στείλτε νέα, σχόλια , παρατηρήσεις για τον ανισ ΩΡΩΠΟ

anisoropos1@gmail.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Από τον τοπικισμό στο φασισμό

Δράση των Επιτροπών Αγώνα
Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων
πηγή: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΕΥΒΟΪΚΟΥ
Πριν μερικούς μήνες τα μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο κίνημα κατά των διοδίων με τις Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων (στο εξής Επιτροπές). Οι λόγοι είναι οι εξής δύο:
  1. Οι Επιτροπές λειτουργούν με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Μόνο για την οργάνωση της κινητοποίησης "Πάμε ΔΕΘ", σε διάστημα ενός μήνα, έγιναν δεκάδες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα.
  2. Η θέση των Επιτροπών είναι ξεκάθαρη: Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους. Δηλαδή δεν θέλουμε διόδια πουθενά, ούτε τα δημόσια.
Και τα δύο τα εκτιμήσαμε αμέσως γιατί είχαμε καεί από την μέχρι τότε συμμετοχή μας στο Συντονιστικό της Β.Α. Αττικής και από τις διαδικασίες αλλά και από τις τοπικιστικές θέσεις.

Έπειτα από την επιτυχημένη δράση "Πάμε ΔΕΘ" προτάθηκε από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας να γίνει μια πανελλαδική συνάντηση. Οι Επιτροπές δέχτηκαν να γίνει η συνάντηση αλλά έπειτα από τις εκλογές. Αυτό όμως δεν έγινε σεβαστό από τους υπόλοιπους που προχώρησαν στη συνάντηση χωρίς τις Επιτροπές. Αλήθεια τι ήταν αυτό που εμπόδιζε την αναβολή της συνάντησης για ένα μήνα;

Χαρακτηριστική ήταν και η ανακοίνωση της συνάντησης από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας με μήνυμα "Τις …μπάρες αλλού!".

Πού να πάνε οι μπάρες; Στο γείτονα; Στο παρακάτω χωριό;

Την προηγούμενη ημέρα από τη συνάντηση στην Πιερία, μέλη του Συντονιστικού της Β.Α. Αττικής διοργάνωσαν συνεστίαση με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα στις Αφίδνες. Σε αυτή την εκδήλωση εκτελέστηκε από την ορχήστρα τραγούδι με τους ακόλουθους στίχους:

Δεν πάω εις τη Λάρισα, ούτε στην Κατερίνη,
Πάω κοντά, για Αγγλικά, θέλω δικαιοσύνη.
Βάλ' το σταθμό πιο μακριά, διότι "μου τη δίνει"!

Οι δημότες Αφιδνών, όπως και των Αθηνών,
να πληρώνουν, αν πηγαίνουν σ΄ άλλο τόπο μακρινόν.
Χειροκροτήματα όταν τραγούδησαν το:
Βάλ' το σταθμό πιο μακριά διότι "μου τη δίνει"!
Το τραγούδι καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους. Οι στίχοι είναι σε πλήρη αρμονία με το φάκελο που απέστειλαν στο κοινοβούλιο ζητώντας να πάνε τα διόδια πιο πέρα.

Στις 15/9, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία: στον αποκλεισμό των διοδίων συμμετείχαν και μέλη της κίνησης "Ακρίβεια - ΣΤΟΠ" … οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά των ακριβών διοδίων.

Το ότι έχουμε διαφορά θέσεων το γνωρίζουμε. Στις Επιτροπές μιλάμε για την ελευθερία μας που απαιτεί την κατάργηση όλων των διοδίων, η ακρίβεια ΣΤΟΠ μιλάει για ακριβά διόδια και οι τοπικές οργανώσεις θέλουν τα διόδια να πάνε κάπου αλλού, που να μην τους ενοχλούν. Περιμέναμε μια προεκλογική πασαρέλα. Ομολογώ ότι τον εφιάλτη που ακολούθησε δεν τον είχα φανταστεί.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, οι συμμετέχοντες μετέβησαν στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Εκεί έγινε κατάληψη των διοδίων μαζί με την εθνικιστική οργάνωση Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία: "Η πανελλήνια Επιτροπή Κατά Των Διοδίων εξέφρασε την επιθυμία της για στενή συνεργασία με τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο, προτείνοντας στον πρόεδρό του κ. Αστέριο Χάμο να εισαχθεί στην επιτροπή."
Στο site τους είναι οι φωτογραφίες με το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ
ανάμεσα σε φασιστικά σύμβολα και φυλλάδες.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου με τα μέλη της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας
και τα μέλη των υπόλοιπων επιτροπών που συμμετείχαν στην συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου