέξεις που σηματοδοτούν τους αγώνες και τα κινήματα ενάντια στη πολιτική της εξαθλίωσης των εργαζομένων και του πλουτισμού μιας μικρής ολιγαρχίας κεφαλαιοκρατών. «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!»
Το συντονισμό του κινήματος Πανελλαδικά και τον τρόπο λειτουργίας του αποφάσισαν  στον Βόλο, πριν δύο μήνες περίπου, εκπρόσωποι από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας που συμμετέχουν στις δράσεις κατά των διοδίων. Το κίνημα θα λειτουργεί ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ. Τελεία και παύλα. Δεν θέλουμε άλλους «εκπροσώπους» αντιπροσώπους, δεν θέλουμε διαμεσολαβητές, δεν εκλέγουμε «γραμματείες» και «όργανα» καθοδήγησης από τα πάνω. Αποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά μέσα από γενικές συνελεύσεις, εκλέγουμε ανακλητούς εκπροσώπους κάθε φορά που αυτό απαιτούν οι περιστάσεις. Ωστόσο δεν λείπουν τα …παρατράγουδα. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις προσπάθειες που καταβάλλουν επιμελώς κομματικοί μηχανισμοί και πολιτικές οργανώσεις προκειμένου να ελέγξουν τις διαδικασίες και να εκμεταλλευτούν πολιτικά το νέο κίνημα των εργαζομένων. Έχουμε εμπειρία. Κάθε φορά που οι κομματικοί καρεκλοκένταυροι έρχονται, οι εργαζόμενοι φεύγουν.  Σε όλους αυτούς , που δεν απορρίπτουμε ως συναγωνιστές, (απορρίπτουμε όμως την κομματική τους πρεμούρα)έχουμε να πούμε τα παρακάτω: Η πολιτική της ποδηγέτησης των κινημάτων προκειμένου να δικαιολογήσουν τη παρουσία τους στη πολιτική οι κομματικοί μηχανισμοί έχει χρεοκοπήσει ανεπιστρεπτί.  Το ίδιο εμφανής και αποκρουστική είναι η προσπάθεια ορισμένων να εκμεταλλευτούν τη συμμετοχή τους για να σπονσονάρουν τη παρουσία τους στα δημόσια πράγματα. Εκλογές στην αυτοδιοίκηση έρχονται, όλοι καταλαβαίνουν… Το κίνημα ενάντια στα διόδια δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να το εκμεταλλευτεί και να το ενσωματώσει σε οποιοδήποτε πολιτικό σχεδιασμό. Η ενσωμάτωσή του θα σημάνει το τέλος του. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός οι θιασώτες της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
αττική αιχμή



Οι εκπρόσωποι Συντονιστικών Επιτροπών απο όλη την Ελλάδα στη δημιουργία του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ στο Βόλο
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη του Βόλου  και οι υπογραφές των εκπροσώπων:
Προς τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων
Στην συνάντηση στο Βόλο, την 12-12-2009 , μαζευτήκαμε αντιπρόσωποι επιτροπών αγώνα και συλλογικοτήτων ενάντια στα διόδια.
Εκεί μετά από συζήτηση αποφασίσαμε ομόφωνα:
Την δημιουργία Πανελλαδικού Συντονιστικού που θα συντονίζει πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια. Το πλαίσιο αγώνα θα είναι :
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Αποφασίσαμε ότι
1. Τα παρόντα μέλη στην συνδιάσκεψη του Βόλου θα είναι και μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού (Π.Σ.).
2. Δεν θα υπάρχει Γραμματεία και ο συντονισμός θα γίνεται με συνεννόηση μεταξύ των μελών του Π.Σ.
3. Όλα τα μέλη των επιτροπών αγώνα που υπάρχουν και δημιουργούνται, πάνω στο καθορισμένο πλαίσιο αγώνα, θα είναι και μέλη του Πανελλαδικού συντονιστικού
4. Τα συντονιστικά θα λειτουργούν με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και θα είναι ανοικτά , χωρίς αποκλεισμούς και συμφωνίες από τα πάνω και πίσω από κλειστές πόρτες , με δικαίωμα λόγου και συνδιαμόρφωσης της απόφασης , από όλους.
5. Το blog diodiastop.blogspot.com θα αναβαθμιστεί σε blog του πανελλαδικού συντονιστικού, αφού πρώτα ανατεθεί η διαχείριση του , σε ικανό αριθμό ατόμων που θα είναι αντιπροσωπευτικά των περιοχών και των απόψεων των μελών και των επιτροπών. Τα κείμενα της κεντρικής στήλης θα είναι αυτά που θα ενημερώνουν για την πορεία του αγώνα μας , ανακοινώσεις των επιτροπών και τα προγράμματα κινητοποιήσεων τοπικά και πανελλαδικά.
Ο αγώνας μας έχει νικηφόρα προοπτική , αρκεί να είμαστε ενωμένοι πάνω σε ξεκάθαρες διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές και από τα κάτω.
ακολουθούν υπογραφές:
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ , Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τραγάνας, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ, Τραγάνα , Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Τραγάνα, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος,
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗΣ, Τραγάνα, Μέλος επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια Λοκρίδος,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Αφίδνες, Μέλος συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Μέλος συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β. Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού
ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΑΚΟΥ, Μέλος συτονιστικού επιτροπών αγώνα κατοίκων και φορέων Β.Αττικής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΙΚΑ, Βόρεια Αττική, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ , Βόλος, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, Αιγίνιο, Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα Πιερίας, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού

Προς καρεκλοκένταυρους και λοιπούς πολιτικάντηδες (2)

Με την προηγούμενη ανάρτηση – τοποθέτηση της εφημερίδας για τη λειτουργία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ αποφύγαμε να αναφερθούμε στις προσωπικές και πολιτικάντικες στρατηγικές μελών του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για ένα λόγο: Την ενότητα. Την ενότητα στη βάση και από τα κάτω που είναι η μόνη δυνατή οδός για να αντισταθούν αποτελεσματικά, να παλέψουν και να νικήσουν οι εργαζόμενοι. Και στο κίνημα ενάντια στα διόδια. Δυστυχώς οι σταλινικές μέθοδοι ορισμένων δεν λένε να τελειώσουν. Αποφάσισαν, ερήμην της πλειοψηφίας της Συντονιστικής συνέλευσης να «περάσουν» καταστατικό λειτουργίας, με σκοπό να αναλάβουν τη «διεύθυνση» του αγώνα. Επέβαλαν θέμα εντοπιότητας για να συμμετέχει κάποιος και να ψηφίζει στη Συντονιστική συνέλευση. Έτσι π.χ. δεν μπορεί να συμμετέχει η Ν.Ερυθραία, η Κηφισιά, το Μαρούσι, η Πεύκη  κ.λ.π., ο πολύς κόσμος δηλαδή. Εάν δεν κατοικεί ή δεν εργάζεται στα στενά όρια των κοινοτήτων της ΒΑ Αττικής δεν μπορεί να έχει λόγο. Τα διόδια των Αφιδνών αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος μόνο συγκεκριμένων πολιτών! Μια ερώτηση: Όταν καλείτε στις κινητοποιήσεις στα διόδια των Αφιδνών τους εργαζόμενους – κι αυτοί ανταποκρίνονται – από όλη την Αθήνα, έρχονται να εκτελέσουν δικές σας αποφάσεις λέτε;;;
Αντί της ανοιχτής συνέλευσης όλων όσων ενδιαφέρονται να αγωνιστούν επέλεξαν τη δημιουργία 17/μελούς «Συντονιστικής επιτροπής» και  7μελούς «Συντονιστικής γραμματείας» επιπλέον, έτσι ώστε να «μαζεύεται» καλύτερα η ιστορία κ.λ.π. κ.λ.π. Εντωμεταξύ, μέχρι να γίνει και αυτή η «εκλογή» διόρισαν μια «αντιπροσωπευτική εκτελεστική γραμματεία» να διευθύνει …. Και το καλύτερο: «Όποιος διαφωνεί διαγράφεται!!!». Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες ( αλλά δείτε τις στο ιστολόγιο) ….(http://diodiastop.blogspot.com)
Σε άρθρο του Στρατή Λουπάταζη, στο παραπάνω  ιστολόγιο που διαχειρίζεται αποκλειστικά η «πλειοψηφούσα συνιστώσα (ΣΥΝ), με τίτλο «ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ – Η ΕΝΟΤΗΤΑ» (!) υπεραμύνονται των θέσεών τους και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν τους διοργανωτές της συμβολικής διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΠΑΘΕ στο Μαρούσι, γιατί τάχατες δεν είχαν πολύ κόσμο…(Παρασκευή, μέρα εργάσιμη/12 το μεσημέρι). Αυτοί γιατί δεν ήρθαν;;;
Εδώ λοιπόν ο «ενωτικός κ. Λουπάταζης» κατηγορεί κάποιες «μειοψηφίες» για αντιενωτική συμπεριφορά. Να θυμίσουμε στο κ. Λουπάταζη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε όσα αφορούν την ΑΙΧΜΗ ας προσέχει λίγο περισσότερο για να μην εκτίθεται. Του λέμε ότι, όταν η Η ΣΕ της ΑΙΧΜΗΣ ξεκινούσε τη παρουσία της το 2002 αναπτύσσοντας δράσεις ενάντια στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ, το κόμμα του, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψέλλιζε κάτι ακατάληπτα  ιδεολογήματα «περί της λαϊκής διαχείρισης των αγώνων» και των πλεονεκτημάτων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκύψουν από την ανάληψη τους. Σήμερα γνωρίζουμε όλοι τα σήμαιναν αυτοί οι αγώνες για τη πατρίδα μας. Ακόμη να του πούμε ότι πριν (και) το προσωπικό του συμφέρον, θεμιτό, τον οδηγήσει στην άρνηση πληρωμής διοδίων στις Αφίδνες που κατοικεί ,εμείς αντιστεκόμασταν (και συνεχίζουμε) στην επιβολή διοδίων στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ τα προηγούμενα χρόνια. Όσο για την αξιοπιστία των υπολοίπων που γράφει, αλλά και τη προσωπική του αντίληψη «περί δημοκρατίας», επισυνάπτουμε δημόσια συνομιλία στο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος . (και φωτογραφία)

ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος

Το blog του ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδος

σύντροφος Γιώργος Γκινοσάτης προς σύντροφο Στρατή Λουπάτατζη

Δημοσιευμένο Ιουλίου 23, 2009 Uncategorized Leave a Comment
Σύντροφε Στρατή
Σου στέλνω την απάντηση στη συντρόφισσα Ιωάννα και είμαι πρόθυμος για ένα ζωντανό διάλογο, καλή η τεχνολογία αλλά θεωρώ ότι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν λύνονται οι πιθανές πολιτικές διαφορές, πόσο μάλλον όταν χωρίς καν να έχουμε ανταλλάξει μια κουβέντα φροντίσατε να «ενημερώσετε» τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Ανατολικής Αττικής, αποσπασματικά βέβαια. Η ενημέρωσή τους θα έπρεπε να γίνει αφού μου δίνατε και εμένα την ελάχιστη δημοκρατική δυνατότητα που έχω (μη διαθέτοντας τόσο πλήρη λίστα e-mail)  να απαντήσω ώστε να διαβάσουν και την άλλη άποψη.
Συντροφικά
Γιώργος  Γκινοσάτης
(Οι υπογραμμίσεις και ο χρωματισμός δικά μας)
http://syrizartemidos.wordpress.com/2009/07/23/%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8D/

κλικ στη φωτο για μεγενθυνση
Μαζί με ην ΑΙΧΜΗ «πήραν τα σκάγια» του αρθρογράφου και τη Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ. Συμμετείχε…., γιατί έρχονται δημοτικές εκλογές!!! (έγραψαν) Ας ξαναδούν το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (που επισυνάπτουμε) της Ιωάννας Στεργίου, μέλους της «προσωρινής» εκτελεστικής γραμματείας του Συντονιστικού ΒΑ Αττικής  και μέλους βεβαίως, γιατί όχι άλλωστε, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ/ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι εδώ: Στη πρώτη σελίδα, η πρώην βουλευτής του ΣΥΝ, νύν Νομαρχιακή Σύμβουλος και μελλοντκώς υποψηφία  προβάλλει τον …εαυτόν της,  με μια φωτογραφία απο κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, κάτω από τη δική της (φωτογραφία) βεβαίως, βεβαίως… Για να μην ξεχνάμε προφανώς, σε ποιους οφείλουμε τους αγώνες μας!

κλικ στη φωτο για μεγενθυνση
http://ioannastergiou.wordpress.com
Τους προκαλούμε επιπλέον, αφού δεν μας γνωρίζουν, δεν ξέρουν ποια είναι η ΑΙΧΜΗ κ.λ.π. να ανοίξουν και να διαβάσουν τα πρώτα φύλλα που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιό μας. Δεν θα εκπλαγούν ίσως, αλλά επειδή η ιστορία διδάσκει, θα ανακαλύψουν όσοι άλλοι ασχοληθούν με το θέμα, ότι και στη περιοχή του Μαρουσιού παλαιότερα (2002) δυναμιτίστηκε ένα ολόκληρο κίνημα και διασπάστηκε γιατί κάποιοι αντίστοιχοι κομματικοί καρεκλοκένταυροι επεδίωξαν να υποκαταστήσουν την αμεσοδημοκρατική λειτουργία με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία τους, εκλέγοντας γραμματείες, γραμματείες των γραμματειών, επιτροπάτα  κ.λ.π. «διοικητικά συμβούλια»…
Πάρτε αυτά προς το παρόν, ξανασκεφτείτε το σύντροφοι, κι εδώ είμαστε. Η ενότητα δεν κινδύνεψε ποτέ από τα κάτω. Από τις πολιτικές φιλοδοξίες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες κινδυνεύει, αλλά αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το αλλάξουμε. Από τα κάτω. Είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε ορισμένοι. Οι αγώνες κρίνονται στους δρόμους. Εκεί θα βρισκόμαστε μαζί. Σε κλειστά γραφεία και «διευθυντήρια» δεν θα συμμετέχουμε, ευτυχώς για εμάς. Παραμένουμε στα κάτω μαζί με όλους τους κατοίκους, τους συναδέλφους εργαζόμενους και κάθε αγωνιζόμενο ανιδιοτελώς συμπολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου